چگونه یک رابطه عاطفی را با کمترین آسیب تمام کنیم

چگونه یک رابطه عاطفی را با کمترین آسیب تمام کنیم

گروه خانواده وسلامت: هر چقدر که شروع یک رابطه عاطفی لذت بخش است، تمام کردن آن سخت و تلخ می باشد. اما چگونه می توان یک رابطه عاطفی را به اتمام رساند؟ آن هم وقتی که طرف مقابل تان تمایلی به تمام کردن ندارد؟ راههای زیادی برای این کار وجود دارند اما چه کنیم که کمترین آسیب را هم به طرف مقابل و هم به خود بزنیم؟ در ادامه این مطلب، نکاتی را که باید هنگام تمام کردن یک رابطه رعایت کنید، برایتان آورده ایم.
* صادق باشید اما شیطان نه
اکنون زمان خوبی برای بی رحمی نیست اما آشکار کردن احساسی که در حال حاضر آن را تجربه می کنید، می تواند کارساز باشد. اگر طرف مقابل تان دلیل بهم زدن رابطه را از شما پرسید احتیاجی به طفره رفتن نیست، این کار بیشتر برای او دردآور است. اگر چه صداقت شما نیز موجب ناراحتی او می شود اما حداقل این که او تکلیف خود را می داند و پس از آن به فکر راهی برای بهبود حالش است.
*از حرف های دو پهلو بپرهیزید
سعی کنید حرف هایتان را ساده بزنید. حرف_های پیچیده و دو پهلو موجب ابهام طرف مقابل تان می شود و وضعیت را بدتر از آنچه هست می سازد. به عنوان مثال ممکن است که دلیل بهم زدن شما این باشد که هنوز آمادگی شروع یک رابطه جدی تر را ندارید اما منظورتان را طوری به زبان آورید که طرف مقابل فکر کند فرد دیگری را برای ازدواج زیر نظر دارید. بنابراین تا جایی که می توانید ساده و بی ابهام سخن بگویید.
*زمان مناسبی را برای این کار انتخاب کنید
زمان یکی از مهمترین عوامل است. آیا زمان مناسبی را برای بهم زدن رابطه انتخاب کرده اید؟ تعطیلات آخر هفته، روز ولنتاین، یا سالگرد ازدواج؟ طبق تحقیقات انجام شده توصیه می شود که به شدت از بهم زدن یک رابطه در مناسب های خاص مانند روز تولد یا شب سال نو به شدت خودداری کنید. با این کار نه تنها دل او را شکسته اید بلکه روزی که برای او اهمیت زیادی دارد را نیز تبدیل به یکی از تلخ ترین خاطرات کرده اید. به عنوان مثال فردی درست ۱ ماه پس از فوت پدر همسرش از او خواست که به رابطه خود خاتمه دهد در صورتی که این بدترین زمان ممکن برای این کار بود.
*حضوری با او صحبت کنید
اکثر افراد از طریق پیامک، ایمیل یا تلفن به رابطه خود خاتمه می دهند در حالی که راههای بهتری نیز برای این کار وجود دارد. به هیچ وجه به فکر شبکه های اجتماعی برای تمام کردن یک رابطه نباشید. بهترین راه این است که او را به یک رستوران یا کافه دعوت کنید و تمام ماجرا را از نزدیک برایش توضیح دهید. شاید این سخت ترین راه ممکن باشد اما راحت تر می توانید حرف هایتان را بی هیچ ابهامی بهم بزنید.
*راهی برای برگشت نگذارید
اگر واقعا می خواهید که رابطه خود را با فردی به پایان برسانید، مطمئن باشید که این کار را درست انجام داده اید. به عنوان مثال اگر به طرف مقابل تان بگویید که »من تو را دوست ندارم نمی_دانم شاید هم دوستت دارم« در واقع هم رابطه گذشته تان را زیر سوال برده اید و هم روزنه امیدی برای او باز کرده اید. به همین دلیل با صراحت کامل حرف دلتان را بزنید »به نظر من عاقلانه این است که ما دیگر همدیگر را نبینیم.« یادتان باشد که پس از بهم زدن دیگر از او هیچ تقاضایی، مانند این که یک بار دیگر باهم به کافه برویم یا غیره…، نکنید.
*حواستان به وقت های دلتنگی باشد
مطمئنا پس از جدایی هم به فکر شما و هم به فکر طرف مقابل تان خطور می کند که این رابطه را بار دیگر از سر بگیرید. این فکر دلایل مختلفی دارد، ممکن است که از روی تنهایی، دلتنگی کمبود محبت یا شاید هم جبران اشتباهی که مرتکب شده اید باشد اما آیا اینها دلیل اصلی که برای اتمام رابطه داشتید را از بین می برد؟
*گول اشک ها را نخورید
هم شما و هم طرف مقابل تان ممکن است که از شدت ناراحتی گریه کنید، طبیعی است، شما روزهای خوب زیادی را کنار هم گذراندید و حال مجبورید که پرونده تمام آنها را ببندید اما اگر واقعا تصمیم خود را گرفتید، گول اشک هایتان را نخورید و سعی کنید که خودتان را کنترل کنید زیرا اکنون زمان حرف زدن است. شما باید قادر باشید که تمام حرف هایتان را تمام و کمال بزنید پس گریه نباید مانعی بر سر راهتان باشد. بنابراین حال که شما سخت ترین مراحل ممکن را پشت سر گذاشته اید، بهتر است برای دلایلی که خیلی زود شما را به جای اول می کشاند، به رابطه قبلی تان باز نگردید.
*با وقار رفتار کنید
