مواد غذایی کاهش_دهنده کلسترول
گروه خانواده و سلامت: بالا بودن کلسترول نتیجه ناسالم بودن شیوه زندگی، استرس داشتن و ورزش نکردن است.
تا چندی پیش آغاز این بیماری از اوایل۴۰ ?? سالگی بود، اما اکنون میانگین سن بروز مشکلات قلبی و افزایش کلسترول به۳۰ ?? سالگی کاهش پیدا کرده است.
بیشتر مردم به سختی میتوانند برای مدت طولانی یک برنامه غذایی سالم اتخاذ کنند، از این رو نیاز به مصرف مواد غذایی کاهش دهنده کلسترول دارند.
این غذاها به سرعت تراکم کلسترول مضر در رگها را کاهش میدهد.
باید دانست که میزان بالای کلسترول منجر به افزایش فشارخون میشود که تهدید کننده سلامت است.
از این رو کنترل این بیماری اهمیت زیادی دارد. در این راستا بهترین راه استفاده از مواد غذایی کاهش دهنده کلسترول است که در ادامه مطلب به فهرستی از این مواد اشاره میشود.
جو: سرشار از فیبر قابل حل است و به سرعت کلسترول را کاهش میدهد.
بادمجان: گیاهی کم کالری اما سرشار از فیبر است. این گیاه جذب کلسترول خون را کاهش میدهد.
ماهی چرب: یک راه موثر برای مقابله با کلسترول مضر، استفاده از مواد غذایی حاوی کلسترول مفید است. بنابراین، ماهی آب سرد مانند سالمون و تن بخورید تا کلسترول به طور طبیعی کاهش پیدا کند.
سیب: سیب حاوی ویتامینc C و ترکیبی به نام پکتین است. پکتین، نوعی فیبر حل شدنی است که به سرعت میزان کلسترول مضر را کاهش میدهد.
مغز میوه: اسیدهای چرب امگا ?۳ در هر نوعی که باشد، در کاهش میزان کلسترول مضر مفید است. بادام و گردو، برای قلب مفید است.
چای: حاوی آنتی اکسیدان است. چای سیاه در عرض یک هفته وضعیت چربی خون را بهبود میدهد.
پیاز: کورسیتین میزان رسوب کلسترول را در رگها کاهش میدهد. علاوه بر آن خاصیت ضدالتهابی پیاز برای سلامت قلب مفید است.
غلات سبوس دار: این غلات سرشار از فیبر قابل حل است و برای افرادی که میزان کلسترول مضر آنها بالاست، مفید است.
مرکبات: مانند پرتقال، لیمو، میوه های توتی و… حاوی فیبر قابل حل به نام پکتین است که رگها را پاکسازی میکند.
اسفناج: سرشار از فیبر غذایی و لوتئین است. این ماده چربی جمع شده در رگها را از بین میبرد.
سویا: برخلاف فرآورده های لبنی، سویا به طور طبیعی کلسترول را کاهش میدهد. اگر میزان کلسترول مضر خونتان بالاست، به جای فرآورده های لبنی از سویا استفاده کنید.
سیر: آلیسین موجود در سیر برای قلب مفید است.
بامیه: همانند بادمجان، سرشار از فیبر و کم کالری است.
شکلات: سرشار از آنتی اکسیدان است که کلسترول مفید در خون را افزایش میدهد.
لوبیا: تمامی سبزیها سرشار از فیبر غذایی است و کلسترول را کاهش میدهد، اما لوبیا دارای نشاسته زیاد است بنابراین چاق کننده محسوب میشود پس بهتر است لوبیا را بجوشانید و آب لوبیا را مصرف نکنید.
فلفل قرمز: شاید برای معده مفید نباشد اما چربی انباشته شده در رگها را از بین میبرد.
مارگارین: این ماده را میتوان جایگزین کره کرد. مارگارین حاوی استرولز گیاهی است که میزان کلسترول خون را کاهش میدهد.?
نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۳ ق.ظ