پشتوانه مردمی، حاصل مشارکت حداکثری در انتخابات

پشتوانه مردمی، حاصل مشارکت حداکثری در انتخابات

گروه سیاسی: رقابت‌های انتخاباتی در حالی اوج می‌گیرد که این روزها صدای واحد مسوولان، صاحبنظران و فعالان سیاسی در سطوح ملی و استانی، لزوم مشارکت حداکثری و حضور همه‌ جانبه مردم در انتخابات ۱۴۰۰ است تا دولتی قوی و برخاسته از رای اکثریت تشکیل شود.
همه انتخابات در کشور ما مهم و حساس بوده و انتخابات ۲۸ خرداد امسال هم از جهاتی دارای اهمیت و حساسیت‌های خاص خود است به طوری که در شرایط متاثر از کرونا، تحریم‌های ظالمانه و برخی چالش‌های اقتصادی، نوعی اراده و خرد جمعی در داخل کشور برای تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات پیش‌رو شکل گرفته است.
این مشارکت بدون تردید اقتدار و امنیت ملی را در پی دارد و آرای بالای مردم پشتوانه دولت آینده برای حضور مقتدرانه در حوزه وسیع اداره امور کشور و حفظ منافع ملی در عرصه پیچیده بین‌المللی است. نظام جمهوری اسلامی ایران با برگزاری انتخابات متعدد در چهار دهه حیات سیاسی خود جلوه بی‌نظیری از دموکراسی را در قالب مردم‌سالاری دینی در معرض دید جهانیان به‌ویژه منطقه خاورمیانه گذاشته است و با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ شور و نشاط انتخاباتی برغم آثار شیوع کرونا و برخی مسائل دیگر در حال پدیدار شدن است.
مسوولان عالی نظام نیز با اعتقاد و باور به مشارکت حداکثری و حضور همه جانبه مردم در انتخابات، آن را مهمترین رکن انتخابات دانسته و بر تلاش همگانی برای تحقق این هدف تاکید کرده‌اند.رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۱ اردیبهشت امسال در دیدار تصویری با تشکل‌های دانشجویی تاکید کردند: مشارکت بالا در انتخابات در درجه اول اهمیت است.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، انتخابات را عرصه دیگری برای نقش‌آفرینی تشکل‌های دانشجویی و تشویق همگان به حضور پرشور و انتخاب مطلوب دانستند و گفتند: برخی اظهارات ممکن است از سر دلسوزی باشد اما نباید منجر به دلسرد کردن مردم از مشارکت در انتخابات شود.
ایشان مردم‌سالاری و انتخاب مسئولان کشور به‌دست مردم را بسیار مهم خواندند و افزودند: حضور پرشور مردم در انتخابات تاثیر زیادی در قوت و توانایی‌های دولت منتخب دارد و موجب افزایش آبرو، امنیت و قدرت بازدارندگی کشور می‌شود.
رهبر انقلاب اسلامی پس از تاکید بر مشارکت بالا در انتخابات، »انتخاب مطلوب و خوب« را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: دولتی باید تشکیل شود که دارای کفایت و مدیریت، با ایمان، لبریز از امید و معتقد به توانمندی‌های داخلی باشد چرا که اگر مسئولان دولتی ناامید باشند کاری از پیش نمی‌رود.رییس جمهوری نیز روز گذشته در شصت و هفتمین هفته از افتتاح طرح‌های مهم ملی کشور با شعار “تدبیر و امید برای جهش تولید” اظهار داشت: آن چیزی که در جمهوری اسلامی ایران انتظار هست، یک انتخابات پرشور سالم توأم با اخلاق اسلامی است.حجت‌ الاسلام و المسلمین حسن روحانی تاکید کرد: همه جناح‌ها و گروه‌ها باید در انتخابات شرکت داشته باشند و تنوع در میان نامزدها پرجاذبه باشد. جاذبه و شکوه از اینجا درست می‌شود همه این‌ها که می‌گوییم مردم در انتخابات بیایید و همه حضور پیدا کنید، آخرش به یک کلمه برمی‌گردد و آن اینکه همه تلاش کنیم که نامزدها متنوع باشند، اگر تنوع را از نامزدها گرفتیم شکوه و حضور را هم از انتخابات گرفتیم.
وی گفت: انشاءالله همه دست به دست هم بدهیم انتخابات بسیار زیبایی را بعد از ماه رمضان شاهد باشیم و مردم شاهد پیشرفت بیشتری در دولت آینده برای کشور خودشان باشند.
