سکانس پایانی جشنواره فجر با اعتراض و افراد بی‌ربط

سکانس پایانی جشنواره فجر با اعتراض و افراد بی‌ربط

علیرضا مرادی
گروه فرهنگی: سکانس پایانی جشنواره فیلم فجر با ازدحام افراد بی‌ ارتباط با سینما که جملگی کارت ورود به این رویداد را داشتند اما موفق به حضور در آن نشدند، آغاز شد اما اعتراض تند ابراهیم حاتمی کیا به منتقدانش که صداوسیما را سردمدار آنها خواند، حاشیه های جشنواره را به اوج رساند.
مراسم پایانی جشنواره سی و ششم فیلم فجر که بطور زنده از شبکه های نمایش و آی فیلم پخش می شد، علاوه بر اهالی سینما و علاقه مندان به دنیای هنر و فیلم، میزبانان مهمانان ویژه ای نظیر »اسحاق جهانگیری« معاون اول رییس جمهوری، »سیدعباس صالحی« وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان و مقامهای این وزارتخانه بود.
حضور جمعیت زیادی که بسیاری از آنها غیر سینمایی و غیر رسانه‌ای بودند، البته بی نظمی هایی را نیز به همراه داشت.
این ازدحام در حالی بود که جای مشخصی برای عوامل آثار سینمایی و همچنین خبرنگاران‌ در نظر گرفته شده بود اما تعداد زیادی از افراد عادی صندلی‌های خبرنگاران را اشغال کرده و این روند باعث شلوغی و ازدحام زیادی در سالن شد.
در ادامه مراسم ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره فیلم فجر به جای صحبت کردن درباره جشنواره تصمیم گرفت درباره توطئه هایی که از شهریور سال ۵۹ تاکنون کشور ایران را تهدید کرده است، سخن بگوید. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به جای سخنرانی، پیام رئیس جمهوری را قرائت کرد که رضا رشیدپور مجری مراسم با اشاره به نامه بلند بالای ریاست جمهور برای هنرمندان گفت که مشخص بود رئیس جمهوری حرف‌های زیادی با سینماگران داشتند. پس بهتر است زود به زود دیداری با سینماگران داشته باشد تا حرف‌ها این چنین نماند و یکجا بیان شود.پس از آن، نوبت به اهدای جوایز و سیمرغ های بلورین رسید و اغلب کسانی که آن را با هیجان دریافت کردند، ترجیح دادند به جای سخنان متفاوت، از همکاران و یا خانواده های خویش تشکر کنند.
پیش از اعلام هر جایزه، سکوتی سهمگین بر سالن حاکم می شد و گاه، مجری ترجیح می داد از حاضران نظرخواهی نیز داشته باشد.
برای هر جایزه، ابتدا نامزدهای هر بخش با سکانس هایی از فیلم آنان پخش می شد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن با حضور هیات داوران به سحر دولتشاهی برای فیلم‌های «عرق سرد» و «چهارراه استانبول» اهدا شد. دولتشاهی با تقدیر از هیات داوران و مصطفی کیایی که سه بار تجربه همکاری با او داشته است گفت که امیدوارم این جشنواره جشن واقعی خانواده سینما باشد، با همدیگر تجدید دیدار کنیم و دلخوری‌ها کمتر شود.سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد نیز به جمشید هاشم‌پور اهدا شد که به دلیل حضور نداشتن وی در سالن دخترش جایزه را دریافت کرد.
* اعتراض به هیات داوران
کامبوزیا پرتوی هم که برای فیلمنامه »کامیون« در بخش بهترین فیلمنامه جایزه گرفت، در اعتراضی آشکار به هیات داوران، سیمرغ‌ خود را به سعید آقاخانی بازیگر فیلمش اهدا کرد و معتقد بود بازی آقاخانی را داوران ندیده‌اند.او این را هم گفت که قبلا گفته بودم داوران بعد از مراسم، شام خانه ما بیایند ولی چون به آقاخانی جایزه ندادند حرفم را پس می‌گیرم.رشیدپور مجری مراسم که اجرای برنامه سینما هفت را نیز بر عهده دارد، در واکنش به برخی اعتراضها به انتخاب داوران گفت که این موضوع را با حضور سه تن از اعضای هیات داوری در برنامه ۷ بررسی خواهد کرد.
هومن سیدی که هنرمند جوانی است، در این مراسم چندبار برای فیلمش ، »مغزهای کوچک زنگ زده«جایزه گرفت. او نخستین سیمرغ بلورین خود را به عنوان فیلم برتر بخش سینمای هنر و تجربه گرفت و هنگام دریافت آن گفت که اصلا خبر نداشته چنین جایزه ای هم وجود دارد.جایزه بخش فیلمنامه نیز به هومن سیدی برای همین فیلم اهدا شد. او به کنایه گفت که کم کم داشتم فکر می کردم مراسم را اشتباه آمده ام و برنامه سالن دیگری است. او از داوران تشکر کرد و به فرهاد اصلانی و نوید محمدزاده گفت که شما عالی و درجه یک هستید.
