گروه گزارش: سرمايهگذاري يکي از ارکان اصلي توسعه اقتصادي هر منطقه است، آذربايجان غربي با دارا بودن ظرفيتهاي طبيعي، گردشگري، معدني و... پتانسيل بالايي براي جذب سرمايهگذار دارد.
در اين گزارش به بررسي اهميت جذب سرمايهگذار و تاثير آن بر توسعه استان پرداخته ميشود. سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف اقتصادي به ويژه صنعت، معدن، گردشگري و کشاورزي منجر به ايجاد فرصتهاي شغلي مستقيم و غير مستقيم براي جوانان استان و ورود انرژي و فناوري اطلاعات شده و در صنايع تبديلي تکميلي به ويژه در بخش کشاورزي ميتواند منجر به افزايش توليد و صادرات محصولات استان شود.
آذربايجان غربي با مرز مشترک با کشورهاي ترکيه، عراق و نخجوان موقعيت استراتژيکي براي تجارت و سرمايهگذاري دارد؛ همچنين وجود منابع معدني غني و پتانسيلهاي صنعتي در استان زمينه ساز جذب سرمايهگذاران در اين بخش است، بيشک جاذبههاي طبيعي و تاريخي استان فرصتهاي مناسبي براي سرمايهگذاري در صنعت گردشگري را فراهم ميآورد.
اما چالشها و موانع جذب سرمايهگذاري از جمله وجود فرايندهاي پيچيده و زمانبر در صدور مجوزها، کمبود زيرساختهاي لازم براي فعاليتهاي اقتصادي و عدم ارائه مشوقهاي مناسب مالي و غير مالي ممکن است انگيزه سرمايهگذاران را کاهش دهد.
راه برون رفت از مشکلات عمل به شعار سال رهبر انقلاب است
استاندار آذربايجانغربي گفت: تنها راه برون رفت از مشکلات فعلي کشور عمل به شعار سال رهبر انقلاب و سرمايهگذاري با هدف رونق توليد است.رضا رحماني در جلسه با فعالان اقتصادي و جمعي از معتمدان شهرستان مهاباد با بيان اينکه سرمايه گذاري براي توليد که توسط رهبر حکيم انقلاب براي سال جاري نامگذاري شده، فضاي کشور را براي رونق توليد باز کرده است، اضافه کرد: امسال باتوجه به شعار سال و همچنين نگاه ويژه رئيس جمهور به اين منطقه، بهترين فرصت براي سرمايه گذاري فعالان اقتصادي است.
استاندار آذربايجان غربي خاطرنشان کرد: بسياري از مشکلات کشور از جمله معيشت و بيکاري در قبال تحقق شعار سال و سرمايه گذاري براي توليد رفع خواهد شد.وي يادآور شد: بسياري از صاحبان سرمايه و فعالان اقتصادي خواهان سرمايه گذاري در منطقه ما هستند که ميتواند موجب ارتقاي شاخصهاي توسعهاي باشد.رحماني با بيان اينکه تاکنون به صورت کامل از ظرفيتهاي استان استفاده نشده است، افزود: براساس ظرفيت و توانمنديهاي همه 20 شهرستان، بستههاي سرمايهگذاري را تهيه و تا پايان خرداد اجرايي ميکنيم؛ رويکرد و محور اين بستهها براي ايجاد اشتغال و رونق توليد و ايجاد زمينه براي اشتغال جوانان و درآمدزايي براي مردم است. تسهيل سرمايهگذاري در آذربايجان غربي استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اينکه آذربايجان غربي داراي ظرفيت و استعدادهاي سرمايهگذاري فراواني است، گفت: هيچ استاني در کشور همه اين ظرفيتهاي تجميعي را ندارد و اين موضوع يک انگيزه و فرصت براي سرمايه گذاران است تا با اهتمام بيشتر در اين زمينه تلاش کنند.وي گفت: توسعه سرمايهگذاري و بخش صنعت در راستاي جلوگيري از خام فروشي مواد معدني از اهداف دولت در آذربايجان غربي است که با جديت پيگيري ميشود.
رحماني افزود: هلدينگهاي بزرگي براي سرمايهگذاري در استان اعلام آمادگي کردند که سرمايهگذاري آنها گاهي تا چندين برابر بودجه شهرداري اروميه است که اين حرکت در مسير مطالبات رهبر معظم انقلاب است.
