محفل ادبی که شاعران و نویسندگان آن کودکان هستند

محفل ادبی که شاعران و نویسندگان آن کودکان هستند

گروه فرهنگی:استعدادیابی و شکوفایی استعداد کودکان و نوجوانان یکی از مهمترین کارهای تربیتی است. محفل ادبی دنیز در ارومیه در زمینه استعداد‌یابی و پرورش کودکان و نوجوانان در حوزه ادبیات فعالیت می‌کند. ادبیات هر سرزمینی نشان‌دهنده هویت و تاریخ مردمان آن کشور محسوب می‌شود؛ در کشور ما ایران نیز تاریخ ادبیات سرشار از مفاهیم انسانی و اسلامی است که هویت دینی و ملی هر ایرانی را تشکیل می‌هد.
حال اگر این تاریخچه گرانبها به نسل جدید یعنی کودکان و نوجوانان به خوبی منتقل شود، قطعا در تربیت و شکوفایی استعدادهای آنان نقش ویژه‌ای خواهد داشت.
خانم سحر افضلی بانوی اهل شعر و ادب در ارومیه است که مشغول آموزش و استعدادیابی کودکان و نوجوانان در زمینه شعر و ادبیات است و محفل ادبی “دنیز” را نیز در این زمینه تاسیس کرده است.به سراغ خانم افضلی رفته‌ایم تا در این زمینه گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.
در ابتدا خودتان را معرفی بکنید.
دبیر محفل ادبی دنیز: من سحر افضلی هستم و حدود ۱۶ سال است که در زمینه آموزش زبان انگلیسی و شعر و داستان در رده سنی کودک و نوجوان فعالیت می‌کنم. شعر و داستان کودک از اول برایم بسیار دلچسب، جذاب و خوشایند بوده و در این زمینه نیز به فعالیت پرداختم اما به‌ هرحال در این مسیر به چالش‌هایی نیز برخورد کردم.
کودکی و نوجوانی رده سنی بسیار حساسی است که علاوه بر آموزشی که به بنده محول می‌شود باید نکات پرورشی، احاطه بر فاکتورهای روانشناسی کودک، نحوه برخورد با او و در عین حال کمک به شکوفایی استعدادهایش را به نحو احسن به انجام برسانم.
از محفل ادبی دنیز برایمان بگویید.
سحر افضلی: محفل ادبی کودک و نوجوان “دنیز” از سال ۱۴۰۰ به‌صورت رسمی فعالیتش را در کتابخانه مرکزی ارومیه آغاز کرده که با یاری خداوند و همکاری‌های موثر همکاران کتابخانه توانسته‌ایم تعداد شرکت کنندگان را از پنج نفر به حدود ۳۰ نفر برسانیم. این عزیزان نونهال با شور و اشتیاق بسیار و با ذهن خلاق و روح لطیفشان در جلسات این محفل حاضر شده و به تمرین نوشتن و خواندن اشعار، داستان، دلنوشته و…. می‌پردازند.فعالیت‌هایی مثل درست کردن روزنامه دیواری در مناسبت‌های مختلف، جلسات معرفی کتاب که هر دانش آموز یک کتاب را به دوستانش معرفی می‌کند؛ رونمایی کتاب از نویسندگان کوچک و فعالیت‌های جنبی دیگر از جمله برنامه‌‌های این محفل ادبی است.
نقش این محافل و کلاس‌های ادبی به‌خصوص برای کودکان و نوجوانان چیست؟
دبیر محفل ادبی دنیز: انجمن‌ها و محافل ادبی نقش بسیار مهمی در زمینه استعدادیابی، پرورش استعدادها، شکوفایی خلاقیت در کودکان و تشویق آنها و ترویج کتاب و کتابخوانی و همچنین خواندن و نوشتن دارند.بدون این محافل تصور کنید چه استعدادهایی که در انتظار شکوفایی هستند اما چون محل متمرکزی وجود ندارد بصورت پراکنده گاه خود را نشان داده و بدلیل عدم توجه یا شناخت به‌سرعت فروکش کرده و چه بسا از بین بروند.
آیا خاطره‌ جالبی از بچه‌های این محفل دارید؟
سحر افضلی: در یکی از جلسات محفل، نونهال کوچکی که سن‌اش ۵ یا ۶ سال بود به محفل آمد و علیرغم اینکه هنوز خواندن و نوشتن را نیاموخته بود شروع به سرودن ابیاتی موزون که وزن و قافیه داشتند کرد؛ در حدود دو بیت کودکانه که بسیار برایم جذاب بود، که مادرش به ما گفت که او گهگاهی بطرز جالبی شعرهایی کودکانه که موزون هستند میسراید.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از فارس،همچنین یک بداهه نویس در محفل ما هست که اشعار بداهه زیبایی در کلاس میسراید و یا جملات زیبای ادبی که بار معنایی زیبایی دارند که یک نمونه‌اش را برایتان می‌گویم؛
“شعر مینویسم
این رویایی است که رنگ حقیقت گرفته
شعر من حقیقت است که توهم تو را میشکند
و حقیقت همیشه پیروز است”
.Arazazarbaiijan.farhangi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۲:۰۵ ب.ظ

دیدگاه


هشت × 1 =