معاون امور مسکن وزير راه و شهرسازي كشوردر اروميه:

افزایش مهندسان عضو فاقد پروانه در سازمان نظام مهندسی نگران کننده است

افزایش مهندسان عضو فاقد پروانه در سازمان نظام مهندسی نگران کننده است

گروه خبر:معاون امور مسکن وزیر راه و شهرسازی کشور از افزایش تعداد مهندسان فاقد پروانه در میان اعضای سازمان نظام مهندسی ابراز نگرانی کرد و گفت: وضعیت بوجود آمده در شان نظام مهندسی نیست.
به گزارش آرازآذربایجان، بیستمین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران با حضور وزیر راه و شهرسازی در ارومیه آغاز بکار کرد.
این اجلاس با حضور ۷۰۰ نفر ۲۱ و ۲۲ تیر ماه در محل هتل آنای ارومیه با حضور جمعی از مقامات کشوری و استانی برگزار شد. برگزاری کارگاه‌های تخصصی و کمیته‌های اداره امور از دیگر بخش های این اجلاس دو روزه در ارومیه است اجلاس بیستم صبح چهارشنبه با برگزاری نشست هیات عمومی در نوبت صبح و آئین رسمی و با حضور مقامات کشوری در نوبت بعدازظهر ادامه خواهد یافت و صبح پنجشنبه نیز با برگزاری مراسم اختتامیه پرونده اجلاس بیستم در ارومیه بسته خواهد شد.
بیستمین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران با حضور وزیر راه و شهرسازی صبح امروز چهارشنبه در ارومیه آغاز بکار کرد.
حامد مظاهریان در بیستمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی ساختمان در سالن همایش هتل آنا ارومیه گفت: پس از ۲۲ سال تلاش حرفه ای در سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، اکنون اعضای سازمان نظام مهندسی کشور به ۴۵۹ هزار نفر رسیده است که از این تعداد عضو، ۲۴۲ هزار نفر بدون پروانه فعالیت هستند و تنها ۲۱۷ هزار نفر با پروانه فعالیت می کنند. معاون امور مسکن وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم بازتعریف رابطه نظام با مردم و مهندسان عضو بازنگری در رویکردها سیاستگذاری ها را از یکسو و جدیت در رعایت مقررات ملی ساختمان را از سوی دیگر دو اصل مهم در خروج سازمان از وضعیت فعلی عنوان کرد.
او با اشاره به اهمیت ایجاد روابط عمومیِ تخصصی در دل سازمان نظام مهندسی گفت: ارتقا دانش عمومی مردم در زمینه مسکن و افزایش دانش آنها در مورد مقررات ساخت می تواند در احقاق حقوق ایشان و کیفیت بخشی به فعالیت های عمرانی در جامعه اثر گذار باشد. معاون امور مسکن وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جایگاه نظام مهندسی، در تعامل با حاکمیت به عنوان نماینده مردم گفت: آگاهی مردم از قوانین و همچنین میزان اثرگذاری سازمان در سیاستگذاری های کلان کشور می تواند بر پیشرفت برنامه های توسعه اجتماعی در جامعه اثر گذار باشد. مهندس مظاهریان دفاع از حق شهروندان در حوزه ساخت و ساز مسکن را وظیفه سازمان نظام مهندسی دانست و بر لزوم ایجاد رابطه عمیق میان سازمان و دانشگاه، تقویت فضای گفتگو میان سازمانی، ساختارمند سازی روند دفاع از حقوق مردم، ارائه خدمات با کیفیت، ایجاد بازار کار جدید برای مهندسان عضو و دفاع و عمل به اصول حرفه ای تاکید کرد. هاشم زاده در بیستمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی ساختمان، اظهار داشت: بیستمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی ساختمان در حالی کار خود را آغاز کرده است که در دهه ۳۰ اُم نظام مهندسی ساختمان قرار داریم و باید نقشه راه در دهه سوم و در این اجلاس تبیین شود.
وی تصریح کرد: باید در این اجلاس بتوانیم نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را رفع کنیم تا در اجرای قانون به توفیق دست یابیم.رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان غربی با بیان اینکه قوانین نظام مهندسی مربوط به دو دهه گذشته هستند و نیازمند بازنگری در این قوانین هستیم، گفت: برای اینکه در دهه سوم نظام مهندسی شاهد پیشرفت باشیم، باید این قوانین مورد بازنگری قرار گیرد.
هاشم زاده اذعان داشت: بازنگری قانون نظام مهندسی به دست مجلس در دست بررسی است و با توجه به سفر رئیس کمسیون مجلس به استان آذربایجان غربی و شرکت در این اجلاس، امید می رود حساسیت تغییر قوانین بیش از پیش در مجلس احساس شده و این قانون روند رو به رشدی را در مجلس طی کند.
وی اعلام کرد: امروزه به نمایندگی از جامعه مهندسی اعلام می کنیم که جامعه مهندسی با رکود مواجه است و باید بتوانیم به مطالبات به حق جواب دهیم تا با استفاده از این فضا، در قانون جدید نظام مهندسی ساختمان تاثیرگذار باشیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی آذربایجان غربی گفت: امیدواریم با تغییر و بازنگری قوانین شاهد این باشیم که سال های آینده اجلاس به اهداف خود نزدیک تر شود تا خواسته های جامعه مهندسی تحقق یابد.
هاشم زاده با اشاره به ظرفیت های موجود در استان، یادآور شد: با توجه به ظرفیت های استان آذربایجان غربی، ۲۰ امین اجلاس نظام مهندسی به آذربایجان غربی واگذار شده است که امیدواریم میزبان خوبی باشیم.فرج الله رجبی گفت: اینک که در آغاز دهه سوم فعالیت سازمان نظام مهندسی ساختمان هستیم، جا دارد با تغییر رویکردها و جهت گیری های تخصصی و به پشتوانه اعضای فعال و مختصص این نظام در سراسر کشور به تخصصی ترین مرجع عمران و مهندسی کشور تبدیل شود.
وی همچنین با اشاره به رکود اقتصاد در بخش مسکن گفت: می توان این شرایط سخت را به فرصتی بدل که در آن سازمان نظام مهندسی ساختمان با تغییر رویکردها در حوزه ساخت و ساز رونق را به بخش مسکن بازگرداند. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور همچنین بر لزوم رفع خلاهای موجود در سازمان نظام مهندسی گفت: این سازمان که بزرگترین نهاد صنفی و حرفه ای کشور است باید با شفافیت سازی بیشتر و تقویت سرمایه های اجتماعی گام به جایگاه واقعی خود در کشور دست یابد. او گفت این مهم می تواند با ارائه خدمات شایسته در حوزه فنی مهندسی، بازنگری در انضباط تشکیلاتی و ایجاد ارتباط عمیق با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تحقق یابد. در گام نخست سازمان نظام مهندسی بعنوان یک چشم انداز باید تولید کننده محسوب مخندسی و مقررات ملی باشد و اگر چه نیستیم اقدامات خود را انجام نداده ایم یا به خوبی انجام نداده ایم و باید در کارهای خود بازبینی کنیم که به اتحاد مصمم نیاز دارد.فرج الله رجبی با تاکید بر لزوم تقویت سازمان نظام مهندسی کشور در زمینه ایجاد ارتباط بین حوزه های اجرا و مهندسی گفت: می توان با کدسازی ایده ها توان جامعه مهندسی کشور را به اتفاقات شیرین خارجی بدل کنیم.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۲۲ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۶:۱۶ ق.ظ

دیدگاه


− سه = 5