" />
گروه فرهنگي:نگين خواجهنصير، گوينده باسابقه راديو، با بازگويي خاطراتش از ورود به راديو، از تفاوتهاي گويندگي در راديو با ديگر رسانهها سخن گفت. نگين خواجهنصير درباره آغاز فعاليت خود در راديو گفت: »از سال 1364 با شرکت در يک آزمون ورودي ويژه کودکان و نوجوانان وارد راديو شدم. کارم را با برنامه خردسالان و با حضور خانم وکيلي آغاز کردم و بهمرور در برنامههايي چون "بچههاي انقلاب"، "برنامه نوجوانان"، "بوي گل آفتاب"، "عصر هفتمين روز"، "عصرانه" و "برنامه خانواده" نيز به گويندگي پرداختم. در برنامه عصرانه با آقاي داريوش کاردان و در برنامه خانواده با آقاي هرمز شجاعي مهر همکاري داشتم.«
او اضافه کرد: »اولين اجراي زندهام را زماني انجام دادم که تنها هشت سال داشتم. بعدها در نمايشهاي راديويي به عنوان بازيگر حضور يافتم و همزمان گويندگي را هم ادامه دادم. در طول سالها در شبکههاي مختلفي مانند راديو پيام، راديو ايران، راديو ورزش، راديو فرهنگ و صداي آشنا فعاليت داشتم.«
راديو؛ رسانهاي متفاوت
خواجهنصير با اشاره به ويژگيهاي منحصر بهفرد راديو گفت: »در راديو برخلاف ديگر رسانهها هيچ عنصر بصرياي در اختيار گوينده نيست و تنها ابزار انتقال حس و مفهوم، صداست. گوينده بايد بتواند با تمام وجود و از طريق کلام و صدا با مخاطب ارتباط برقرار کند. اين ارتباط دوسويه با شنونده، هنري است که تنها در راديو معنا مييابد.«
او راديو را رسانهاي صميمي توصيف کرد و افزود: »راديو مثل يک خانه قديمي است، خانهاي که همسايهها با عشق و مهر در حياطي بزرگ کنار هم زندگي ميکنند. اين حس صميميت و همدلي در ميان اهالي راديو موج ميزند و مخاطب هم بهخوبي اين عشق را در برنامهها حس ميکند.«
يادگرفتن از بزرگان، حتي پس از 35 سال
گوينده پيشکسوت راديو با يادآوري خاطرهاي از دوران کودکي خود گفت: »وقتي وارد راديو شدم، هنوز به کلاس اول نرفته بودم و الفبا را کامل ياد نگرفته بودم. يادم هست در يکي از متون به کلمه "باغ مادربزرگ" رسيدم و چون هنوز "ع" و "غ" را نخوانده بوديم، نميتوانستم آن را بخوانم. خانمهاي مهين ديهيم و توراني مهراد در گوشم گفتند "باغ" و من توانستم جمله را کامل بخوانم. آنجا بود که اهميت يادگيري و دقت در کار برايم معنا پيدا کرد.«
او ادامه داد: »سالها از بزرگان راديو ياد گرفتم و افتخار شاگردي آنها را داشتم. امروز با بيش از سيوپنج سال سابقه، هنوز معتقدم بايد مطالعه کنم و سطح دانش خود را بالا ببرم تا بتوانم گويندهاي باشم که با مخاطب ارتباط مؤثر برقرار ميکند.«
راديو، رسانهاي مردمي و ماندگار
نگين خواجهنصير درباره اهميت حفظ ارتباط با مخاطبان امروزي گفت: »مخاطب امروز بسيار با گذشته متفاوت است. بايد با شناخت اين تفاوتها بتوانيم جايگاه راديو را حفظ کنيم. با وجود پيشرفت فناوري، سادگي و صميميت راديو باعث شده همچنان مخاطبانش را حفظ کند.«
به گزارش آرازآذربايجان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،او در پايان با تبريک سالروز تولد راديو گفت: »اميدوارم همه اهالي راديو يکدل و يکصدا، صداي گرم اين رسانه را به گوش مخاطبان برسانند. راديو رسانهاي مردمي، ساده و ماندگار است که با عشق اهالياش زنده مانده است.«
.Arazazarbaiijan.farhangi@gmail.com