خبری جدی از طنزدر تلویزیون نیست

خبری جدی از طنزدر تلویزیون نیست

گروه فرهنگی: تلویزیون در حالی از پخش سریال‌های جدید خبر می‌دهد که نبود سریال‌های طنز همچنان در جدول پخش شبکه‌ها به چشم می‌آید.
شبکه سه سیما که سال‌ها به عنوان خاستگاه جدی تولید و پخش سریال‌های طنز شناخته می‌شد، به‌رغم تعریفی که برایش با عنوان »شبکه جوان« در نظر گرفته شده است، این روزها اغلب آنتن خود را با مینی‌سریال‌ها و سریال‌های درام پر می‌کند.
شبکه سه سیما در حالی از سال‌هایی که مجموعه‌های طنز مشهور تلویزیون را روی آنتن می‌برد، فاصله گرفته است که سریال‌هایی نظیر »طنز ۷۷«، »شب‌های برره«، »باغ مظفر«، »مرد هزار چهره« و »مرد دو هزار چهره«، »بدون شرح« »زیر آسمان شهر«، »بزنگاه«، »ساختمان پزشکان« »شمعدانی«، »لیسانسه‌ها« و … با حضور طنزپردازانی نظیر مهران مدیری، رضا عطاران سروش صحت، مهران غفوریان و سعید آقاخانی در مقطعی آن را به شبکه‌ای محبوب در بین مخاطبان تلویزیون بدل کرده بود.
این شبکه اکنون دو سریال تاریخی »بانوی عمارت« و »لحظه‌ی گرگ و میش« را تا پایان سال در کنداکتور پخش خود قرار داده است که به واسطه نام سازندگانشان اگرچه مجموعه‌های قابل قبولی به نظر می‌رسند، اما هیچکدام از فضایی طنز و مفرح برخوردار نیستند.
»بانوی عمارت« به کارگردانی عزیزالله حمیدنژاد و تهیه‌کنندگی مجید مولایی با بازی بازیگرانی چون پانته‌آ پناهی‌ها، علیرضا شجاع نوری، اندیشه فولادوند، غزل شاکری، رامتین خدا پناهی، سیروس میمنت، حسام منظور، شبنم فرشاد جو، مینا وحید، نیکی نصیریان، مهتاج نجومی، صالح میرزاآقایی، احسان امانی، محمد فیلی، فریدون سورانی، حسن سرچاهی، احمد یاوری، مریم مومن، پاوان افسر، مهری آل آقا، صادق ملک، مجید سعیدی، سعید بحرالعلومی از نیمه آذرماه به روی آنتن شبکه سه می‌رود.
»لحظه گرگ‌ومیش« هم به کارگردانی و تهیه‌کنندگی همایون اسعدیان با بازی بازیگرانی چون فاطمه گودرزی، فرید سجادی حسینی شهره سلطانی، علیرضا کمالی نژاد، حسام محمودی فرید، کریم قربانی، سیامک احصایی وحید آقاپور، المیرا دهقانی، ناصر سجادی حسینی، پانیذ برزعلی، نیما نادری، مدیا ذاکری پاشا رستمی، رها خدایاری، مهرنوش مسعودیان اروین گالستیان، آیدا نامجو، مهدی ملاک پس از اتمام پخش »بانوی عمارت« به روی آنتن شبکه سه می‌رود.اما »شرایط خاص« از معدود سریال‌های طنز شبکه سه سیماست که پیش‌ از این قرار بود پس از ماه صفر از این شبکه پخش شود.
»شرایط خاص« یک کمدی موقعیت است که بخشی از این موقعیت با جابجایی شخصیت در طول داستان رخ می‌دهد. این مجموعه نگاهی گذرا به دفاع مقدس دارد و مضامین اجتماعی با زبانی طنز در آن طرح می‌شود. در نهایت پخش این سریال پس از چندین بار تغییر، به سال ۹۸ موکول شد. کامبیز دیرباز، بهرام افشاری، پروانه معصومی، نادر سلیمانی، سیروس گرجستانی کاظم سیاحی، مریم سعادت، شهره سلطانی اسدالله یکتا، سوگل قلاتیان، معصومه رحمانی صحرا اسدالهی، مصطفی ساسانی و وحید آقاپور در این مجموعه بازی کرده‌اند.
البته تلویزیون نوید پخش مجموعه‌ی جدید دیگری هم با محتوای طنز داده است. این مجموعه که »آچمز« نام دارد، توسط مهرداد خوشبخت در ۳۰ قسمت با موضوعاتی نظیر اشتغال جوانان، بحران آب، فسادهای اداری و … ساخته شده است. سریال »آچمز« به نویسندگی سعید فرهادی و تهیه‌کنندگی حسین آقاهرندی برای پخش از شبکه سه آماده می‌شود.
خبری از »فوق لیسانسه‌ها« و سریال مدیری نیست
مجموعه »لیسانسه‌ها« که اتفاق خوبی را در شبکه سه به لحاظ جذب مخاطب رقم زده بود، به گفته سازندگانش از جمله خود سروش صحت قرار بود در فصلی جدید ساخته شود اما با توجه مشکلات مالی، ساخت و پخش آن به سال آینده موکول شد.
از طرفی در شرایطی که پیش از این معاون سیما و مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه ساخت سریال طنز ۹۰ قسمتی مهران مدیری را تایید کرده بودند و میرباقری یادآور شده بود که این مجموعه در حال نگارش است، اما هنوز خبری از شروع ساخت سریال مدیری هم نیست.
۳ سریال درام آماده است
»بهترین سال‌های زندگی ما«، »سرباز« و »ستایش« نیز از جمله مجموعه‌های جدیدی هستند که قرار است از شبکه سه سیما به روی آنتن بروند.
