ARAZAZARBAIJAN

چرا نحوه تأمين مالي فروشگاه‌هاي بزرگ بررسي نمي‌شود


چرا نحوه تأمين مالي فروشگاه‌هاي بزرگ بررسي نمي‌شود

گروه اقتصادي: رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي تهران با انتقاد از نوع فعاليت فروشگاه‌هاي بزرگ لوازم خانگي گفت: اين فروشگاه‌ها از اتحاديه جوازي ندارند و براي خود يک روزه اتحاديه تاسيس کردند.


اکبر پازوکي درباره وضعيت فعاليت هايپرهاي بزرگ لوازم خانگي گفت: صحبت ما بر مبناي اصل 44 قانون اساسي و تبليغات نامتعارف و مسئله بعد درباره مسائل مالي فروشگاه‌هاي بزرگ لوازم خانگي است. مگر يک شخص چقدر مي‌تواند سرمايه داشته باشد که 24 ساعته در تمامي شبکه‌هاي تلويزيون با آن هزينه بالا، تبليغ کند و بگوييد بياييد از من کالا بخريد؟
اتحاديه فروشگاه‌هاي بزرگ از کجا آمده است؟
وي با بيان اينکه اين فروشگاه‌ها از اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي جواز ندارند، گفت: صنف لوازم خانگي 63 سال قدمت و 22 هزار فروشنده در سطح کشور دارد. چطور اين فروشگاه‌ها يک روزه اتحاديه فروشگاه‌هاي بزرگ زدند؟
رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي تهران ادامه داد: امروز اگر کسي براي دريافت تسهيلات خريد جهيزيه به بانک مراجعه کند او را به سمت اين فروشگاه‌ها سوق مي‌دهند اما اگر کسي براي ازدواج فرزندش يا وديعه مسکن به بانک مراجعه کند مي‌گويند اعتبار نداريم. اعتبارات کجا هزينه مي‌شود؟
وي افزود: فروشندگان خرد و کسبه در اين 46 سالي که از انقلاب گذشته با تبليغ به مردم کالا فروخته‌اند؟ ما در اين مدت هم قسطي هم شرايطي فروختيم و با مردم کنار آمديم. مگر امام (ره) نگفتند که اين کسبه بودند که انقلاب پيروز شد؟ مگر رهبري نگفتند که بانک‌ها حق بنگاه‌داري ندارند؟ اين فروشگاه‌ها پول اين تبليغات در صدا و سيما و بيلبوردهاي شهري را از کجا آورده‌اند؟ مگر يک کاسب چقدر توان دارد که بتواند 6 ماهه، 12 ماهه، 24 ماهه و 36 ماهه کالا بفروشد؟
پازوکي با بيان اينکه تبليغات اين فروشگاه‌ها اعتماد مردم از کسبه را سلب کرده است، گفت: در اين سال‌ها اصناف در سيل، زلزله، کمک مومنانه و … از جيب خود به کشور کمک کرده‌اند. در اين مدت نه با تبليغ در صدا و سيما و بيلبوردها و نه با جايزه دادن نياز مردم را تأمين کرده‌ايم. از جيب خودمان به مردم کالاي قسطي فروخته‌ايم. از توليد کننده پيش خريد کرده و چرخ‌هاي توليد را به حرکت در آورده‌ايم. چه شده که امروز دولت کسبه را کنار گذاشته است؟
چرا نهادهاي نظارتي نحوه تأمين منابع مالي فروشگاه‌هاي بزرگ را بررسي نمي‌کنند؟
پازوکي افزود: ما از دولت وام نمي‌خواهيم. بانکي که امروز 30 درصد بهره مي‌دهد چطور اين فروشگاه‌ها کالاي خود را با نيم درصد يا يک درصد و يا بدون بهره به صورت قسطي مي‌فروشند؟ يک نهاد نظارتي سراغ اينها نرفته که اين منابع را از کجا آورده‌اند.
رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي تهران تصريح کرد: امروز اگر يک فروشنده خرد اتيکت نداشته باشد جريمه مي‌شود اما چرا کسي اين فروشگاه‌هاي بزرگ را رصد نمي‌کند؟ چرا تعزيرات و بازرسي صمت و اصناف سراغ اينها نرفته است. اينها از کجا يک دفعه شکل گرفتند و براي خود اتحاديه زدند؟ چه افرادي پشت اينها هستند و اين پول‌ها را از کجا آورده‌اند؟
وي خاطرنشان کرد: سال 1395 وقتي تراکنش يک کاسب از ? ميليارد تومان بالاتر مي‌رفت او را مي‌خواستند اما امروز در اين فروشگاه‌ها هزاران ميليارد تومان پول جابجا مي‌شود.
پازوکي گفت: اينها دارند در توليد و فروش کالا به سياست‌گذار تبديل مي‌شوند. ما بارها درباره اين موضوع هشدار داده‌ايم اما فايده‌اي نداشته است.
منابع بانکي به جاي توليد وارد توزيع شده است
وي افزود: رهبري مستقيم اعلام کردند که بانک‌ها حق بنگاه‌داري ندارند. چرا منابع بانکي به جاي توليد وارد بخش توزيع شده است؟ مگر ما ناترازي برق و آب نداريم؟ چرا بانک‌ها در توليد برق يا تأمين آب از خليج فارس سرمايه‌گذاري نمي‌کنند؟ سرمايه‌گذاري در توليد براي آنها به صرفه نيست و سود ندارد؟
پازوکي خاطرنشان کرد: اين فروشگاه‌ها مدام تبليغ مي‌کنند که در شهر نگرديد. اتفاقاً ما به مردم مي‌گوئيم در شهر بگرديد. ما توان فروش قسطي نداريم چون بانکي پشت ما نيست.
رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي تهران در پاسخ به اينکه آيا مردم براي شکايت از اين فروشگاه‌ها به اين اتحاديه مراجعه مي‌کنند يا خير، اظهار کرد: شکايت‌هاي مردمي درباره زدگي و خوردگي کالاها، در مورد اقساط، پول گرفتن مازاد و موارد اين چنيني از اين فروشگاه‌ها به ما ارجاع مي‌شود.
وي افزود: اما مسئه اصلي نوع تبليغات اين فروشگاه‌هاست. تبليغات آنها طوري است که در ذهن مردم القا مي‌کند که کسبه گران‌فروشي مي‌کنند. ما رسانه‌اي براي ايستادن مقابل اين تبليغات نداريم. چرا جلوي تبليغات نامتعارف آنها گرفته نمي‌شود؟ اين پول‌ها را از کجا مي‌آورند؟
پازوکي گفت: تاکنون با شوراي رقابت، وزارت صمت، سازمان حمايت، نهاد رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و … درباره اين وضعيت مکاتبه و گفتگو کرده‌ايم اما همه گفته‌اند موضوع در حال بررسي است. مسئولين انگار حرف ما را نمي‌شنوند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از مهر،وي تاکيد کرد: اينها رفته رفته در دولت به سياست‌گذار تبديل مي‌شوند. ما خرده‌فروش‌ها هميشه به نظام و کشور کمک کرده‌ايم اما روز به روز اتحاديه‌ها را کوچک‌تر مي‌کنند. ما مي‌گوئيم با ما مشورت کنيد؛ اين خواسته غيرمعقول و خارج از چارچوبي نيست.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/01 07:55 ق.ظ | دفعات بازدید: 1535 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور