نشانه‌های رفتاری بی‌علاقه شدن همسران

نشانه‌های رفتاری بی‌علاقه شدن همسران

گروه خانواده وسلامت: وقتی ازدواج می‌کنیم یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها و ترس‌های ما این است که این عشق و علاقه تا کی بین ما می‌ماند.
اکثر زوج‌ها براین باورند که آتش عشق در زندگی زناشویی رفته‌رفته خاموش می‌شود. میزان عشق و علاقه بین همسران و از بین رفتن یا ماندن آن بسته به رفتار و تلاش آنها به حفظ این علاقه متفاوت است.
در مسیر زناشویی حالات مختلفی ممکن است رخ دهد، اما در زندگی‌های موفق عشق کمرنگ‌تر نمی‌شود، بلکه حالت و تظاهر به آن ممکن است فرق کند و میزان فداکاری و تعهد به زندگی مشترک بیشتر می‌شود. عشق بین زوج‌ها ۳ جزء اصلی دارد؛ تعهد به یکدیگر، صمیمیت و احساس نزدیکی و جاذبه جنسی.
تعهد به یکدیگر یعنی وفاداری در همه زمینه‌ها و احساس مسوولیت نسبت به همسر، صمیمیت و احساس نزدیکی یعنی این‌که بتوانیم با همسر خود دوست باشیم و غیر از مسائل روزمره با هم حرف بزنیم و لحظات خوشی کنار هم داشته باشیم، با هم راحت درد دل کنیم و حرف‌های خصوصی خود را به هم بزنیم. جاذبه جنسی نیز از مسائل مهم بین زن و شوهر است، زیرا اگر بین زن و شوهر جاذبه جنسی وجود نداشته باشد، زندگی زناشویی آنها کامل نمی‌شود.
این متخصص ادامه می‌دهد: در صورت متزلزل شدن هر یک از این اجزا یا همه آنها، روابط بین زن و شوهر رو به سردی رفته و میزان علاقه‌مندی بین آنها کاهش می‌یابد. اگر زوج‌ها تعهد به یکدیگر را فراموش کنند یا به هم احساس نزدیکی و صمیمیت نداشته باشند یا برای هم عاری از جاذبه جنسی باشند، علاقه‌مندی آنها به یکدیگر تحت الشعاع این سه جزء قرار می‌گیرد.
البته نباید فراموش کرد که این سه مورد به هم وابسته‌اند و هر یک روی دیگری تاثیر می‌گذارد. مثلا ممکن است نداشتن تعهد به هم باعث دور شدن از هم یا نداشتن جاذبه باعث خلل در تعهد به یکدیگر شود.
برای درک بی‌علاقگی همسرمان به خود، باید به نشانه‌های رفتاری او توجه و با دقت آنها را ریشه‌یابی و بررسی کنیم. احساس ناامیدی و غم و تنهایی، عصبانیت و تحریک‌پذیری، توجه کمتر به همه و احساس نیاز برای برقراری روابط عاطفی خارج از محدوده زناشویی با غیرهمجنس کاهش تعهد به طرف مقابل و درست انجام ندادن مسوولیت‌های معمول، کاهش تمایل جنسی به هم و در مجموع کاهش صمیمیت و کمتر شدن گفت‌وگو‌ها و درد‌ دل‌های روزانه بین زن و شوهر.به گفته کارشناسان، وقتی زنی به همسرش بی‌علاقه می‌شود در او رفتارهای متفاوتی می‌بینیم مثلا دائما شوهر خود را مسخره می‌کند و از او ایراد می‌گیرد، غرور او را می‌شکند و در جمع به او بی‌احترامی می‌کند. زنان وقتی به شوهر خود بی‌علاقه می‌شوند، نمی‌توانند به نیاز‌های جنسی او پاسخ دهند و دائما دنبال بهانه‌ای برای دور شدن از همسر خود می‌گردند.
همچنین وقتی مردی به همسرش بی‌علاقه می‌شود، تحریک‌پذیری او نسبت به رفتارهای همسرش بیشتر می‌شود، یعنی با کوچک‌ترین برخوردهای همسرش از کوره در می‌رود و دنبال بهانه می‌گردد که سر همسرش داد بزند و او را تحقیر کند. مردان با تحقیر همسرشان ـ وقتی به او بی‌علاقه‌اند ـ آرام می‌شوند. این مردان دیگر به برنامه‌های خانوادگی علاقه نشان نمی‌دهند و سر خود را با کار و فعالیت‌های فردی گرم کرده و به بهانه‌های مختلف از خانه فرار می‌کنند.
براساس تحقیقات انجام شده، میزان خیانت در میان مردان به دلیل بی‌علاقه شدن به همسر خود بیشتر از زنان است.