»بهترین سال‌های زندگی ما« به کارگردانی احمد کاوری و تهیه‌کنندگی محمودرضا تخشید یک درام تاریخی عاشقانه است و اقتباسی از رمان مطرح »مهاجران« هاوارد فاست محسوب می‌شود.سریال »سرباز« به کارگردانی هادی مقدم‌دوست، بخش‌هایی از ضبط آن در کربلا به سرانجام رسیده است.
۸۰ درصد از تصویربرداری فصل سوم سریال »ستایش« نیز پیش رفته و تدوین آن همزمان در حال انجام است. عوامل تولید این مجموعه به شمال کشور سفر می‌کنند تا سکانس‌های مربوط به این بخش از سریال تصویربرداری شود. شروع داستان ستایش، سال‌های ابتدایی دهه ۶۰ است و ادامه آن به سال‌های اخیر می‌رسد. فیلمنامه سری سوم این مجموعه در ۳۰ قسمت نوشته شده که نگارش آن بر عهده سعید مطلبی است.
طنز ایران یکی از بزرگانش ‌را از دست داد
یک طنزپرداز در پی درگذشت ابوالفضل زرویی نصرآباد می‌گوید: طنز ایران یکی از بزرگ‌ترین و بی‌ادعاترین آدم‌هایش را از دست داد.
شهرام شهیدی با غیرقابل باور دانستن خبر فوت ابوالفضل زرویی نصرآباد و این که نبودش فقدانی برای جامعه طنز است، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بزرگ‌ترین ویژگی او این بود که تمام ادبیات کلاسیک، چه در زمینه طنز و چه غیرطنز، را نه تنها خوانده بود بلکه بر آن مسلط هم بود؛ چیزی که در نسل معاصر کمتر دیده می‌شود و گذشتگان خود را نمی‌خوانند. زوریی نصرآباد تسلط کاملی بر ادبیات داشت ‌و از ادبیات وارد طنز شده بود.
او افزود: زرویی نصرآباد بسیار آدم صبوری بود، دانش زیادی داشت و معلم بود. ممکن است برخی داشته‌های زیادی داشته باشند اما نتوانند به خوبی آن از منتقل کنند. چیزی حدود ۷۰-۸۰ درصد نسل امروز طنز ایران از شاگردان زرویی نصرآباد هستند؛ او تمام این افراد را با کمک و راهنمایی وارد طنز کرده بود. کم پیش می‌آید کسی بتواند شاگرد خوب پرورش بدهد. او شرایط را برای ورود به عرصه طنز بدون هیچ چشم‌داشتی فراهم ‌می‌کرد.
این طنزپرداز تأکید کرد: او مرد بزرگوار و بی‌همتایی بود؛ چیز دیگری نمی‌شود درباره‌اش گفت. او ادعایی نداشت، در مجامع شرکت نمی‌کرد و مدتی هم دوری گزیده بود. در صحنه حضور نداشت و افتاده بود. این ویژگی‌ها سخت در یک آدم جمع می‌شود.
شهیدی با بغض خاطره آشنایی‌ خود با زرویی نصرآباد را این‌گونه تعریف کرد: زمانی‌که ۱۷ سال داشتم، برای مجله »گل‌آقا« مطلبی نوشتم. نامه‌ای از این مجله دریافت کردم که آقای زوریی نصرآباد از طرف ماهنامه برایم نوشته بود که مطلبم پذیرفته شده و برای صحبت‌های بیشتر به دفتر مجله بروم. این دیدار باعث شد که من به »گل‌آقا« قدم بگذارم و عضو تحریریه بشوم. او دست من و دیگرانی را که وارد »گل‌آقا« شدند، گرفت. ایرادها را گام به گام می‌گرفت. به مطالعه دعوت می‌کرد؛ این‌که چه کتاب‌هایی را بخوانیم و هرچه را خود خوانده بود در اختیار آدم‌ها می‌گذاشت؛ بدون آن که چشم‌داشتی داشته باشد. سال ۷۰ که وارد »گل‌آقا« شدم، رویم نمی‌شد در را بزنم. آن »گل‌آقا« مجله بزرگی بود و من با نگرانی وارد دفترشان شدم. او مرا به گرمی پذیرفت و با برخورد خوب، من را به دیگران معرفی کرد. چنان صمیمی با من برخورد کرد که ترس من آن‌جا ریخت و خانه‌زاد »گل‌آقا« شدم.
او در پایان با بغض همراه با گریه گفت: آقای زرویی نقش بسیاری در ورود نسل جدید طنزنویسان به این عرصه داشت. قدیمی‌ها نسبت به نسل جدید گارد می‌گرفتند و آن‌ها را بر نمی‌تافتند و آنها را نادیده می‌گرفتند، اما او به جوانان اجازه می‌داد وارد »گل‌آقا« شوند و از آن‌جا یاد بگیرند. بسیاری از طنزپردازان کار خود را از آن‌جا شروع کردند. روحش شاد باد که به جامعه طنز ایران خدمت‌ زیادی کرد.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از ایسنا ،ابوالفضل زرویی نصرآباد، زاده اردیبهشت ۱۳۴۸ در تهران بود که دهم آذرماه خبر درگذشتش اعلام شد. او با اسم‌های مستعار ملانصرالدین، چغندر میرزا، ننه قمر، کلثوم ننه، آمیز ممتقی، میرزا یحیی و عبدل در نشریاتی مانند نشریات مؤسسه گل‌آقا، همشهری، جام جم، ایرانیان، انتخاب، زن، مهر، کیهان ورزشی، بانو، جستجو، عروس و تماشاگران طنز نوشته‌ است.
Arazazarbaiijan.farhangi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۴ ق.ظ

دیدگاه


چهار × 7 =