نکته بارز و برجسته موضع‌گیری و اظهارات شخصیت‌ها، فعالان سیاسی و اجتماعی، نخبگان و روحانیون درباره انتخابات آتی این بوده که مشارکت مهمترین رکن انتخابات است و همه ارکان حکومت، دولت، احزاب، نخبگان و رسانه‌ها باید همه توان خود را برای انجامِ این رسالت مستند به قانون اساسی، به‌کار گیرند.
منتخب چنین انتخاباتی که با رای بالای مردم برگزیده می‌شود در صحنه بین‌الملل می‌تواند با قدرت بیشتری مذاکره و چانه‌زنی کند، با اتکا به آرای بالای مردم به حل چالش‌های گوناگون بپردازد و کشور را در حوزه توسعه همه جانبه چند گام جلوتر ببرد.
درباره اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات و تشکیل دولت قوی با یکی از فعالان سیاسی، استاد علوم سیاسی دانشگاه و مسوول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان جنوبی به گفت و گو پرداختیم.
مشارکت حداکثری در انتخابات نشانه توسعه سیاسی است
دبیر حزب مجمع نیروهای خط امام (ره) انتخابات را عامل مهمی برای سنجش توسعه سیاسی در کشور دانست و گفت: هر قدر شور و مشارکت در این کارزار مهم بیشتر باشد روند توسعه سیاسی نیز در کشور به خوبی پیش می‌رود.علی آهنی افزود: نظام اسلامی با پشتوانه مردمی همچنان بالنده، مقتدر و سرافراز است و دولتی که با رای حداکثری مردم روی کار می‌آید، تضمین‌کننده مولفه قدرت سیاسی در عرصه بین‌الملل است.وی حضور باشکوه مردم در انتخابات پیش‌رو را در عرصه بین‌الملل بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: هرچه مردم در صحنه‌های مختلف نظام و انقلاب گسترده‌تر باشد، پشتوانه قوی برای نظام و در توسعه روابط دیپلماسی، اقتصادی و سیاسی ما تاثیرگذار است.این فعال سیاسی بیان کرد: مردم هرچه حضور باشکوه‌تری پای صندوق‌های رای داشته باشند، دنیا حساب بیشتری روی نظام ما باز می‌کند و در مجموع نشان از مقبولیت نظام در داخل و خارج است.وی گفت: از سوی دیگر شرکت در انتخابات یک حق است و مردم باید در راستای سهیم بودن در ساختار سیاسی و اقتصادی کشور از حق خود استفاده کنند.آهنی عنوان کرد: در این شرایط تحریم‌ها اگر مردم حضور کمرنگ‌تری پای صندوق‌های رای داشته باشند، این تصور برای دشمنان ایجاد می‌شود که مردم مقبولیت کمتری نسبت به نظام دارند لذا به‌دنبال توطئه‌گری بیشتری خواهند بود.
دبیر حزب مجمع نیروهای خط امام گفت: مردم ما همیشه در همه صحنه‌ها پای نظام و انقلاب خود ایستاده‌اند و علیرغم همه مشکلات اقتصادی همچنان در عرصه‌های مخلتف مشارکت بالایی دارند.
وی افزود: نکته دیگر این است که اگر افرادی از جناح‌های مختلف توسط شورای نگهبان تایید شوند در حضور پررنگ و همه جانبه مردم پای صندوق‌های رای تاثیرگذار است و اگر در این مقطع به دنبال حضور حداکثری هستیم باید شورای نگهبان حتی المقدور از همه جریان‌های سیاسی نامزدی را تایید صلاحیت و به مردم برای انتخاب معرفی کند.
آهنی گفت: به نظر می‌رسد باید شورای نگهبان فضا را باز کند تا انواع و اقسام گرایش‌های سیاسی بتوانند در انتخابات نامزد داشته باشند و اگر این گونه نشود برخی مردم انگیزه خود را برای شرکت در انتخابات از دست می‌دهند.
وی اضافه کرد: نخبگان هم نقش موثری در آگاهی‌بخشی مردم و حضور حداکثری آنان پای صندوق‌های رای دارند البته نباید شرایط برای دلسردی نخبگان ایجاد شود چرا که اگر دلسرد شوند به خارج از کشور می‌روند یا به مخالفت می‌پردازند و در نهایت شاید منزوی شوند.دبیر حزب مجمع نیروهای خط امام گفت: رسانه‌ها و صدا و سیما نیز نقش موثری در افزایش آگاهی و مشارکت مردم در انتخابات دارند و البته گرم‌کننده تنور انتخابات هستند ولی رسانه‌ها به‌ویژه صدا و سیما نباید از حزب و گروه خاصی حمایت کنند.