وي به امنيت ايجاد شده براي سرمايهگذاران اشاره و اظهار کرد: با توجه به اين اقدامات، مدير و فعال اقتصادي نبايد از سرمايهگذاري در اين منطقه هراسي داشته باشد.رحماني با بيان اينکه ايجاد اشتغال با توسعه اين اقدامات و تشويق و حمايت از سرمايه گذاران انجام ميشود، ادامه داد: مشارکت مردم در راستاي توسعه اقتصادي از ضروريات است چرا که شهروندان بايد احساس کنند که مسئولان در هر شرايطي در ميدان اقدام و عمل هستند.وي بر رفع مشکلات مربوط به زمين و زيرساختهاي سرمايه گذاران علاقمند به فعاليت اقتصادي در استان تاکيد کرد و گفت: همه مسئولان در بدنه دولت اهداف مشترکي دارند که از جمله اين اهداف توسعه اقتصادي و رفع مشکلات و موانع توليد و اهتمام بر روان سازي امور سرمايه گذاري است.
وي بيان کرد: توليدکنندگان بعد از اين در اين استان نبايد دغدغه کارهاي اداري و زيرساختي را داشته باشند.استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اينکه همه جوانان فرزندان اين سرزمين هستند، گفت: استانداري با تمام توان آماده ارايه خدمات به سرمايه گذاران علاقمند به توليد و اشتغالزايي است.ضرورت مهاجرت معکوس سرمايهگذاران به آذربايجان غربي استاندار آذربايجان غربي گفت: عقب ماندگي در استان مشهود است و حالا وقت جبران است. کار فشرده، جهادي، انقلابي و ضربتي لازم است. بايد براي پا گرفتن سرمايهگذاري در استان نهضت تحول راه بيندازيم و سرمايهگذاران را جذب کنيم. وي با اشاره به ظرفيتهاي کمنظير استان در حوزه معدن، برنامهريزي براي بهرهمندي از اين ظرفيتها را از اولويتهاي مديريت استان براي توسعه آذربايجانغربي دانست.تلاش براي تحقق شعار سال در معادن آذربايجان غربي رحماني با بيان اينکه شعار سال را ميتوان به نحو شايسته در حوزه معدن استان اجرايي ساخت، اضافه کرد: همکاري با برخي از وزارتخانهها و هلدينگهاي سرمايهگذاري ملي براي رونق حوزه معدن آذربايجانغربي آغاز شده و مجموعههايي چون سازمان زمين شناسي و ايميدور، اکتشافات خوبي در اين زمينه داشتهاند.
وي در ادامه با تاکيد بر اينکه دستگاههاي متولي بايد به دنبال جذب و حمايت از سرمايهگذاران دولتي و بخش خصوصي باشند، افزود: تسريع و تسهيل روند سرمايهگذاري به صورت جدي در دستور کار دستگاههاي مربوطه باشد.
استاندار آذربايجانغربي به اهميت ساماندهي معادن راکد استان نيز اشاره کرده و يادآور شد: ظرفيتهاي معدني استان با سرمايهگذاري مناسب، ميتواند به نحو شايسته به بهرهبرداري برسد.رحماني همچنين با تاکيد بر ضرورت بهرهمندي مردم منطقه از ظرفيتهاي استان در حوزههاي مختلف، افزود: اولويت در راهاندازي و بهرهبرداري از معادن آذربايجانغربي، اشتغال نيروهاي بومي منطقه است.وي در ادامه با بيان اينکه گردش مالي واحدهاي توليدي و سرمايهگذاري به استان منتقل شود، اظهار کرد: نيازهاي اوليه و تدارکات واحدهاي استخراج از معادن آذربايجانغربي از منابع محلي تامين شود تا اين امر چرخه اقتصاد را در منطقه فعال نمايد.استاندار آذربايجانغربي با تاکيد بر استفاده بهينه از ظرفيتهاي استان، افزود: رضايت مردم منطقه ميتواند با تعامل و همکاري در استخراج از معادن، جلب شود که بايد مورد توجه دستگاههاي متولي و سرمايهگذاران قرار گيرد.
تحقق شعار سال اولويت کاري مديران باشد
نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي نيز گفت: لازم است تحقق شعار سال و سرمايهگذاري براي توليد، اولويت کاري دستگاههاي دولتي و تمامي مسئولان باشد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد مهدي قريشي در جلسه شوراي ادراي استان با بيان اينکه رفع موانع سرمايه گذاري عاملي براي با رفع تحريمهاست، افزود: لازم است مسئولان براي رفع اين موانع تلاش کنند؛ اگر موانع از سر راه سرمايه گذاران داخلي برداشته شود، مشکلات معيشتي مردم هم رفع خواهد شد.
وي با اشاره به تلاشهاي استاندار آذربايجان غربي در زمينه سرمايه گذاري گفت: توصيه ميشود براي اين منظور سامانهاي تعريف شود تا هر سرمايهگذاري مشکلات خود را از طريق آن اطلاعرساني کند.
امام جمعه اروميه ادامه داد: اين اقدام باعث ميشود تا کوتاهي هر مديري در رفع مشکل سرمايهگذاران مشخص شده و بازخواست شود.
