گزارش//

قطع زنجیره بیماری های خاموش با غربالگری دیابت و پرفشاری خون

قطع زنجیره بیماری های خاموش با غربالگری دیابت و پرفشاری خون

گروه گزارش: تغییر سبک زندگی ، صنعتی شدن جوامع و کاهش تحرک های روزانه، موجب شده افراد جامعه به بیماری های متعدد ی مبتلا شوند؛ برخی از بیماری ها دارای علائم هستند و به راحتی می توان تشخیص داد و به موقع درمان کرد، اما برخی بیماری ها بدون علامت هستند و پس از بررسی و آزمایش مشخص می‌شوند.
به گزارش آراز آذربایجان،دیابت و فشارخون از جمله بیماری هایی است که بدون علامت و به اصطلاح خاموش هستند، بطوری که گاه افراد دارای دیابت و یا فشار خون بالا هستند اما هیچ علامتی را تجربه نمی کنند و افراد معمولا پس از بررسی های معمول فشار خون و آزمایش قندخون متوجه می شوند که به پرفشاری خون و یا دیابت مبتلا هستند؛ از این رو تشخیص و شناسایی به موقع در درمان این بیماری ها بسیار مهم است.
مریم یزدی زاده، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه بابیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی ارومیه افزود: یکی از مهمترین نمادهای پیشرفت هر کشوری، بهبود شاخص های مربوط به سلامت آن کشور بوده و از بهترین و منطقی ترین راه های ارتقاء سطح سلامت پیشگیری از بیماری است. وی با اشاره به اینکه دیابت ممکن است موجب شود فرد به پرفشاری خون نیز مبتلا شود، تصریح کرد: قند خون و پرفشاری خون با این که در سطح اول پیشگیری اهمیت دارند و روش های سالم زندگی، سبک زندگی سالم،تا حد زیادی از بروز آن ها پیشگیری می کند، اما به عنوان بیماری خاموش در جامعه گسترش یافته و به عنوان ام الامراض مطرح هستند و عاملی برای بسیاری از بیماری های خطرناک و تهدیدکننده سلامت مردم هستند.وی ادامه داد: قند خون و پر فشاری خون عوارضی چون حملات قلبی، سکته های مغزی و نارسایی پیشرفته کلیه و دیالیز و قطع عضو، هزینه های سنگینی را به بیماران، خانواده ها، جامعه و دولت تحمیل می کند.
یزدی فرد اظهار کرد: پیشگیری، شناسایی و پیگیری به موقع مبتلایان به این بیماری، می تواند روند پیشرفت آن را کند کرده و زندگی هزاران نفر و تعداد بیشتری از خانواده ها را نجات داده و در هزینه های مربوط به سلامت صرفه جویی کرد.
وی یاد آور شد: در راستای شناسایی و پیشگری از بیماری پرفشاری خون وزارت بهداشت از آبان ماه سال جاری ” پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا برای ارتقای برنامه سلامت خانواده” را اجرا کرده است.
وی با تاکید به اینکه این پویش در آذربایجان غربی نیز همزمان با سراسر کشور اجرا می شود، خاطرنشان کرد: هدف اصلی از اجرای این پویش، غربالگری و شناسایی بیماران و بدنبال آن ارائه خدمات پزشکی و مراقبتی به این افراد جهت کنترل بیماری و پیشگیری از بروز عوارض آن است که در درجه بالای اهمیت قراردارد، همچنین افزایش سطح آگاهی افراد جامعه نسبت به این بیماری از اهداف اختصاصی این پویش محسوب می شود.
غربالگری دیابت و فشار خون ۷۶۱ هزار نفر در آذربایجان غربی احسان ریخته گر، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه افزود: از آغاز طرح تاکنون بیش از ۷۶۱ هزار نفر در خصوص بیماری هایی نظیر فشارخون و دیابت در استان غربالگری شده اند.
وی با اشاره به اینکه کل جمعیت بالای ۱۸ سال استان، حدود ۲میلیون و ۲۰۰هزار نفر است، تصریح کرد: گروه هدف تعیین شده برای غربالگری یک میلیون و ۷۰۰هزار نفر است که تاکنون ۲۵درصد غربالگری انجام داده که باید این آمار را به ۷۰درصد برسانیم.
ریخته گر با اشاره به اینکه با آغاز این طرح ملی از ۲۰ آبان ماه تاکنون بیش از۲۵ هزار در آذربایجان‌غربی مشکوک به فشار خون و دیابت شناسایی شده اند ، خاطر نشان کرد:. بیش از ۱۵ هزار نفر مشکوک به فشارخون بالا و ۱۰ هزار و ۳۰۰ نفر نیز مشکوک به دیابت شناسایی شده و به مراکز درمانی یا پزشک ارجاع داده شده اند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه یاد آور شد: طرح غربالگری فشار خون و دیابت یک طرح سراسری است و در کل کشور از ۲۰ آبان لغایت ۱۵دی در تمامی خانه‌های بهداشت و مراکز درمانی اجرا می‌شود، همچنین واحدهای سیار نیز با حضور در ادارات، کارخانه‌ها و مکان‌های آموزشی این طرح را اجرا می‌کنند.
ریخته گر اظهار کرد: در این طرح ۱۰۰درصد جمعیت تمامی روستاها و شهرهای زیر ۲۰هزار نفر و شهرستان نقده و همچنین ۷۰درصد جمعیت شهرهای بالای ۲۰هزار نفر اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: از تمامی افراد بالای ۱۸ استان درخواست می‌شود برای شناسایی و پیشگیری از بیماری فشار خون و دیابت در این طرح شرکت کنند.
بیماری‌های قلبی و عروقی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در دنیا محسوب می‌شوند که اگر فرد از وجود این بیماری در خود اطلاعی نداشته باشد، این بیماری می‌تواند سلامتی و حتی زندگی فرد را به خطر بیندازد و در صورت شناسایی به ‌موقع افراد با فشارخون بالا و افراد دیابتی، علاوه بر درمان به موقع بیماری از تحمیل هزینه زیاد بر فرد نیز جلوگیری می شود.

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۰۳ دی ۱۴۰۲ ساعت ۸:۵۸ ق.ظ

دیدگاه


+ 1 = پنج