هوشمندی در خودمراقبتی جوهره طرح‌های فاصله‌گذاری

هوشمندی در خودمراقبتی جوهره طرح‌های فاصله‌گذاری

گروه اجتماعی: طرح‌ فاصله‌گذاری هوشمند برای مقابله همزمان با بیماری کووید – ۱۹ و آثار سوء اقتصادی ناشی از آن در حالی با تدبیر دولتمردان در سراسر کشور و از جمله آذربایجان‌غربی در حال اجراست که جوهره اصلی آن، هوشمندی فردی در زمینه توجه به دستورالعمل‌های این طرح کارگشا و به ویژه خودمراقبتی و رعایت فاصله اجتماعی است.
طرح فاصله‌گذاری هوشمند پس از فاصله‌گذاری اجتماعی و از ۲۳ فروردین ماه جاری در استان مرزی آذربایجان‌غربی به مرحله اجرا گذاشته شد و الزام‌های طرح فاصله‌گذاری اجتماعی مبنی بر »خودداری از تماس نزدیک با دیگران«، »نرفتن به مکان‌های تجمع« و»رعایت فاصله اجتماعی«، همچنان در اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند مورد توجه است؛ ضمن اینکه با اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند توصیه‌های تخصصی دیگری نیز جهت شروع به کار اصناف به این الزام‌ها اضافه می‌شود.
طرح کارگشای فاصله‌گذاری هوشمند در واقع به دنبال فراهم کردن تدریجی شرایط برای بازگشت بخشی از جامعه به وضعیت عادی است و همزمان نیز هوشمندی قابل توجهی در عملکرد کادر بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی برای کنترل گروه‌های حساس، مبتلایان و اطرافیان آنان با هدف مهار همه‌گیری ویروس از طریق رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به چشم می‌خورد.
اکنون تمام تماس‌های بیماران و ماندگاری آنان در خانه یا محل‌های مشخص به مدت حداقل ۲ هفته از سوی کادر بهداشتی کنترل می‌شود ظرفیت نمونه‌گیری روزانه استان از ۸۰ نمونه در روزهای نخست به ۴۰۰ نمونه در زمان حاضر افزایش یافته و بیماریابی نیز تسهیل شده است.
بر همین اساس به نظر می‌رسد در سایه عملکرد قابل توجه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی، شرایط لازم برای اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند در استان وجود دارد و تنها شرط باقیمانده برای اجرای دقیق این طرح کارگشا، هوشمندی مردم در زمنیه خودمراقبتی و رعایت فاصله اجتماعی و توجه ویژه اصناف به دستورالعمل‌های ابلاغی است.
کارشناسان داخلی و بین‌المللی صاحب تجربه و دانش فنی نیز معتقدند که نمی‌توان همه کارها و فعالیت‌ها را تعطیل و همه آنها را پس از مدتی به یک باره بازگشایی کرد؛ بازگشایی باید به شکل تدریجی انجام شود و کارها و مشاغل پرخطر را دیرتر و مشاغل کم‌خطر را زودتر به فعالیت اجتماعی برگرداند.طرح فاصله‌گذاری هوشمند به سهولت در مهار بیماری منجر نخواهد شد بلکه در حقیقت این مهم با الزام‌های فاصله‌گذاری اجتماعی دست‌یافتنی است و به رفتار هوشمندانه مردم وابستگی دارد
طرح فاصله‌گذاری هوشمند به واقع منجر به سهولت در مهار بیماری نخواهد شد اما نمی‌توان مملکت را فلج کرد و به مدت طولانی کل کشور را تعطیل نگه داشت؛ در حقیقت مهار بیماری با الزام‌های فاصله‌گذاری اجتماعی دست‌یافتنی بوده و به رفتار مردم وابسته است.
به گفته بهنام شهدی، رییس کمیته اقتصادی ستاد استانی مقابله با کرونای آذربایجان‌غربی در این مرحله صرفا مشاغل غیر پر ریسک همراه با التزام به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت مجوز فعالیت پیدا می‌کنند و مهلت ثبت‌نام آنان در سامانه سلامت تا پنجم اردیبهشت تمدید شده است.
»بر این اساس تمامی واحدهای صنفی غیر پر ریسک باید به منظور دریافت دستورالعمل سلامت محیط کار، شاغلان، مشتریان و تایید تعهدنامه به صورت الکترونیکی برای التزام به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند«.
*رعایت فاصله اجتماعی مهمترین راهکار برای کنترل کرونا