برای این‌که نشانه‌های بی‌علاقگی را در همسر خود بیابید، خصوصیات کلی وی را به یاد داشته باشید و به تغییرات ناگهانی او در رفتار و احساساتش دقت کنید، اگر او قبلا روی مسائلی مربوط به شما حساسیت نشان می‌داد و اکنون به یکباره نسبت به آن مسائل بی‌تفاوت شده است اگر قبلا با شما مهربان و انعطاف‌پذیر بوده، ولی حالا با شما نامهربان و سنگدل شده، اگر رفتارش با فرزندان و افرادی که شما به آنها علاقه‌مندید، بد شده است، اگر از با شما بودن فرار می‌کند و از موقعیت‌هایی که با هم تنها می‌شوید اجتناب می‌ورزد، ممکن است به دلیل بی‌علاقه بودن به شما باشد.
حال که متوجه تغییر رفتار همسرتان شدید باید به جستجوی دلیل بپردازید، گاهی این تغییرات رفتاری به دلیل بی‌علاقگی به شما نیست و ممکن است دلیل دیگری داشته باشد. مهم‌ترین کار پس از کشف بی‌علاقگی در خود یا همسرمان یافتن دلیل این بی‌علاقگی است تا بتوانیم آن را برطرف کرده و عشق میان خود و همسرمان را دوباره زنده کنیم.
روانشناسان نداشتن اطلاعات کافی در مورد زندگی پس از ازدواج و آشنا نبودن با مسوولیت‌های پیش‌رو، فشار‌های روانی زیاد طی زندگی مشترک از سوی محیط، مشکلات در برقراری ارتباط صحیح، برقراری روابط خارج از زناشویی از سوی یک یا هر دو زوج نداشتن بینش در این رابطه که معادلات زندگی مشترک ممکن است با معادلات زندگی قبلی با والدین متفاوت باشد، بی‌توجهی به نیاز‌های طرف مقابل، وقت کافی برای همسر نگذاشتن به معنی درگیر شدن در فعالیت‌هایی که وقت بودن با همسر را از فرد می‌گیرد و مشکلات هیجانی و شخصیتی در هر یک از زوجین را از دلایل ایجاد بی‌علاقگی می‌داند.
در یافتن دلایل بی‌علاقه شدن همسرتان اول از همه به خود و رفتارتان مراجعه کنید و ببینید ممکن است کدام خصوصیت و رفتار باعث دوری همسرتان از شما شده باشد. مشکلات زندگی، کاری و مالی می‌تواند روی همسرتان تاثیر بگذارد.
در مواقع بروز این مشکلات مردان به دلیل بار مسوولیتی که دارند، دچار استرس می‌شوند و اگر همسرشان با آنها همراه نشود و به آنها سرکوفت و غر بزند و سرزنش کند و این حس برایشان ایجاد شود که همسرشان در مواقع سختی و مشکلات همراه آنها نیست، ممکن است از زندگی زناشویی خود زده شده و نسبت به همسرشان بی‌علاقه شوند.زنان نیز در مواقع سختی و مشکلات احتیاج به دلگرمی و همراهی دارند و اگر احساس کنند همسرشان از مسوولیت شانه خالی می‌کند و نمی‌تواند تکیه‌گاه خوبی در مشکلات برای خانواده‌اش باشد و در واقع استحکام و قدرتی از همسرش نبیند، ممکن است نسبت به او بی‌علاقه شود.
قطعا به‌واسطه تفاوت‌های فرهنگی و تفاوت دیدگاه بین زوج‌ها، اختلافات معمول روزمره وجود دارد که گاهی شدت یافته و به تعارض بین آنها و حتی بی‌علاقگی‌های مقطعی می‌انجامد.
گاهی ممکن است بی‌علاقگی همسرتان مربوط به شما نباشد، مثلا استرس‌های محیطی و بخصوص مشکلات اقتصادی و رخداد‌های غیرمنتظره استرس‌زا نیز می‌تواند جرقه ایجاد چنین حالتی باشد. لازم است در چنین مواردی ضمن تلاش برای صحبت کردن درخصوص موضوع مربوط، همدلی و درک متقابل خود از حالات احساسی طرف مقابل را نیز نشان دهیم و به همسر خود بفهمانیم که متوجه احساس خشم رنجش و آزردگی او شده‌ایم و می‌کوشیم این جو عاطفی را برطرف کنیم.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۱۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۶:۰۸ ق.ظ

دیدگاه


یک + = 2