گروه فرهنگي:محمد کماليپور با اشاره به اينکه اکران نوروزي امسال شرايط متفاوتي نسبت به سالهاي گذشته داشته، تأکيد کرد که تعداد بالاي فيلمهاي در حال اکران نيز به گيشه آثار آسيب زده است.
محمد کماليپور تهيهکننده فيلم سينمايي »کوکتل مولوتف« که اين روزها بر پرده سينماهاي کشور در حال اکران است ، درباره ساخت اين فيلم سينمايي گفت: معمولاً من را به عنوان تهيهکنندهاي ريسکپذير ميشناسند که همواره به شخصه به دنبال نوآوري بودم و هيچگاه به اين فکر نميکردم که صرفاً به دليل موفق بودن فيلمهاي کمدي به سمت ساخت اينگونه آثار بروم و سعي من بر اين است که بيشتر آثاري را تهيه کنم که نو و متفاوت هستند.
کماليپور خاطرنشان کرد: در انتخاب کارگردان هم همين رويه را در نظر دارم و اينگونه نيستم که بخواهم فقط با کارگرداني کار کنم که چند فيلم کمدي موفق ساخته و حالا من هم با اطمينان از موفق بودن کارهاي او براي ساخت فيلم جديدم با ايشان همکاري کنم. همانطور که ميدانيد اين فيلم اولين تجربه آقاي حسين دوماري در سينماي کمدي است و من از آنجا که ميدانستم او فيلمسازي بااستعداد و جواني خوش فکر است، اطمينان داشتم که ميتواند اثري خوش ساخت خلق کند و از آنجا که ميخواستم »کوکتل مولوتف« يک کمدي متفاوت در ساختار و فرم باشد ساخت اين فيلم را با حسين دوماري به نتيجه رساندم.
اين تهيهکننده درباره ساخته شدن فيلمهاي کمدي متعدد در برهه تاريخي پيش از انقلاب يا سالهاي اول پس از انقلاب، اظهار کرد: ما حدود 7 يا 8 سال پيش با آقاي رفيعزاده به ايده اين فيلم رسيديم و تصميم گرفتيم روي چنين ايدهاي کار کنيم، آن زمان هنوز فيلمي در اين دهه که »کوکتل مولوتف« روايت ميکند، ساخته نشده بود اما به هر حال برخي مواقع ممکن است فيلمي ساخته نشود اما سوژهاش بين سينماگران مطرح شود و ديگر افراد و دفاتر توليد هم به ساخت فيلم با اين ايده فکر کنند. اما واقعيت اين است که ما جزو اولين کساني بوديم که ميخواستيم فيلمي در آن دهه بسازيم که آن زمان شرايط فراهم نبود و اين فيلم ساخته نشد.
تهيهکننده فيلم سينمايي »هفت بهار نارنج« تأکيد کرد: يکي از ويژگيهاي دوران پيش از انقلاب و دههاي که قصه »کوکتل مولوتف« روايت ميشود، اين است که در آن زمان براي شوخي کردن دست فيلمساز خيلي بازتر و مميزيها هم کمتر بود و من فکر ميکنم يکي از دلايل اصلي که فيلمسازان بسياري در سينماي کمدي به سمت روايت قصهشان در آن زمان ميروند همين مسئله است.
وي درباره انتخاب بازيگران فيلم و ايفاي نقش اصلي توسط امين حيايي گفت: من هميشه در ساخت همه فيلمهايم با احترام به کارگردان نظرات مشورتيام را براي انتخاب بازيگر ارائه ميدهم و از اول هم براي ساخت اين اثر پاي اين برنامه ايستادم و براي حفظ آن جنگيدم و خوشبختانه نتيجه خوبي هم از آن گرفتيم. به نظر من امين حيايي همچنان يک سوپراستار واقعي براي سينماي ايران است، هر نقشي به او بدهيد ميتواند درخشان باشد و بازيگري است که در نقشهاي مختلف او را ديدهايم و براي »کوکتل مولوتف« هم انتخاب اول اين فيلم سينمايي بود.
کماليپور درباره عدم حضور »کوکتل مولوتف« در جشنواره فيلم فجر گفت: تصميم ما بر اين بود که اين فيلم را مستقيم براي اکران آماده کنيم و نگاهمان اصلاً اينگونه نبود که فيلم را به جشنواره برسانيم و آنجا رونمايي شود که به نظرم تصميم درستي هم گرفتيم.
