گروه خانواده و سلامت: درصد بالايي از پسران، رفتار والدين را در زندگي زناشويي تکرار ميکنند. گاهي پيش ميآيد که يک موضوع ساده به بحثي داغ ميان والدين تبديل ميشود و در چنين موقعيتهايي بهتر است که والدين با رعايت چند دستورالعمل از ايجاد دلهره و اضطراب در کودکانشان خودداري کنند.
خطرات دعواي والدين براي کودکان
اضطراب و افسردگي: کودک شاهد دعوا بيشتر از سايرين دچار اضطراب ميشود.
احساس گناه: کودکاني که در اين موقعيت قرار ميگيرند، خود را مقصر دعواي والدين ميدانند.
تکرار الگوهاي مخرب: درصد بالايي از پسران، رفتار والدين را در زندگي زناشويي تکرار ميکنند.
مشکلات اجتماعي: احتمال برقراري روابط ناسالم با دوستان و همسالان در آينده بالا ميرود.
5 راهکار طلايي براي حل مسئله
احترام حتي در اختلاف: بهجاي »تو هميشه اشتباه ميکني« بهتر است که جمله «»نظرمون متفاوته؛ چطور ميتونيم به توافق برسيم؟« را جايگزين کرد تا کودک ناظر حفظ احترام والدين باشد.
گوش دادن به صحبتهاي يکديگر: هنگام گفتوگو با جملاتي مانند»درکت ميکنم« و تماس چشمي، به فرزند خود احساس امنيت و آرامش بدهيد.
عذرخواهي در حضور کودک: اگر هنگام گفتوگو کار به دعوا کشيد، بهتر است که با پذيرش اشتباه در حضور کودک بگوييد: »من نبايد داد ميزدم و معذرت ميخواهم.« در اين صورت کودک ياد ميگيرد که مسئوليتپذير باشد.
استفاده از بازي براي انتقال مفاهيم: در قالب يک نمايش عروسکي، دعوا ميان 2عروسک را بازي کنيد و از کودک بخواهيد که آنها را آشتي بدهد. به گزارش آراز آذربايجان به نقل از سلامت نيوز،صحبت بعد از دعوا: اگر گفتوگو به دعوا ختم شد، بهتر است که هرچه سريعتر بعد از دعوا با همسرتان صحبت کنيد و همزمان به فرزندتان توضيح بدهيد که »ما اختلاف داشتيم، اما با صحبت مشکل را حل کرديم.«