سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگاني استان:

۹۵ درصد واحدهای نانوایی آذربایجان‌غربی هوشمندسازی شد

۹۵ درصد  واحدهای نانوایی  آذربایجان‌غربی  هوشمندسازی شد

گروه خبر: سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی آذربایجان غربی گفت: هم اکنون در مرحله نخست ۹۵ درصد واحدهای نانوایی در قالب طرح هوشمندسازی از دستگاه مخصوص قیمت نان استفاده می کنند.
امید زینالی در نشست شورای گندم، آرد و نان مهاباد با اشاره به اینکه هم اکنون سرانه تحویل آرد به واحدهای نانوایی در استان ۹٫۱ کیلوگرم برای هر نفر است، افزود: به تمامی واحدهای نانوایی یارانه ۱۵ درصد بابت عرضه نان پرداخت می شود تا شکاف افزایش قیمت جبران شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون در واحدهای تولید آرد در استان گندم تازه تولید داخل و گندم خارجی به نسبت ۶۰ به ۴۰ ترکیب می شود تا کیفیت آرد ارتقا پیدا کند و نان با کیفیت روی سفره مردم قرار گیرد.
سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی آذربایجان غربی با انتقاد از اینکه قیمت ضایعات نان از قیمت نان تازه بیشتر است، گفت: این مشکل در سطح کشور است و باید چاره اندیشی شود تا واحدهای نانوایی برای افزایش کیفیت نان ترغیب شوند.
افزایش ۶۰ درصدی نرخ تضمینی خرید گندم در کشور بی‌سابقه بود
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش ۶۰ درصدی نرخ تضمینی گندم در سال زراعی جاری در مقایسه با سال قبل در کشور بی‌سابقه بود. جلال محمودزاده دراین نشست اظهار کرد: در سال‌های گذشته شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی هر سال قیمت گندم را ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش می داد اما در سال زراعی جاری با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۱۵ هزار ریال برای هر کیلوگرم، این مقدار ۶۰ درصد افزایش یافته که بی سابقه بود.
وی اضافه کرد: در سال‌های گذشته به دلیل کاهش کم قیمت تضمینی گندم و افزایش هزینه های تمام شده آن، رغبت کشاورزان برای تولید این محصول زیاد نبود و از طرفی دیگر بخش کشاورزی تنها یک رای در شورای قیمت گذاری گندم داشت.
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از کارهای انجام شده در این زمینه تغییر اعضای شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی با افرادی که به صورت عملی در این بخش فعالیت می کنند، بود.
وی افزود: هم اکنون اعضای این شورا را کشاورزان خبره و تشکل های مردم نهاد بخش کشاورزی تشکیل می دهند و در جریان قیمت تمام شده تولید گندم در کشور قرار دارند و این شورا برای سال زراعی آینده نیز ۱۳۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم پیشنهاد کرده است.
تحویل آرد به شهرستان ها باید بر اساس آمار جمعیتی جدید باشد فرماندار مهاباد هم گفت: برای حل مشکل کمبود نان باید آرد کافی در اختیار واحدهای نانوایی قرار گیرد و برای دستیابی به این امر باید آرد بر اساس آمار جمعیتی جدید به شهرستان ها تحویل و نظارت ها بر توزیع آرد بیشتر شود.
امیر قادری افزود: لازم است نیروی انتظامی با جدیت کامل با پدیده قاچاق آرد و نان و حتی فروش خارج از شبکه توزیع برخورد قانونی انجام دهد تا سهمیه آردی که دولت برای مردم تامین کرده، به دست مصرف کننده واقعی برسد.
وی اضافه کرد: تفاوت قیمت نان تازه با ضایعات آن یک مشکل کشوری است و دولت سیزدهم که در زمینه مسایل اقتصادی با شجاعت و تدبیر وارد عمل می شود، در این زمینه نیز می تواند با انجام کار کارشناسی، ساز و کار مناسبی ایجاد کند.
امسال ۸۵ هزار تُن گندم در مهاباد برداشت شد
رییس جهادکشاورزی مهاباد نیز گفت: در سال زراعی جاری در بیش از ۴۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع شهرستان مهاباد گندم آبی و در بیش از پنج هزار هکتار نیز گندم دیم کشت شده و میزان برداشت گندم در مزارع استان ۸۵ هزار تُن ثبت شده است.
رحمان پیره‌بابی افزود: در این مدت ۴۶ هزار تُن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است که این مقدار سال قبل در حدود ۲۱ هزار تُن بود.
وی با اشاره به کیفیت مطلبوب گندم در مهاباد گفت: امسال محصول گندم این شهرستان از کیفیت زیادی برخوردار بود و میانگین سن زدگی حدود ۲ درصد ثبت شده است.
شهرستان مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی یکی از قطب‌های مهم کشاورزی آذربایجان غربی است که در ۱۱۶ کیلومتری ارومیه مرکز استان قرار دارد.

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۹:۰۱ ق.ظ

دیدگاه


9 × = پنجاه چهار