مالیات بیمه و تسهیلات بانکی مهمترین مشکلات صنعت استان

مالیات  بیمه و تسهیلات بانکی مهمترین مشکلات  صنعت استان

مهدی قلی پور
گروه اقتصادی : در جهت گشایش گره‌های کور اقتصادی آذربایجان غربی و برون‌رفت از معضلاتی مانند بیکاری و تورم که‌ نتیجه عملکرد اقتصاد متمرکز دولتی است باید مشکلات صنعت استان حل شود.
دیدگاه توسعه این است که تا زمانی که صنعت در استانی فعال نشده آن استان توسعه یافته نیست و متاسفانه در استان آذربایجان غربی سهم اشتغال بخش صنعت اندک است. موفقیت بخش صنعت و معدن در کشورهای پیشرفته به فعالیت اتحادیه ها باز می گردد و باید تشکیل اتحادیه که مشکلات صنعت را طرح کرده و معضلات‌آن را رصد کند مورد توجه قرار گیرد.
حمایت از صنعت باید از حالت فرمالیته خارج شود و اولین گام در حل مشکلات واحدهای تولیدی مشکلات مالیاتی است و عمده مشکلات این حوزه مالیات، ارزش افزوده، بیمه و تسهیلات بانکی است.
این در حالی است که مشکلات گسترده بخش صنعت، تشکیل یک اتحادیه را ضروری کرده است و اینکه فقط بانک و بیمه و دارایی مقصر قلمداد شوند صحیح نیست و به عنوان مثال کمبود اطلاعات صاحبان صنایع نیز منجر به تشدید مشکلات می شود.
کارشناسان اقتصادی بخش قابل توجهی از مشکلات صنعت را مرتبط به مالیات می دانند و به ضرورت پیشگیری از این مشکلات با مطلع ساختان صاحبان سرمایه تاکید دارند. اغلب مشکلات به دلیل بی اطلاعی از قوانین مالیاتی ایجاد می شود و این در حالی است که در حال حاضر سیستم مالیات رایانه ای و یکپارچه شده است.
البته ضرورت اطلاع رسانی دقیق به صاحبان صنایع مورد تاکید جدی است و اتاق بازرگانی استان در این میان می تواند نقش سازنده ای داشته باشد. در عین حال ضعف اطلاعات واحدهای صنعتی استان آذربایجان غربی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
این در حالی است که توسعه اقتصادی استان آذربایجان غربی مستلزم حل موانع جذب سرمایه گذاری است و یکی از مشکلات سرمایه گذاران آذربایجان غربی هماهنگ نبودن دستگاهها با یکدیگر است، این مشکل برای سرمایه گذاران داخلی به دلیل ارتباطات قابل تحمل است اما سرمایه گذار خارجی را اذیت می کند و نبود هماهنگی و موازی کاری دستگاهها از جمله عوامل دیگری است که در کندی جذب سرمایه گذاری موثر است. از سوی دیگر بروکراسی شدید اداری و دیوانسالاری حاکم باعث شده تا روند سرمایه گذاری کند شود. همچنین بانک های عامل نیز در عمل تسهیل کننده امر سرمایه گذاری نیستند. بانک ها به جای از میان برداشتن مشکلات ارزی، مالیاتی و گمرکی، به عنوان یکی از موانع سرمایه گذاری در اقتصاد کشور و استان مطرح هستند. کارشناسان اقتصادی معتقدند تهیه نقشه راه برای جذب سرمایه گذار در استان از نیازهای اساسی آذربایجان غربی است و با توجه به اینکه نقشه های ناحیه ای جامع تدوین شده و ملاک و معیار سرمایه گذاری در استان این نقشه است از این رو مرکز سرمایه گذاری استان باید بر اساس نقشه ناحیه جامع تدوین شده پیش رود.
این در حالی است که باید جذب سرمایه گذاری از طریق پنجره واحد تجاری صورت گیرد و رسیدگی خارج از نوبت به پروژه هایی که نیاز به جذب سرمایه گذار دارند از برنامه هایی است که در اولویت کاری قرار دارند و هر دستگاه نباید به صورت واحد سرمایه گذاری کند. در زمینه معادن استان نیز ظرفیت های فراوانی وجود دارد و سرمایه گذاری در زمینه فرآوری و اکتشاف نیز باید جزء اولویت های کاری باشد.
این در شرایطی است که حل موانع و مشکلات جذب سرمایه در استان وظیفه تمام دستگاههای اجرایی است و این امر کار گروهی و هماهنگ دستگاهها را می طلبد تا شاهد توسعه همه جانبه اقتصادی استان باشیم.
نیاز استان آذربایجان غربی با ظرفیت های فراوان و بالقوه جهت نیل به توسعه و همچنین نیاز کشور در شرایط کنونی، سرمایه و سرمایه‌گذار و در حقیقت، تقویت بخش خصوصی‌ در جهت گشایش گره‌های کور اقتصاد ایران و برون‌رفت از معضلاتی مانند بیکاری و تورم که‌ نتیجه عملکرد اقتصاد متمرکز دولتی است.این در حالی است که جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در اجرا و اتمام پروژه های ملی و عمرانی آذربایجان غربی و در حوزه مدیریت شهری یکی از ضروریات برای توسعه استان و شهر زیبای ارومیه است و برای تحقق این امر شورای شهر و شهردار ارومیه و نمایندگان استان باید پیشقدم باشند.
موفقیت های سال های اخیر ارومیه در حوزه های مختلف به خصوص اجرای پروژه های بزرگ عمرانی و ترافیکی نشان می دهد که سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند در این حوزه شهری وارد شوند و در سال های اخیر قدم های مثبتی در راه جذب سرمایه گذاری های بخش خصوصی در حوزه مدیریت شهری برداشته شده و باید با رفع و برچیدن برخی موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاری و کشاندن پای سرمایه گذاران بیشتر به این شهر زمینه را برای تسریع روند توسعه ارومیه فراهم کرد.
این در حالی است که کارشناسان اقتصادی معتقدند که نخستین گام در راه توسعه استان و شهر ارومیه دیدن و نظاره کردن شاخص های پیشرفت در تمامی نقاط جهان و الگوگیری از این شاخص ها است و باید همه مدیران و به خصوص استاندار آینده آذربایجان غربی به این امر مهم و حیاتی توجه نماید.
این در حالی است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی، مشکل بیکاری و افزایش تولید در استان آذربایجان غربی حل خواهد شد. بنابراین باید از بخش خصوصی خواست چنانچه طرحی در هر زمینه ای برای اجرا دارند حتماً با مسئولان اجرایی استان و دولتمردان در میان بگذارند تا از صندوق توسعه ملی و پشتوانه‌های دولتی استفاده شود.
این در شرایطی است که نزدیک به ۷۰درصد واحدهای تولیدی دارای مشکل هستند و مهمترین برنامه دولت و مجلس حمایت از واحدهای تولیدی است که برای بقاء می جنگند. البته بیشتر مشکلات واحدهای تولیدی مربوط به سیستم‌های نامناسب بانکی و مدیریت بی برنامه برخی از مدیران بانک‌هاست که باید جهت حمایت از واحدهای تولیدی نگرش بانک‌ها مثبت و حمایتی باشد.در چنین شرایطی باید بانک‌های عامل استان جهت رفع مشکلات اقتصادی واحدهای تولیدی مساعدت بیشتری کنند تا با کاهش بیکاری مشکلات اقتصادی خانواده‌های آذربایجان غربی حل شود.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۱۶ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۴:۴۷ ق.ظ

دیدگاه


8 × = چهل