بستههاي سرمايهگذاري معادن آذربايجان غربي آماده واگذاري به متقاضيان است
احسان جوي، سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي در خصوص بستههاي سرمايه گذاري بخش معادن استان افزود: آذربايجان غربي يکي از بزرگترين استانهاي معدني کشور محسوب ميشود و در شاخصهاي مختلف معدني جزو استانهاي پيشتاز است.وي در ادامه با بيان اينکه سرمايه گذاري در بخش معدن يکي از پيشرانهاي اقتصادي استان محسوب ميشود، گفت: امکان سرمايه گذاري در معادن استان به قدري زياد است که حتي با توسعه معادن کوچک نيز ميتوان اشتغالزايي گستردهاي را در سطح استان ايجاد کرد. جوي تاکيد کرد: آذربايجان غربي مستعد سرمايه گذاري بخش معدن است و ما از سرمايهگذاران اين بخش حمايت ميکنيم.
تهيه 76 فرصت سرمايهگذاري در 3 بخشميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان
مرتضي صفري، مدير کل ميراث فرهنگي گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي اظهار کرد: از آنجايي که در خردادماه امسال همايش سرمايهگذاري در استان در چندين سطح برگزار ميشود که اقدامات اوليه براي برگزاري اين جلسه انجام شده است، ادارهکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجانغربي نيز 76 فرصت سرمايهگذاري را براي اين منظور تهيه کرده است.وي گفت: اين فرصتهاي سرمايهگذاري شامل هتلها، هتل بوتيک، اقامتگاههاي سنتي، بومگرديها، مجموعههاي تفريحي مانند تلهکابين، زيپلاين، و ... بوده که تلاش ميشود اين فهرست به 100 مورد نيز برسد.
70 فرصت ناب سرمايهگذاري در سبد محصولات کشاورزي آذربايجان غربي
سرپرست سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانغربي گفت: سالانه 70 نوع محصول زراعي و باغي در استان کشت و توليد ميشود که نشان از تنوع و اقليم متفاوت استان دارد و اين تنوع ضامن سودآوري براي سرمايهگذاري است.
علي ديانتي در جلسه کميته اطلاعرساني و تبليغات کارگروه جهاد کشاورزي و صنايع تبديلي همايش بينالمللي فرصتهاي سرمايهگذاري و توسعه آذربايجان غربي، پراکندگي و کوچک بودن اراضي کشاورزي را يکي از مهمترين موانع بر سر راه سرمايهگذاريهاي کلان و بهرهوري بالا در اين حوزه اعلام کرد و تاکيد کرد: افزايش بهرهوري و کاهش هزينههاي توليد، استفاده بهينه از منابع آب و خاک، توسعه مکانيزاسيون و استفاده از فناوريهاي نوين در کشاورزي و توسعه صنايع تبديلي و تکميلي و از همه مهمتر افزايش جذابيت سرمايهگذاري و ايجاد فرصتهاي شغلي از فوايد يکپارچه سازي اراضي کشاورزي است.ديانتي خاطرنشان کرد: با توسعه کشتهاي متراکم گلخانهاي، استفاده از ظرفيت توليد محصولات استراتژيک در ديمزارها، تسهيل در فرآيند صدور مجوزها، توسعه فرصتهاي سرمايهگذاري در روستاها، رونق گردشگري کشاورزي و دانش محور کردن توليد به عنوان مهمترين شاخصها و محورهاي توليد مي توانيم بستر سرمايهگذاري در اين بخش را که 33 درصد اشتغال استان مربوط به آن است، را تسهيل کنيم.
وي يادآور شد: خرداد سال جاري همايش بينالمللي توسعه آذربايجان غربي با هدف معرفي ظرفيتهاي سرمايهگذاري استان برگزار ميشود که بايد از اين همايش براي تحقق فرامين مقام معظم رهبري براي سرمايهگذاري در توليد و معرفي بخش کشاورزي استان براي جذب سرمايهگذاران داخلي و خارجي اقدام و برنامهريزي لازم در اين زمينه انجام گيرد.به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايسنا، با توجه به مزيتهاي اشاره شده، سرمايهگذاري نقش حياتي در توسعه اقتصادي آذربايجان غربي دارد و با رفع موانع از جمله تسهيل فرآيندهاي اداري و مسايل اداري،بهبود زيرساختها و ارائه تسهيلات مناسب ميتوان زمينه را براي رشد و شکوفايي اين استان فراهم کرد. به طور کلي با توجه به مزيتهاي اين استان، حمايتهاي دولتي از سرمايهگذاران و رفع موانع ميتواند آذربايجان غربي را به مقصدي جذاب براي سرمايهگذاران تبديل کند.