وی افزود: صدا و سیما در دوران انتخابات به همه قشرها توجه کند و سراغ همه گرایش‌های سیاسی برود.آهنی به نحوه انتخاب مردم هم اشاره کرد و گفت: مردم در این شرایط و مشکلات جامعه باید انتخاب اصلح داشته باشند تا منتخب ملت بتواند با برنامه مشکلات جامعه و کشور را حل کند.وی تصریح کرد: نامزدها برنامه‌های عملی به مردم بدهند و شعار ندهند، مردم نیز به برنامه‌های کارشناسی و عقلانی نامزدها رای بدهند.
انتخابات و راهکاری برای مشروعیت نظام سیاسی
استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه انتخابات را یکی از راهکارهایی برشمرد که به مشروعیت نظام سیاسی جامعه کمک می‌کند.دکتر احمد بخشی با اشاره به اینکه حضور پررنگ مردم پای صندوق‌های رای در عرصه داخلی و خارجی خیلی مهم است اضافه کرد: انتخابات در عرصه بین‌المللی اولین چیزی را که مخابره می‌کند این است که مردم چقدر پای کار هستند، چقدر به نظام خود اعتقاد و چقدر آن را قبول دارند.وی گفت: هرچه این حضور پررنگ‌تر باشد اقتدار نظام در عرصه بین‌الملل افزایش می‌یابد و امکان مواجهه پرقدرت بین‌المللی را برای کشور فراهم می‌کند.دکترای علوم سیاسی با بیان اینکه حضور حداکثری مردم در انتخابات، انسجام داخلی را نیز افزایش می‌دهد افزود: در دوران انتخابات و در یک بازه زمانی مشخص گفتمان مشترک مردم فارغ از دغدغه‌هایی که دارند، گفتمان واحد مبتنی بر پیشرفت و توسعه کشور است.وی بیان کرد: مردم به‌دنبال وحدت ملی و سرزمینی خود هستند و روی دغدغه‌ای به نام توسعه کشور تلاش می‌کنند که انتخابات می‌تواند انسجام ملی را افزایش دهد.استاد دانشگاه اظهار داشت: زمانی که مردم علیرغم همه مشکلات، حضور حداکثری در انتخابات دارند این پیام به جهانیان مخابره می‌شود که مردم همچنان پایبند به نظام و سیستم خود هستند.
وی افزود: وحدت کلمه مردم در پای صندوق‌های رای باعث از بین بردن توطئه‌های دشمنان و ناامیدی آنان می‌شود.وی عنوان کرد: چناچه مشارکت مردم افزایش پیدا کند و وحدت کلمه وجود داشته باشد، هر دولتی از هر جناح و گرایشی که انتخاب شود در عرصه بین‌الملل و ارتباطات خارجی اقتدار بیشتر و قدرت چانه‌زنی بیشتری خواهد داشت.بخشی بیان کرد: رییس جمهوری به عنوان نماینده ملت در مجامع بین‌المللی باید پشتوانه قوی مردمی داشته باشد تا گفتمان برتری را رقم بزند.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات چه در بعد داخلی و خارجی ایجاد امنیت می‌کند گفت: همچنین در عرصه بین‌المللی نیز گفتمان واحدی را از داخل سرزمین خود به دنیا مخابره خواهیم کرد.
استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه گفت: حاکمان و دولتمردان باید این نکته را توجه داشته‌ باشند که مردم در ?? سال گذشته در همه عرصه‌ها حضور داشتند پس باید واقعا برای حل مشکلات مردم و توسعه همه جانبه کشور تلاش کنند.وی افزود: نباید گاهی مردم احساس کنند که فقط متاعی هستند که در زمان انتخابات خریدار دارند و بعد از انتخابات زیر بار مشکلات کمر خم می‌کنند.بخشی اظهار داشت: باید حتما حاکمان قدردان مشارکت سیاسی مردم باشند و همه تلاش خود را برای ارتقای کشور و رفع مشکلات مردم به‌کار گیرند تا سطح امید در جامعه افزایش یابد.
وی گفت: احزاب هم علاوه بر اینکه در مجامع باید گفتمان مردم باشند اما وقتی یک جریان انتخاب می‌شود به آن کمک کنند و گفتمان مشترک آنان بعد از انتخاب رییس جمهوری، توسعه همه جانبه کشور و کمک به فرد منتخب باشد.انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، دومین میان دوره‌¬ای مجلس خبرگان رهبری و نخستین میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی یازدهم، ۲۸ خرداد امسال برگزار می‌شود.
به گزارش آراز آذربایجان به نقل ازایرنا، انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با سراسر کشور در ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی برگزار خواهد شد.Arazazarbaijan.siyasi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در شنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۷ ق.ظ

دیدگاه


× 6 = پنجاه چهار