ARAZAZARBAIJAN

دغدغه تئاتري‌ها آشنايي کودکان با قصه‌هاي ايراني است


دغدغه تئاتري‌ها آشنايي کودکان با قصه‌هاي ايراني است

گروه فرهنگي:نمايش »خرمشير« با هدف آشنايي کودکان با قصه‌هاي ايراني و مفاهيم دوستي، با نمايش سيار در روستا‌ها و شهرستان‌ها اجرا مي‌شود.


افشين حسني‌کيا، کارگردان تئاتر کودک و نوجوان، درباره نمايش جديد خود »خرمشير« که با همکاري پريسا خداوردي به روي صحنه رفته، از دغدغه‌هاي هنري‌اش، اهميت آشنايي کودکان با قصه‌هاي ايراني و اجراي نمايش در روستا‌ها و مناطق کمتر برخوردار مي‌گويد. اين اثر نمايشي به نويسندگي زنده‌ياد جواد ذوالفقاري اجرا شده و با نگاهي خلاقانه و ساختاري سيار، قرار است در شهرستان‌هاي مختلف روي صحنه برود.
قصه نمايش »خرمشير« درباره چيست؟
داستان نمايش »خرمشير« درباره برخورد شير و الاغي است که براي اولين بار همديگر را مي‌بينند. الاغ براي فرار از ترسش، خودش را بزرگ‌تر از شير معرفي مي‌کند و شير هم ساده‌دلانه مجبور مي‌شود نوکري الاغ را بکند. در نهايت، روباه ماجرا را فاش مي‌کند، الاغ پشيمان مي‌شود و از شير عذرخواهي مي‌کند آن‌ها در پايان تصميم مي‌گيرند با هم دوست باشند.»خرمشير« قصه‌اي ساده ولي پر از نکته‌هاي تربيتي دارد.
از ويژگي خاص اين نمايش بگوييد.
نکته مهم اين اثر، قابل حمل بودن دکور آن است. از ابتدا تصميم گرفتيم نمايش را به صورت سيار آماده کنيم تا بتوانيم در شهرستان‌ها و روستا‌ها اجرا داشته باشيم. به همين دليل، طراحي دکور بايد سبک، سريع‌النصب و خلاقانه انجام ميشد. در نهايت با استفاده از بادکنک توانستيم دکور موردنظر را بسازيم که جذاب و پرتابل است.
اجراي تمديد تمديد خواهد شد؟
با هماهنگي‌هايي که با مدارس انجام داديم، امکان تمديد اجرا وجود دارد؛ اما چون از چهارم ارديبهشت نمايشي در کرج داريم، اجراي فعلي موقتاً متوقف مي‌شود. در ادامه، طبق برنامه، اجراي اين نمايش را در شهر‌هاي مختلف ادامه خواهيم داد.
توضيح بيشتر بدهيد و هدفتان از اجراي سيار چيست؟
ما يک گروه نمايشي به نام »سياتر« هستيم که هميشه دغدغه‌مان اين بوده است، بچه‌هايي که از فضاي تئاتر دور هستند، مخصوصاً در روستا‌ها و مناطق محروم، بتوانند تئاتر ببينند، از اين جهت ما نمايش را آماده مي‌کنيم و به شهرستان‌ها مي‌بريم. تا جايي که توان داريم، در چند روستاي اطراف اجراي نمايش را برگزار مي‌کنيم. همچنين «خرمشير» براي ما فقط يک نمايش نيست، يک رسالت فرهنگي است.
چرا انتخاب‌تان روي صحنه بردن يک قصه‌ ايراني بود؟
زنده‌ياد جواد ذوالفقاري، نويسنده نمايش «خرمشير» هميشه تلاش مي‌کرد بچه‌ها را با قصه‌هاي ايراني آشنا کند. اين موضوع دغدغه من هم هست. قصه‌هاي ايراني سرشار از حکمت، طنز و آموزه‌هاي تربيتي هستند. حيف است نسل امروز با اين گنجينه فاصله داشته باشد.
با چه چالش‌هايي در روند توليد نمايش روبه‌رو بوديد؟
مهم‌ترين چالش ما هميشه سالن اجرا بوده است. بسياري از سالن‌ها شرايط لازم را ندارند يا هزينه‌ها براي گروه‌هاي مستقل سنگين است. به همين دليل به اين نتيجه رسيديم که خودمان را محدود نکنيم و نمايش را به فضا‌هاي غيرسالن هم ببريم. همان‌طور که در دنيا اجرا‌هاي خياباني و سيار جا افتاده‌اند. به گزارش آرازآذربايجان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،همچنين معتقدم اجراي نمايش براي کودکان، به‌ويژه آنهايي که کمتر فرصت ديدن تئاتر دارند، برايمان يک افتخار است. اميدوارم حمايت بيشتري از تئاتر کودک و نوجوان صورت بگيرد، چون سرمايه‌گذاري در فرهنگ نسل آينده است.
.Arazazarbaiijan.farhangi@gmail.com


برچسب ها:

تاریخ: 1404/01/30 08:57 ق.ظ | دفعات بازدید: 1542 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور