گروه خبر: معاون محيط زيست دريايي و تالابهاي سازمان محيط زيست کشور گفت: مديريت ضعيف يا عدم مديريت بر سردهنه رودخانه هاي مشرف به درياچه اروميه باعث از دست دادن حجم زيادي از حق آبه آن شده است.
به گزارش آراز آذربايجان،احمدرضا لاهيجانزاده، در حاشيه بازديد از حوضه آبريز درياچه اروميه در جمع خبرنگاران از عدم مديريت مناسب منابع آبي در اين منطقه انتقاد کرد و گفت: متأسفانه شاهد باز بودن تمامي سردهنههاي رودخانههاي منتهي به درياچه اروميه در فصل غيرکشاورزي هستيم که اين موضوع نشاندهنده ناهماهنگي ميان وزارتخانههاي نيرو و کشاورزي است.
لاهيجانزاده با اشاره به کاهش 31 درصدي بارندگيها در حوضه آبريز درياچه اروميه نسبت به سال گذشته تأکيد کرد: در شرايط کنوني که با کاهش محسوس بارشها مواجه هستيم، انتظار ميرفت مديريت بهينهتري بر منابع آبي اعمال شود تا آب رودخانهها بدون هدررفت به درياچه اروميه برسد.معاون محيطزيست دريايي و تالابهاي سازمان حفاظت محيطزيست کشور با ابراز تأسف از عدم نظارت کافي بر سردهنهها افزود: در بازديدهاي ميداني مشخص شد که در شرايطي که کشاورزان نيازي به آب ندارند، تمامي سردهنهها باز هستند و اين يعني هدررفت حجم قابل توجهي از آبهاي ارزشمند منطقه.
لاهيجانزاده وضعيت کنوني درياچه اروميه را رضايتبخش ندانست و خاطرنشان کرد:براي بهبود شرايط درياچه، نيازمند هماهنگي بيشتر بين وزارت نيرو، وزارت کشاورزي و سازمان محيطزيست هستيم.وي اضافه کرد: همچنين کشاورزان منطقه بايد با صرفهجويي در مصرف آب و خودداري از استفاده در فصول غيرکشاورزي، به احياي اين اکوسيستم ارزشمند کمک کنند.معاون محيطزيست دريايي و تالابهاي سازمان حفاظت محيطزيست کشور به سفر اخير رئيسجمهور به اروميه و بازديد از درياچه اروميه اشاره کرد و گفت: رئيس جمهور دستور ايجاد رديف ويژه اعتباري براي اجراي برنامههاي احياي درياچه اروميه را صادر کرد که اميدواريم هرچه سريعتر محقق شود.
وي از سفر رئيس سازمان محيطزيست کشور در اواخر ارديبهشت ماه به اروميه خبر داد و افزود: در اين سفر، ضمن بررسي آخرين وضعيت درياچه اروميه و ارزيابي برنامههاي اجراشده، برنامههاي جديدي براي احياي اين تالاب بينالمللي تدوين و ابلاغ خواهد شد.
لاهيجانزاده افزود: اگر مديريت درستي وجود داشت، آب رودخانهها بدون هدررفت به درياچه ميرسيد. متأسفانه نظارتي بر اين روند وجود ندارد و اين موضوع روند احيا را با مشکل مواجه کرده است.