گروه خبر: رئيس پژوهشگاه فضايي ايران گفت: با همکاري سازمان محيط زيست از تصاوير ماهواره خيام براي احياي درياچه اروميه و ريزگردها استفاده ميشود، ضمن آنکه با اپسکو با هدف صلح و دوستي و تعامل با کشورهاي ديگر پروژههايي در زمينه مديريت سيلاب در منطقه آسيا و اقيانوسيه تعريف شده است.
به گزارش آراز آذربايجان، دکتر وحيد يزدانيان در نشست خبري که در محل پژوهشگاه فضايي ايران برگزار شد، سياست کلي اين پژوهشگاه را قرار دادن فعاليتها و دستاوردهاي فضايي در اتاق شيشهاي عنوان و اظهار کرد: موضوع ماهواره و فضا و تحولات آن تا حد زيادي در پشت ديواري بوده که رسانهها از جزئيات آن مطلع نبودند و افکار عمومي نميدانستند که چه تيمها و افرادي در حوزه ماهواره کار ميکنند.وي افزود: از آنجايي که سالها مُهر محرمانگي بر روي فعاليتهاي حوزه فضايي زده شده است، در تلاش هستيم که فعاليتهاي اين حوزه در اتاق شيشهاي اجرايي شود.
يزدانيان خاطرنشان کرد: تنها 10 تا20 درصد فعاليتهاي فضايي جنبه حاکميتي دارد و بيشتر فعاليتها در اين حوزه جنبههاي اقتصادي و سيويل دارد که سرريز آن ميتواند وارد زندگي مردم شود، ضمن آنکه اين فعاليتها جنبه صلح آميز دارند.
رئيس پژوهشگاه فضايي ايران با بيان اينکه پژوهشکدههاي اين پژوهشگاه در اصفهان، شيراز و تبريز مستقر شدهاند، ادامه داد: آشکارساز قابل حمل، موتور براش لس، فناوري لوله حرارتي براي بازيابي حرارت در صنايع بزرگ، باتريها، سامانه مالتي روتر، سامانه رادار دهانه مصنوعي (سار هوا پايه)، حسگرهاي مغناطيسي، حسگر خورشيدي و حسگرهاي ستارهاي از جمله دستاوردهاي اين پژوهشکدهها به شمار ميروند.
وي افزود: بر اين اساس ميتوان اعلام کرد که بيش از 90 درصد توان ساخت ماهواره در کشور وجود دارد.رئيس پژوهشگاه فضايي ايران با اشاره به کاربردهاي تصاوير ماهواره خيام، گفت: درحال حاضر پروژهاي مشترکي با وزارت جهاد کشاورزي براي پايش محصولاتي چون کشت اول بزنج، کلزا، گندم، ذرت و سيب زميني و گندم داريم.
يزدانيان خاطر نشان کرد: با همکاري سازمان محيط زيست از تصاوير ماهواره خيام براي احياي درياچه اروميه و ريزگردها استفاده ميشود، ضمن آنکه با اپسکو با هدف صلح و دوستي و تعامل با کشورهاي ديگر پروژههايي در زمينه مديريت سيلاب در منطقه آسيا و اقيانوسيه تعريف شده است.وي از راهاندازي پلتفرم مادر براي توسعه خدمات سنجشي در سال جاري خبر داد.