از آنجا که قطع رابطه یک سناریوی بالقوه انفجاری هست سعی کنید پیش از انجام آن به تک تک توهین هایی که خواهید شنید و تک تک فحش هایی که احتمالا خواهید داد فکر کنید. اینجوری موقع دعوا معقول تر حرف می زنید. محترم شمردن طرف مقابل باعث می شود او هم با احترام بیشتری با شما حرف بزند
*بی خیال کلیشه های بد مثل »مشکل تو نیستی، منم« شوید
این جمله های تکراری و بی ربط فقط طرف مقابل را به این نتیجه می رساند که ذره ای احترام برایش قائل نیستید و با دم دستی ترین تکه های فیلم ها و سریال ها با آن برخورد کرده اید. شما به طرف مقابل یک توضیح درست (حتی مختصر) بدهکارید. باید به او توضیح دهید که چرا اوضاع آنطور که می خواستید پیش نرفته است، ضمنا نیاز نیست طرف مقابل را وادار کنید که دلایلتان را بپذیرد، به خصوص که چنین بحث هایی عموما به خشونت منجر می شود.شروع نکنید به تحلیل
*جزء به جزء ماجرا
به اعتقاد راسل فریدمن »این ایده خوبی نیست چون امکان ندارد به توافق برسید. شما می گویید ماجرا اینگونه رخ داده است و طرف مقابل می_گوید نه! نه! ماجرا را اشتباه دیدی … جور دیگری بود.« این رفت و برگشت های مداوم اکثر اوقات به دعوا یا بدتر از آن منجر می شود. بدتر از دعوا این است که شما در بحث ببازید و طرف مقابل شما را وادار به بازگشت کند، آن هم بازگشت به رابطه ای ناکارآمد که خودتان به دنبال پایان دادنش بودید.
*موقع خداحافظی قدرشناس باشید
به اعتقاد فریدمن روزنامه نگار آمریکایی خیلی خوب است که هنگام خداحافظی یا رد و بدل کردن آخرین ایمیل ها دوران خوب مشترک را مورد قدردانی قرار دهید و این خوب است که حس ناراحتی تان را (از اینکه امیدهای مشترکتان به رابطه به ناامیدی تبدیل شد) بروز دهید. چنین کارهایی به طرف مقابل ثابت می کند که شخص ارزشمندی بوده است.
*به تصمیم طرف مقابل اعتراض نکنید
التماس نکنید تا از تصمیمش صرفنظر کند. وقتی یکدفعه با شما قطع رابطه می کنند بهترین راه این است که بپذیرید این رابطه به پایان کامل خودش رسیده است. اینگونه روند بهبود عاطفی سریع تر می شود. دکتر هلن فیشر، انسانه شناس کانادایی – آمریکایی در تحقیقات خودش متوجه شده است که آدم بعد از قطع رابطه، از همه کناره می گیرد اما با گذشت زمان، این کناره گیری اجتماعی کمتر و کمتر می شود و این یعنی شخص در پروسه بهبود قرار گرفته است اما به گفته فیشر، این پروسه به شدت حساس هست و هر ارتباط یا تلاش برای بازگشت طرف مقابل به او ضربه می زند. »اگر به طور ناگهانی یک ایمیل از طرف مقابل به شما برسد ناگهان به او تمایل پیدا می کنید و دلتان می خواهد رابطه دوباره آغاز شود.« فیشر یه توصیه ساده دارد: »هرگونه ارتباط با شخصی که با شما به هم زده را قطع کنید. نامه ها و کارت پستال هایش را دور بریزید. به او زنگ نزنید و بیخود تلاش نکنید که باهاش دوست بمانید.«
*از عشق سابق، شیطان نسازید
این فقط انرژی خودتان را تلف می کند و باعث می شود متوجه نشوید که به بن بست رسیدن یک رابطه دو نفره، تقصیر هر دو نفر بوده است و بی خیال نقشه انتقام شوید؛ چون این باعث می شود که طرف مقابل بیشتر از قبل در تفکرات شما حضور داشته باشد و این یعنی عقب افتادن روند بهبود.
*درد را به زور از بین نبرید
بعد از مرگ یک عزیز، پایان یک رابطه بلندمدت یکی از بزرگترین ضربه های احساسی است که شخص می تواند تجربه کند پس کاملا طبیعی و در واقع ضروری است که شخص برای این فقدان سوگواری کند. پورتمن می گوید: »عشق شما را به شدت آسیب پذیر می کند. اگر اجازه دهید که عاشق شوید می توانید خیلی بد ضربه بخورید.« پس درد طبیعی است. هر چه زودتر با این درد روبرو شوید، زودتر می گذرد.
*فکر نکنید که بزرگترین عشق روی زمین را از دست دادید
به خودتان نگویید کلا یک آدم برای شما روی زمین وجود داشته است و حالا او را از دست دادید. روی بامیستر می گوید: »عشق باعث می_شود که فکر کنید فقط همین آدم است که با شما هماهنگ است. در فیلم ها و کتاب ها هم به این اسطوره دامن می زنند اما مسئله اینجاست هیچ چیز جادویی در مورد یک شخص خاص وود ندارد« در واقع در روی زمین تعداد زیادی آدم وجود دارند که می توانیم با آنها رابطه خوبی داشته باشیم. البته درست بعد از به پایان رسیدن یک رابطه عاطفی، نمی توانیم اینجوری فکر کنیم اما باید بپذیرید که به احتمال خیلی خیلی زیاد شما کس دیگری را پیدا می کنید و کمی بعد فکر می کنید که او هم تنها کسی روی زمین هست که به شما می آید.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۵:۴۷ ق.ظ

دیدگاه


+ 6 = دوازده