وي درباره تأثير جشنواره فجر بر فيلمهاي کمدي گفت: در جشنواره قبلي فيلم فجر شاهد بوديم که چند فيلم کمدي حضور داشتند و جوسازي بدي هم عليه اين فيلمها صورت گرفت که من فکر ميکنم بهتر است فيلم کمدي در جشنواره حضور نداشته باشد تا اين جوسازيها هم اتفاق نيفتد؛ معمولاً آن جوي که عليه فيلم در جشنواره شکل ميگيرد در اکران فيلم هم وجود دارد و بر ميزان فروش و موفقيت آن تأثير دارد و فکر ميکنم جوي که عليه چند فيلم کمدي جشنواره فجر شکل گرفت در اکران هم حفظ خواهد شد.
اين تهيهکننده درباره شرايط اکران »کوکتل مولوتف« اظهار کرد: فيلم ما براي اکران در روزهاي نوروز آماده نبود، آقاي سهرابي از من درخواست کردند که حتماً فيلم را آماده کنيم که در نوروز اکران شود در حاليکه برنامهريزي من اين بود که »کوکتل مولوتف« در نيمه دوم سال بر پرده سينماها برود و به دليل همين مسئله فيلم ما يک هفته ديرتر يعني 15 اسفند اکران شد که آن زمان هم سالنهاي ما بسيار محدود بود و 70 درصد سالنهايمان کمتر بود چون اصلاً فيلم آماده نبود و مشغول کپي کردن فيلم و رساندن آن به سينماها بوديم و از طرفي هيچ مواد تبليغاتي هم نداشتيم. در واقع اکران درست فيلم را ميتوان از 4 فروردين دانست چون حدود يک هفته هم سينماها تعطيل بودند و ما هم مواد تبليغاتي نداشتيم و از چهارم فروردين به شرايط مساعد اکران رسيديم.
وي تصريح کرد: اکران نوروز امسال به دليل تقارن اين ايام با ماه رمضان شرايط ويژهاي داشت که شايد وضعيت را براي اکران نامساعد ميکرد. هر سال فيلمها در اواخر اسفند اکران ميشوند اما امسال فيلمهاي نوروزي از هشتم اسفند نمايش داده شدند که آن زمان هم معمولاً مردم درگير کارهاي آخر سالشان هستند و افراد کمتري به سينما ميروند. از طرفي ماه رمضان هم با ايام نوروز همزمان بود، برخي سينماگران اکران در ماه رمضان را به دليل وجود طرح افطار تا سحر مناسب ميدانند اما من چنين عقيدهاي ندارم و فکر ميکنم ماه رمضان براي اکران فيلم اصلاً زمان مناسبي نيست. در واقع همانطور که هر سال پس از جشنواره شاهد رکود فروش فيلمها در سينماها هستيم ماه اسفند تا عيد نوروز به خودي خود زمان رکود سينماست و وقت مناسبي براي اکران نيست. ما امسال در اين شرايط فيلم اکران کرديم و فکر ميکنم اين شرايط به فروش فيلمها آسيب زد. اگر فيلم من اکران خود را از همان چهارم فروردين آغاز ميکرد قطعاً نوروز زمان بسيار مناسبي براي اکران بود و من هم از آن استقبال ميکردم.
کماليپور در پايان اظهار کرد: »کوکتل مولوتف« فيلمي بيگ پروداکشن است و هزينه سنگيني براي آن صرف شده است، حدود 60 دقيقه فيلم ويژوال افکت دارد و ما اين فيلم را با هزينهاي بالا و به صورت کاملاً شخصي ساختيم و تا امروز به دليل شرايط نامساعد اکران انتظاري که در گيشه داشتيم برآورده نشده است.
به گزارش آرازآذربايجان به نقل از ايلنا،علاوه بر اينکه وضعيت اکران نوروزي امسال متفاوت بود، بايد بگويم که ما تابحال در چيدمان اکران، نمايش همزمان 8 فيلم را نداشتيم و از طرفي فيلم »هفتاد 30« همچنان در اکران است درحاليکه هر سال شاهد بوديم که فيلمهاي قديمي اکرانشان متوقف ميشد و براي نوروز فيلمهاي جديد بر پرده سينما بودند اما امسال به دلايل مختلف که گفته ميشد مصوبهاي براي اکران اين فيلم وجود دارد، »هفتاد 30« توانست تا فروردين ماه بر پرده سينماها باشد، اين فيلم به همراه ديگر آثار، نمايش خود را تا پس از نوروز هم ادامه داد و در واقع ما 9 فيلم در نوروز داشتيم؛ قطعاً اکران اين تعداد بالاي فيلم به صورت همزمان باعث ميشود که ميزان فروش بين آثار تقسيم شود.
.Arazazarbaiijan.farhangi@gmail.com