چه کسانی در پشت پرده قاچاق کالا هستند

چه کسانی در پشت پرده قاچاق کالا هستند

گروه اقتصادی:نگاهی سر انگشتی به وضعیت قاچاق کالا در کشور نشان می دهد که پای قاپاقچیان به مرزهای ایران هنوز باز است و این در حالی است که دولتی ها مدت هاست از کم شدن حجم قاچاق در کشور می گویند.
چند سالی است که نام گذاری های سال نو در کشور اقتصادی است و رهبر معظم انقلاب توجه ویژه ای به تولید ملی که از ارکان اقتصاد مقاومتی است نشان می دهند. با این حال اما بازارهای مختلف اقتصادی کشور سرشار کالاهای رنگارنگی است که با برندهای مختلف خارجی مهر شده اند.
کالاهای چینی هم که در همه بازارهای کشور یافت می شود از بازار خودرو گرفته تا بازار پوشاک و لوازم خانگی.
دراین میان حتی بازار میوه هم مدت ها درگیر این مساله بوده و هست که میوه های خارجی با ظاهر غلط انداز و قیمت گرانشان از کدام مبادی وارد بازار میوه کشور می شوند.
نگاهی سر انگشتی به این ماجرا نشان می دهد که پای قاپاقچیان به مرزهای ایران هنوز باز است و این در حالی است که دولتی ها مدت هاست از کم شدن حجم قاچاق در کشور می گویند. قاچاقچیان از روش‌های مختلف برای وارد کردن محصولات قاچاق استفاده می‌کنند که از شناخته شده‌ترین آنها واردات ته لنجیاست.
اما نکته اینجاست که این مساله پذیرفتنی نیست که یک قاچاقچی بتواند به صورت ته لنجی هزاران تن قاچاق وارد کشور کند و این مساله شائبه سازمان یافته بودن قاچاق در ایران را ایجاد می‌کند.به عنوان مثال میوه های غیر مجاز برای واردات کاملا سالم به بازار ایران می رسند و این در حالی است که برای حمل میوه نیاز به ککانتینرهای مخصوص است چرا که میوه خلی زود لهیده و خراب می شود و این مساله نشان از این دارد که دست هایی برای ورود کالای غیر قانونی به کشور در کار است.این در حالی است که به اذعان مسئولان راه مقابله با قاچاق تنها اقدامات دولتی نیست و برای ریشه کن کردن معضلی که اقتصاد کشور را دچار مشکل کرده است، باید بخش‌های دیگر از جمله اصناف همکاری داشته باشند.
در هر حال روز گذشته، وزیر صنعت، معدن و تجارت اجلاس دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران در این خصوص گفته : ما در حاکمیت باید تمام شرایط را در نظر بگیریم. تولید، توزیع، مصرف کننده، قاچاق و درآمد مالیاتی باید در تصمیم گیری‌ها لحاظ شود. نعمت زاده با تاکید بر اینکه معتقدیم قاچاق را باید در مبادی ورودی کنترل کنیم، اظهارداشت: توافقنامه ای را پس از یک سال با وزارت کشور امضا کردیم تا موضوع ته لنجی‌ها حل شود تا دیگر کسی به اسم ته لنجی ?? وانت بار به کشور نیاورد.
در این اجلاس معاون اول رئیس‌جمهور نیز عنوان کرده: زیبنده ملت ایران نیست که کالاهای صنعتی و تولیدی قاچاق داشته باشند.جهانگیری بیان داشت:‌ از برنامه سوم به بعد هیچ کالای تولیدی وارداتش به کشور طبق قانون ممنوع نیست، مگر اینکه تعرفه گمرکی برای آن مشخص شده باشد که آن هم طبق تعرفه کشور وارد می‌شود و یا اینکه مسائل فنی و برخی استانداردها مانع ورود آن می‌شود.
او تصریح کرده: راه مبارزه با قاچاق در گلوگاه‌ها است و باید با سیستم تعرفه‌ای و با مبارزه اقتصادی از واردات آن جلوگیری شود. با وجود این سخنان اما تا کنون اقدام عملی اجرایی شده و موثر از سوی دولتی ها در این خصوص رخ نداده است.
هنوز از یادها نرفته است که دی‌ماه سال ۱۳۹۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از ۲ سال بررسی مفصل در مجلس توسط نمایندگان و مشاوره کارشناسان و متخصصان، به تصویب رسید و به دولت ابلاغ شد.
این قانون، بسیاری از خلأهای قوانین قبلی در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز را برطرف کرده بود و به همین دلیل انتظار می‌رفت بسیاری از مشکلات ورود کالاهای غیر قانونی به کشور را برطرف کند اما درحالی‌که همه چشم‌انتظار اجرایی شدن این قانون از طرف دولت بودند، بعد از گذشت چند ماه از عمر دولت یازدهم، صدای اعتراض برخی دولتی بلندشد.
در اسفندماه همان سال ۹۲ بود که وزرای اقتصاد و راه در نامه‌هایی جداگانه به رئیس‌جمهور مخالفت خود با قانون قاچاق را اعلام کرده و خواستار عدم اجرای آن شدند. وزیر صنعت هم سومین شخص کابینه بود که در ابتدای سال ۹۳ مخالفت و اعتراض خود را نسبت به این قانون ابراز داشت.
در نهایت ازآنجاکه دولت نمی‌تواند قانون مصوب مجلس را به علت خوش نیامدن چند وزیر اجرا نکند، سیاست دولت نسبت به این قانون از موضع انتقاد به موضع سکوت تبدیل شد. سکوتی که البته اجرایی شدن این قانون را توسط قوه مجریه به تاخیر می اندازد و راه را برای ورود کالاهای قاچاق و نابودی تولید ملی باز می کند.
باید منتظر روزهای آینده ماند و دید که آیا با وجود تمام این سخنان دولت مردان می توانند راه را بر ورود کالاهای خارجی که توان تولید ان در داخل ایران وجود دارد ببندند تا تولیدکنندگان ایرانی نفس بکشند یا خیر و آیا دست های پشت پرده قاچاق به پیشگاه قانون معرفی خواهند شد؟

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۶:۳۲ ق.ظ

۱ نظر

نظر -49 - 0 از 1اولین« قبل بعد  » آخرین 
  1. 0

    به نام خدا
    باسلام وادب به محضرشما
    درحال حاضر یکی از معضلات بزرگ جامعه که بسیاربه اقتصاد وچرخه آن لطمه زده است ورود کالای قاچاق است که تابه امروز هیچ نظارتی برآن انجام نپذیرفته است که مبارزه بااین امر همتی عالی میطلبد

نظر -49 - 0 از 1اولین« قبل بعد  » آخرین 

دیدگاه


نُه − = 3