استاندار آذربایجان‌غربی و رییس ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا نیز مهمترین اقدام در طرح فاصله‌گذاری هوشمند را شروع به کار صنوف کم‌ریسک می‌داند و تاکید می‌کند که با توجه به ماهیت گسترش بیماری کووید ۱۹ الزام‌های فاصله‌گذاری اجتماعی مهم‌ترین راهکار برای کنترل همه‌گیری این بیماری بوده و رعایت این فاصله تا زمانی که بیماری در جامعه در چرخش باشد، ضروری است.
محمدمهدی شهریاری همچنین از نشانه‌گذاری صنوفی که اصول بهداشتی را رعایت می‌کنند سخن می‌گوید و معتقد است که این واحدها باید به مردم معرفی شوند و برعکس سازمان صمت باید با صنوفی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، برخورد جدی داشته باشد.
*همراهی مردم پیش‌شرط موفقیت در طرح فاصله‌گذاری هوشمند
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌ درمانی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه همراهی نکردن مردم موجب شکست طرح‌های فاصله‌گذاری خواهد شد، گفت: اجرای دقیق و هوشمند طرح فاصله‌گذاری اجتماعی باید ادامه یابد تا زمان مهار همه‌گیری کویید – ۱۹ در استان فرا برسد.
دکتر جواد آقازاده افزود: رعایت فاصله‌ اجتماعی تا زمان مهار اپیدمی‌ مورد تایید همه مراجع بهداشتی و پزشکی دنیاست و باید روز به روز در این خصوص اهتمام بیشتری از سوی مسوولان و مردم صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه نباید در مقابل بیماری کرونا خوش‌خیال باشیم، افزود: پروتکل‌های مصوب در خصوص مقابله با این بیماری در همه شهرستان‌های استان در حال انجام بوده ولی روند شیوع و فوت بیماران در شهرهای مختلف متفاوت است که در حال بررسی چرایی این موضوع هستیم.
*رضایتمندی اصناف از اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند
اصناف نیز همچون بسیاری دیگر از مردم و به خصوص همسو با دولت، کنترل همزمان کرونا و آثار سوء اقتصادی ناشی از این ویروس را جستجو می‌کنند و از بازگشایی تدریجی بازار رضایت دارند.
»توحید منصف« یکی از اصناف ارومیه‌ای که در حوزه خواروبار فعالیت دارد، با بیان اینکه با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و هوشمند تاکنون موردی از بیماری در بین کادر آن فروشگاه خانواده آنان و مشتریان مشاهده نشده است گفت: دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی دانشگاه علوم پزشکی را با دقت رعایت می‌کنیم.
وی ابراز خوشنودی از اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشند، اضافه کرد: ضدعفونی مرتب مغازه و دست‌ها، استفاده از ماسک و دستکش، حفظ فاصله اجتماعی بین فروشنده و مشتری و استفاده از کارتخوان به جای پول نقد تاثیرگذار بوده است.
»سعید سلیمی‌« که یکی از نانوایان ارومیه‌ای است نیز با بیان اینکه برخی از شهروندان توجهی به رعایت فاصله‌ اجتماعی ندارند، گفت: با وجود تاکید ما برای رعایت الزام‌های طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، برخی افراد این موارد را رعایت نمی‌کنند.
وی اضافه کرد: با این وجود استفاده از کارت به جای پول نقد، الزام مشتریان برای استفاده از سفره خانگی، جلوگیری از ازدحام جمعیت در بین مشتریان و همچنین خودداری از دست زدن به نان توسط افراد قبل از استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده از سوی بسیاری از مردم رعایت می‌شود.
به گزارش آراز آذربایجان به نقل از ایرنا،از سوی دیگر نیز ایجاد تعادل میان سلامت و اقتصاد و اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند بر اساس همین سیاست سلامت‌محور به »جهش در تولید سرمایه اجتماعی« و میزان مشارکت‌پذیری مردم وابسته است.
Arazazarbaijan.ejtemai@gmail.com

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ ساعت ۱:۳۶ ب.ظ

دیدگاه


× چهار = 36