مبارزه به زمین خواری و تغییر کاربری با سند دار کردن زمین های کشاورزی

مبارزه به زمین خواری و تغییر کاربری با سند دار کردن  زمین های کشاورزی

مهدی قلی پور
گروه اقتصادی :– در راستای جلوگیری از تغییر کاربری ها باید با مطالعه هماهنگ با وزارت راه و شهرسازی و سازمان گردشگری اقدامات مشترکی صورت گیرد تا مراکز تفریحی و ویلاسازی در مکان هایی که ارزش کشاورزی ندارند یا فاقد منابع آب هستند، ایجاد شوند.
برآورد های پژوهشی و تحقیقاتی سازمان امور اراضی کشور مستقر در وزارت جهاد کشاورزی نشان می دهد که ۳۰ تا ۳۵ درصد اراضی ملی سند مالکیت دارند که باید تلاش شود با رفع تداخل کاربری و صدور سند تا سال های آینده ، ۱۲ میلیون هکتار اراضی کشاورزی سند دار شوند.
با انعقاد تفاهمنامه با منطقه آزاد قشم مقرر شد در مدت یک ماه در ۱۵۰ هزار هکتار از زمین های ملی و دولتی قشم طرح کاداستر اراضی اجرا شود.این طرح با هدف توسعه کشاورزی، تولید ، بهره برداری و استفاده بهینه از منابع آب و خاک اجرا می شود. نقشه کاداستر نوعی نقشه برداری ثبتی است و ارزش حقوقی دارد و می توان بر اساس مرزهای آن سند مالکیت صادر کرد.
این در حالی است که با توسعه گشت های حفاظت از اراضی با همکاری جهاد کشاورزی و مناطق آزاد و جلوگیری از زمین خواری ها ، باید سرمایه گذار داخلی و خارجی با مالکیت دقیق و مطمئن در مناطق آزاد و ویژه جذب شود.
حفظ اراضی کشاورزی با همکاری ۲ هزار نفر از عوامل نظارتی در کشور عملیاتی می شود و در سال جاری اراضی ۱۳۰ شهر کشور با گشت های حفظ کاربری پوشش داده شد که با همکاری مجلس در سال آینده پوشش گشت های حفاظت از اراضی به ۲۰۰ شهر می رسد.
آمارهای رسمی نشان می دهد که بودجه سال ۹۴ ، برای کاداستر و حفظ اراضی افزایش ۷۵ درصدی داشته است و پیش بینی می شود در بودجه سال ۹۴ بیش از هزار میلیارد ریال اعتبار برای مدیریت بر زمین، حفظ کاربری و جلوگیری از خرد شدن و نظارت بر واگذاری زمین اختصاص یابد.
در راستای جلوگیری از تغییر کاربری ها باید با مطالعه هماهنگ با وزارت راه و شهرسازی و سازمان گردشگری اقدامات مشترکی صورت گیرد تا مراکز تفریحی و ویلاسازی در مکان هایی که ارزش کشاورزی ندارند یا فاقد منابع آب هستند، ایجاد شوند.این در شرایطی است که طرح آمایش سرزمینی استان آذربایجان غربی باید به عنوان یک موضوع مهم مورد پیگیری دستگاه‌های اجرایی مربوطه قرار گیرد و اینکه در استان چه مناطقی برای توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی وجود دارد، بسیار مهم است چرا که در این صورت ظرفیت های استان را می توان در زمینه کشاورزی شناسایی کرده و برای سرمایه گذاری های هر چه بیشتر در بخش خصوصی ارائه داد.
آمایش سرزمینی استان باید مبنای توسعه ای و مد نظر تمامی مسوولان استان قرار گیرد که در آن توسعه استان و هر شهرستان متناسب با استعداد های آن دیده شده است.نقش و اهمیت تحقیقاتی که می تواند چرخ توسعه استان را به حرکت درآورد بر کسی پوشیده نیست و قوانین و مقررات سرمایه گذاری در ایران، موانع حقوقی سرمایه گذاری ایران، قوانین مزاحم تولید و تجارت و سرمایه گذاری در ایران، ، پتانسیل ها، مقرارت و راهنما های سرمایه گذاری در کشور عراق و اقلیم کردستان آن کشور، قوانین و مقررات سرمایه گذاری در جمهوری آذربایجان و ترکیه و جغرافیای اقتصادی آذربایجان غربی از جمله مواردی است که می تواند در توسعه استان نقش آفرینی کند.
