نجات دریاچه ارومیه منوط بر تخصیص به موقع بودجه است

نجات دریاچه ارومیه منوط بر تخصیص به موقع بودجه است

گروه خبر: رئیس دفتر استانی ستاد احیا دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: تزریق به‌موقع اعتبارات ابلاغی و مصوب سبب نجات دریاچه ارومیه می‌شود بنابراین انتظار می‌رود بودجه‌ها به‌قدر کافی و به‌موقع تخصیص پیدا کنند تا بتوان راهکارهای نجات را عملیاتی کرد. فرهاد سرخوش، با تشریح آخرین وضعیت پروژه‌های احیا دریاچه ارومیه در آستانه سفر رئیس جمهور به آذربایجان غربی اظهار داشت: دو پروژه احداث تصفیه‌خانه فاضلاب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه پیشرفت فیزیکی ۳۱ و ۸۷ درصدی دارند و تصفیه خانه گلمان نیز ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که باید تا انتهای امسال به بهره‌برداری برسند.
وی گفت: بعد از افتتاح این پروژه سالانه ۵۳ میلیون متر مکعب پساب با خط انتقال به دریاچه ارومیه می‌ریزد.
سرخوش بیان کرد: یکی دیگر از پروژه‌های مرتبط با احیا دریاچه ارومیه که در اولویت است انتقال آب سیلوه است که از سه سال پیش آبگیری آن انجام شده و در مخزن آن به مقدار کافی آب وجود دارد و برای این سد ۲۳ کیلومتر کانال‌کشی بتنی به سمت سد چپرآباد اجرا شده است.
وی تصریح کرد: سیاست ستاد احیا دریاچه ارومیه این است که پروژه‌هایی که زودتر می‌توانند به چرخه بهره‌برداری برسند به سرعت با تزریق بودجه اتمام یابند.
به گفته سرخوش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی باید در ۹ شهر تسویه خانه احداث شود اما با توجه به اعتبار و پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها هم اینک اولویت در اتمام تسویه خانه ارومیه و گلمان است که بعد از افتتاح این دو به پروژه‌های شهرهای دیگر مثل میاندوآب شاهین‌دژ و سلماس خواهیم پرداخت.سرخوش افزود: اولویت‌بندی بر عهده پروژه ها بر عهده ستاد احیا دریاچه ارومیه است بنابراین پروژه‌هایی که از لحاظ پیشرفت فیزیکی در حد پایین هستند در اولویت‌های بعدی قرار دارند و امروز اولویت با پروژه‌هایی است که بالای ۸۰ در صد پیشرفت فیزیکی دارند.
مدیر دفتر استانی ستاد احیا دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی اظهار داشت: جهاد کشاورزی برای کاهش مصرف آب در این حوزه مکلف به ترویج آبیاری قطره‌ای و مدرن است و اجرای این کار در شهرهای ارومیه میاندوآب و مهاباد در اولویت هستند.
وی گفت: درخواست دفتر استانی ستاد احیا دریاچه ارومیه از آقای روحانی در سفر آتی تزریق به موقع اعتبارات پروژه‌های نجات دریاچه ارومیه است تا بتوان به خوبی پروژه‌ها را مدیریت کرد.به گفته وی تمامی پروژه‌های عمرانی در آذربایجان غربی در جای خود مهم و اولویت‌دار هستند که باید پیگیری و اجرا شوند ولی پروژه نجات دریاچه ارومیه بحرانی بوده و مقدم بر سایر پروژه‌ها است.سرخوش گفت: هم اکنون وسعت دریاچه ارومیه ۱۶۴۶ کیلو متر مربع بوده و میزان آب آن نیز ۹۶۰ میلیون متر مکعب است.
همچنین نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: احیاء دریاچه ارومیه به خوبی مدیریت نشد و نمره‌ای که به دولت می‌توانم بدهم بیشتر از ۱۰ یا ۱۱ نیست. روح‌الله حضرت‌پور با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و بودجه‌های تخصیصی برای احیای آن اظهار داشت: نامه‌ای برای دفتر مقام معظم رهبری نوشتیم و این موضوع از طریق رئیس جمهور به نوبخت ارجاع داده شده تا برای دریاچه ردیف بودجه دیگری تعریف شود.وی با بیان این که تنها با پرداخت هزینه نمی‌توان به جایی رسید خاطرنشان کرد: رقمی که هزینه می‌شود باید مشخص شود چگونه و کجا هزینه شود و این موضوع در حالی است که مسئولان استانی و مسئولان کشوری آمار درستی از وضعیت دریاچه ندارند چه برسد به این که بخواهند هزینه کرد درستی داشته باشند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ارقامی که به ستاد احیای دریاچه ارومیه در این شهرستان تخصیص یافته به درستی هزینه نمی‌شود و این ارقام برای ساخت اماکنی همچون سالن کنفرانس، وسایل اداری و دیگر موارد هزینه می‌شود و برای اثبات این سخنان مدارک کافی در اختیار داریم.
وی تصریح کرد: از مردم انتظار داریم که در مصرف آب هم صرفه‌جویی کنند، نمی‌گوییم مردم توجهی ندارند ولی انتظار بیشتر از این‌هاست و باید بیشتر از پیش صرفه‌جویی صورت گیرد و برخی مسئولان تقصیر را در کشاورزان می‌بینند از این رو باید جهاد کشاورزی به درستی برای کشاورزان حوزه دریاچه برنامه‌ریزی داشته باشند.
حضرت‌پور در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که آیا دولت توانسته در احیاء و تثبیت دریاچه ارومیه موفق عمل کند یا نه، تاکید کرد: رئیس جمهور برای شعاری که در انتخابات در مورد دریاچه داده بود گام برداشت ولی موضوع به خوبی مدیریت نشد.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از تسنیم ، وی بیان کرد: نمره‌ای که به دولت در مورد تثبیت و احیاء دریاچه می‌توانم بدهم بیشتر از ۱۰ یا ۱۱ نیست.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۶ ق.ظ

دیدگاه


هفت − 5 =