دولت مالیات از کارگران را ۳۰ درصد افزایش داد !

دولت مالیات از کارگران را ۳۰ درصد افزایش داد !

گروه اقتصادی: در حالیکه در لایحه بودجه مالیات بردرآمد کارمندان بخش خصوصی، حدود ۳۰ درصد رشد کرده است به نظر می‌ر‌سد، برای تحقق این درامد مالیاتی در سال بعد بایستی حداقل حقوق کارگران نیز به همین میزان رشد کند.
بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ نشان می‌دهد، مالیات حقوق برای کارمندان بخش خصوصی حدود ۸٫۳ هزار میلیارد تومان لحاظ شده است. بر اساس لایحه بودجه سال ۹۸ مالیات بر حقوق کارمندان بخش خصوصی حدود ۶۳۰۰ میلیارد تومان بوده که به این ترتیب شاهد رشد ۳۰درصدی درامد دولت از این محل خواهیم بود.
نکته بعدی اینکه در لایحه سال بعد مالیات بر حقوق کارمندان دولت و بخش عمومی ۷۳۰۰ میلیارد تومان و در لایحه سال قبل نیز درآمد این ردیف حدود ۶۹۰۰ میلیارد تومان بوده که رشد زیادی نداشته است. نکته دیگر اینکه بر اساس قوانین مالیاتی کشور در حال حاضر ضریب مالیاتی حقوق کارمندان و کارگران تغییری نکرده است و ظاهرا این افزایش درآمد از محل مالیات حقوق کارگران بایستی از محل افزایش درامد این بخش تامین شود.
به این ترتیب در حالی که در لایحه بودجه مالیات بردرآمد کارمندان بخش خصوصی، حدود ۳۰ درصد رشد کرده است به نظر می‌رسد برای تحقق این درامد مالیاتی در سال بعد بایستی حداقل حقوق کارگران نیز به همین میزان رشد کند.
این در حالیست که در حالیکه رئیس سازمان برنامه و بودجه سلبریتی‌ها را به طور صد در‌صدی از مالیات معاف کرده است، اما سالهاست ۲۰ درصد از کارگران در حال پرداخت مالیات هستند.
درآمدهای مالیاتی یکی از اصلی‌ترین منابع تامین بودجه کشور به شمار می‌آید و هر کدام از اقشار جامعه سهمی از آن دارند، اما در حال حاضر دریافت مالیات از اقشار پایین قوت بیشتری دارد و براساس اعلام مسئولان سلبیریتی‌ها از پرداخت مالیات صد در صد معاف شدند، این امر نوعی بی عدالتی را در جمع آوری درآمدهای مالیاتی تداعی می‌کند.
در ابتدا نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: معافیت مالیاتی مشاغل هنری پیش نویس یکی از تبصره‌های لایحه بودجه ۹۹ بوده است که بر اساس یکی از بند‌های آن ” تمامی فعالیت‌های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول ۵۰ درصد معافیت مالیات است.”
اما این موضع گیری چند ساعت بیشتر دوام نیاورد و مرکز اطلاع رسانی سازمان برنامه و بودجه با تغییر خبر قبلی، به نقل از نوبخت اعلام کرد: یکی از بند‌های پیش نویس لایحه بودجه مبنی بر این بود که »تمامی فعالیت‌های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول ۵۰ درصد معافیت مالیاتی می‌باشند«، که با دستور نوبخت این بند حذف شد؛ لذا فعالیت‌های مزبور کماکان از معافیت صد درصدی برخوردار خواهند بود.ناصر چمنی رئیس کانون انجمن صنفی کارگران در خصوص دستمزد کارگران اظهار کرد: کارگران ماهیانه حداقل حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که با احتساب پاداش و مزایای سالیانه، این مبلغ به یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان می‌رسد.
وی افزود: حقوق حداقلی کارگران جامعه کمتر از ۲ میلیون تومان است و این افراد بیش از ۸۰ درصد از جامعه کارگران را در برمی گیرند.
این مقام مسئول بیان کرد: آمار دقیقی از حقوق حداکثری کارگران وجود ندارد چراکه این افراد حدود ۲۰ درصد از جامعه کارگران را تشکیل می‌دهند و حقوق‌های ثابت و مشخصی ندارند.
چمنی تصریح کرد: باتوجه به اینکه دریافت مالیات در جامعه کارگری از حقوق بالای ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان دریافت می شود از این رو تعداد قابل توجهی از کارگران از پرداخت مالیات معافیت هستند.وی ادامه داد: برای افرادی که ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان دریافت می کنند مالیات ۱۰ درصدی درنظر گرفته شده که با افزایش میزان حقوق، مالیات نیز پلکانی افزایش می یابد.
رئیس کانون انجمن صنفی کارگران مطرح کرد: چندین مرتبه از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست کردیم که میزان دقیق حقوق تمام جامعه کارگری را در اختیار ما قرار دهند، اما این درخواست هیچ نتیجه‌ای نداشت.به گزارش آرازآذربایجان به نقل از تسنیم ، براساس این گزارش پرداخت مالیات از سوی قشر ضعیف جامعه همچون کارگر و معافیت صد درصدی سلبیریتی‌ها از پرداخت مالیات در هر ماه موجب رواج بی عدالتی در فضای اقتصاد می شود چرا که هر کدام از اقشار باید در جامعه سهمی از تامین درآمدهای مالیاتی دولت ایفا کنند و نباید بیشتر این وظیفه بر دوش قشر ضعیف جامعه همچون کارگران با درآمد حداقلی باشد.
Arazazarbaijan.aghtesadi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱:۵۴ ب.ظ

دیدگاه


× 8 = بیست چهار