این در شرایطی است که پایه و اساس توسعه در هر جامعه استخراج داده ها و شناسایی پتانسیل ها اعم از توامندی های طبیعی، نیروی انسانی، تکنولوژی، اقتصادی و اجتماعی و تحلیل علمی آنها بر اساس اقتضائات زمانی و مکانی و ارائه ره کارهای متناسب است، که امر مهم نیز به وسیله تحقیق و سپس برنامه ریزی و اجرا توسط افراد صلاحیت دار امکان پذیر است.
از سوی دیگر؛ فعالیت های مختلف اقتصادی می تواند مولفه ای برای موضوعات امنیتی تلقی گردد و توجه به پتانسیل های منطقه ، ترانزیت و امور بازرگانی می تواند محور اصلی توسعه اقتصادی منطقه محسوب شود.کارشناسان اقتصادی و حوزه مدیریت معتقدند که پایدار و تاثیر گذار ماندن مطالعات توسعه استانی در گرو نگاه فرا بخشی به موضوعات است و مطالعات مختلف بین بخشی و فرا حوزه ای می تواند در نگاه کارشناسانه به مسائل، موثر واقع شود.
این در حالی است که هم‌پوشانی اطلاعات مختلف آبی و خاکی استان در زمینه شناسایی مناطق مختلف مستعد کشت و کشاورزی بسیار مهم است و جهاد کشاورزی، آب منطقه ای و منابع طبیعی به عنوان دستگاه‌های ذیربط در این زمینه باید این مسئله را مورد توجه قرار دهند.امروزه دانایی محوری کف مباحث مدیریتی است و تحولات و پیچدگی های مرسوم و روز افزون جوامع امروزی اقتضا می کند که مدل های مدیریتی به روز و جدید برای راه حل مسائل ارائه کرد که این امر نیز با انجام پژوهش های نو بویژه در حوزه علوم انسانی صورت پذیر است.
کارشناسان بر این باورند که باید فرهنگ سازی صحیحی صورت گیرد و مسوولان و رئیس دانشگاه ها به این باور برسند که باید برای تحقیقات بنیادی، توسعه ای یا کاربردی هزینه کنند، اگر چه در برخی موارد دیرتر به نتیجه برسند؛ تحقیقات باید با رویکرد نیل به سه مولفه تولید علم، تولید ثروت و اشتغال زایی انجام پذیرد.
این در حالی است که لزوم پیگیری طرح آمایش آب و خاک به عنوان یک موضوع مهم توسط دستگاههای اجرایی ذی ربط استان بسیار مورد تاکید است و باید در اطراف حوزه دریاچه ارومیه ،گیاهانی که مقاوم به شوری و کم آبی هستند به صورت الگویی در سطح یک هکتار کشت شوند تا بتوان در صورت موفقیت آمیز بودن این روش به سایر نقاط حوزه دریاچه تعمیم داد.کارشناسان معتقدند مکه برنامه ریزی ها برای توسعه کشاورزی استان باید بیش از پیش تقویت گردد و حلقه های ناشناخته در بخش های مختلف صنعتی و صنایع تکمیلی و سایر بخش های مرتبط کشاورزی شناسایی شوند .
از سوی دیگر، هم پوشانی اطلاعات مختلف آبی و خاکی استان در زمینه شناسایی مناطق مختلف مستعد کشت و کشاورزی بسیار مهم است و جهاد کشاورزی ، آب منطقه ای و منابع طبیعی به عنوان دستگاههای ذیربط در این زمینه باید این مسئله را مورد توجه قرار دهند.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۱۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۶:۳۱ ق.ظ

دیدگاه


× 6 = چهل دو