رييس فراکسيون محيط زيست مجلس شوراي اسلامي :

برخی از اسناد هزینه‌های هنگفتِ احیای دریاچه ارومیه موجود نیست

برخی از اسناد هزینه‌های هنگفتِ احیای دریاچه ارومیه  موجود نیست

گروه خبر: رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به صرف هزینه‌های بسیار برای احیای دریاچه ارومیه، گفت: عمده هزینه‌ها صرف مطالعات تکراری و بی‌حاصل شد و در عمل آنچه باید رخ‌ می‌داد، رخ نداد.
»سمیه رفیعی« رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت نامناسب دریاچه ارومیه اظهار کرد: هزینه‌های زیادی برای احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته که بعضی از اسناد آن موجود و برخی دیگر ناموجود است، اما این هزینه‌ها نتیجه‌ای مطلوب را در پی نداشتند. رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: عمده هزینه‌ها صرف مطالعات تکراری و بی‌حاصل شد و در عمل آنچه می‌بایست رخ‌ می‌داد، رخ نداد.
رفیعی بیان کرد: به گفته رییس پیشین ستاد احیای دریاچه ارومیه ۸۵ درصد از دلایل وضعیت کنونی دریاچه ارومیه مربوط به دخالت‌های انسانی بوده و تنها ۱۵ درصد آن ناشی از تغییر اقلیم بوده است.
وی تأکید کرد: قبل از احیای این دریاچه می‌بایست برنامه‌ای جامع برای حفاظت اتخاذ می‌کردیم، اما نه تنها حفاظتی رخ نداد بلکه تخریب‌ها بیشتر شد و تصمیم‌گیری‌های غلطی شامل برداشت‌های غیرمجاز برای توسعه کشاورزی و تغییر نوع کشت رخ داد.
این نماینده مجلس بیان کرد: از سوی دیگر ایجاد برخی تاسیسات مرتبط با دریاچه مانند پل میانگذری که در داخل دریاچه احداث کردند و با فقدان استانداردهای لازم مانع از چرخش هیدرولوژیک آب شدند و با دو نیم کردن دریاچه، مرگ دریاچه را تسریع بخشیدند.
رفیعی یادآور شد: تصمیمات اشتباهی که وضعیت این دریاچه را به وخامت امروز انداخته است، مربوط به امروز و دیروز و یک دولت و دو دولت نیست بلکه در یک فرایند زمانی و با یک انفعال نظارتی از سوی سازمان محیط زیست و سایر دستگاه‌های نظارتی این وضعیت رخ داده است.وی ادامه داد: اصولا برای دریاچه ارومیه نخست باید برنامه جامع حفاظت طراحی می شد و بعد به دنبال احیای آن می‌بودیم و این نکته مهمی است. اصول و استانداردهای لازم در برنامه حفاظت و برنامه احیا تفاوت‌هایی دارند که مورد توجه قرار نگرفت. نظرات کارشناسان سرشناس محیط زیست هم در مورد پروژه‌های احیا تفاوت‌هایی داشت.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه شعارها و وعده‌های زیادی برای احیای دریاچه سر داده شد، گفت: تحقیق و تفحص در رابطه با دریاچه ارومیه از این منظر است که ببینیم با شعار احیای این دریاچه و تشکیلاتی که ایجاد شد با صرف هزینه‌های قابل توجه، چند درصد از اهداف تعریف شده محقق شد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه در امر حفاظت از محیط زیست نگاه جامع اکوسیستمی و زیست بومی وجود ندارد، گفت:‌ نبود این نگاه یک مشکل است و موجب می‌شود که تصمیمات ما پازل گونه و تکه تکه باشد. باید مدیریت و نگاه ما جامع و اکوسیستمی باشد تا تمامی زیست بوم را در نظر بگیریم.این نماینده مجلس همچنین با بیان اینکه گزارش‌های مرتبی از سوی دیوان محاسبات در رابطه با هزینه‌های انجام شده برای احیای دریاچه ارومیه انجام شده است، گفت: این گزارش‌ها به صورت مرتب به ما ارسال شده است و در حال بررسی آنها هستیم.

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۷:۵۸ ق.ظ

دیدگاه


یک + 9 =