*اعتراض تند حاتمی کیا به منتقدانش
ابراهیم حاتمی‌کیا جدی‌ترین حاشیه را برای جشنواره فیلم فجر به وجود آورد. او که در ردیف جلوی سالن نشسته بود و تقریبا با همه کسانی که جایزه دریافت می کردند، احوالپرسی و گاه، روبوسی می کرد، پس از دریافت جایزه بهترین کارگردانی‌ برای فیلم »به وقت شام« تندترین و طولانی ترین سخنان را در مراسم بر زبان آورد.
او به منتقدانش گفت: من فیلم ساز وابسته و فیلم ساز این نظام هستم. فیلمسازی هستم که افتخار می‌کنم ۳۰ سال است روی این سن می‌آیم و می‌روم و برایم تازه نیست ولی دلم می‌خواهد از بچه‌های سازمان اوج که باید واژه سربازان گمنام امام زمان را به آنها داد، تشکر کنم.
حاتمی کیا افزود: متاسفم از بعضی همکاران می‌شنوم که وقتی نامی مثل سازمان اوج وقتی به میان می آید از واژه‌هایی استفاده می‌کنند که کم‌کم به آن معنا می‌دهیم. من افتخار می‌کنم فیلمی ساخته‌ام درباره مدافعان حرم و افتخار می‌کنم برای ساخت این فیلم از عزیزی‌ مثل حاج قاسم سلیمانی جایزه گرفتم و افتخار می‌کنم به بچه‌های سپاه که امثال بنده را رشد دادند.حاتمی کیا این را هم گفت که من بابت کارهایی که کرده ام شرمنده نیستم و اگر خانه سینما بخواهد بعدا به تشکیلات وزارت کار تبدیل شود من کارآفرینی کرده‌ام چون یک سال تمام توانستیم‌ عوامل فیلم را نگه داریم و کنار خودمان رزق به آن‌ها برسانیم.حاتمی کیا از اینجا به بعد از رضا رشیدپور انتقاد کرد و خطاب به برخی حرف‌های مطرح شده در برنامه هفت گفت که کسانی‌که مثل آقای رشیدپور واژه‌هایی می‌سازند که کم‌کم در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود. من اعتراض می‌کنم به تلویزیون که هرچند بار می‌خواهد فیلم های مرا پخش می‌کند و ۴۰ بار پشت سرهم پخش می‌کند ولی به محض اینکه به جایی می‌رسد که باید افرادی را دعوت کند که از این‌ نوع نگاه دفاع کنند تبدیل به اپوزیسیون می‌شود.او در پایان گفت که من از مسئولین شبکه سه و شبکه دو به خدا شکایت می‌برم بابت این رفتارهای زشتی که با ما داشتند. حاج قاسم سلیمانی بابت این فیلم گفت که من پای آن گریستم. حاتمی همچنین گفت: اُف بر فردی که برمی‌گردد به فیلم »به وقت شام« می‌گوید کمدی!رشیدپور در واکنش به حاتمی کیا گفت که به حرفهای او احترام می گذارد اما در برنامه سینما هفت از وی برای گفت وگو دعوت کرده بود ولی اجابت نشد.پس از آن، برخی هنرمندان هنگام دریافت جایزه گوشزد کردند که مراسم به »تلخی« گراییده است اما رشیدپور تلاش کرد که چنین برداشتی را رد کند و گفت که به دیدگاههای همه احترام می گذارد.جهانگیری معاون اول رییس جمهوری نیز زمانی که روی سکو رفت، با احوالپرسی گرم خود با رشیدپور به نوعی از او دلجویی کرد.با این حال، آخرین جمله رشیدپور در پایان مراسم نوعی پاسخ به حاتمی کیا بود. او این شعر را خواند:
درشتی ز کس نشنود نرم گوی/سخن تا توانی به آزرم گوی
در بخشی از مراسم پایانی جشنواره‌ فیلم فجر با حضور دبیر جشنواره و خانواده شهید معز غلامی از خبرنگاری که در فیلم مستند »زنانی با گوشواره‌های باروتی« حضور داشت، خانم نور الحلی هنرمند سوری تقدیر شد و مادر شهید غلامی هدیه‌ای را به وی تقدیم کرد.سیمرغ زرین بهترین فیلم با نگاه ملی را اسحاق جهانگیری به حامد حسینی تهیه کننده فیلم »سرو زیر آب« داد.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از ایرنا، سیمرغ بهترین فیلم برگزیده تماشاگران با دعوت از منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و ابراهیم داروغه‌زاده و با همراهی معاون اول رئیس جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی به ‘مغزهای کوچک زنگ زده’ به کارگردانی هومن سیدی و تهیه‌کنندگی سعید سعدی اهدا شد.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۶:۳۵ ق.ظ

دیدگاه


سه + 7 =