مدير دفتر استاني ستاد احياي درياچه اروميه:

طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به بهره برداری نرسیده است

طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به  بهره برداری نرسیده است

گروه خبر:مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: طرح_های انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به بهره برداری نرسیده است، افزود: با تامین اعتبار پیش بینی می شود سال آینده این طرحها به بهره_برداری برسد.
به گزارش آرازآذربایجان ، فرهاد سرخوش افزود: بهره برداری از طرح های انتقال آب به دریاچه ارومیه طی سال های آینده، میزان تبخیر در این دریاچه را جبران کرده و از کاهش وسعت آن جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: در فصل گرما با وجود شدت تبخیر، کاهش تراز آب دریاچه امری طبیعی است که با آغاز بارشها از فصل پاییز سطح آب دریاچه ارومیه روند افزایشی خواهد داشت.
سرخوش با بیان اینکه وسعت دریاچه ارومیه در ۱۸ شهریور ۱۷۷۱٫۳۵ کیلومتر مربع گزارش شده است اظهار کرد: تراز فعلی دریاچه ارومیه ۱۲۷۰٫۳۱ است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ سانتی متر کاهش یافته است. مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان_غربی تصریح کرد: حجم فعلی آب دریاچه ارومیه یک میلیارد و ۱۲ میلیون مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه ۶۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
***
گفتنی است که استاد دانشگاه صنعتی امیر کبیر و مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که مشکل دریاچه ارومیه به جهت اشتباه یک یا چند سازمان اتفاق نیفتاده گفت: دریاچه ارومیه قابل احیاء است.بهرام طاهری اظهارداشت: مساله خشک شدن دریاچه های شور جهان یک مساله اساسی در زمان حاضر بوده و علت آن تغییر الگوهای زندگی و افزایش جمعیت است.
به گفته طاهری، دریاچه های شور بسیار کم عمق هستند و عمق متوسط دریاچه ارومیه حدود ۶ متر و یا مقداری کمتر از این بوده است.
وی، دریاچه نمک بزرگ (Great Salt Lake) در آمریکا و دریاچه آرال را نمونه هایی از دریاچه های شور جهان نام برد که عمق و مساحت این دو نیز کاهش یافته است.
این استاد دانشگاه افزود: چون این دریاچه ها دارای عمق کم بوده و سطح وسیعی دارند به خاطر گرم شدن هوا، آب بیشتری از اینها تبخیر می شود.
طاهری خاطرنشان کرد: از طرف دیگر، در اطراف رودخانه هایی که به اینها سرازیر می_شدند جمعیت بیشتری نسبت به ۵۰ تا ۱۰۰ سال پیش سکونت یافته اند و برای مصارف شهری و مرتب با غذا از این آب استفاده می کنند.
به گفته وی، آب ورودی به دریاچه ها کم شده و از آنجایی که کل بارندگی حوزه آبریز دریاچه ارومیه حدود ۷٫۵کیلومتر مکعب است، این دریاچه در صورتی قابل احیا است که به مدت ۴سال از این حوزه حتی برای مصارف شرب و کشاورزی هم استفاده نشود و این امکان پذیر نیست.مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: بهترین کار در این زمینه آن است که از چارچوب های دیگر برای ۳۰درصد مردمی که زندگی آنها به آب سرریزی به دریاچه ارومیه وابسته است تامین معاش شود.
وی افزود: اگر فکر دقیقی نسبت به اطلاعات و روند تغییر اطلاعات درباره دریاچه ارومیه می_شد شاید جلوی خشکی این دریاچه گرفته می_شد.
براساس طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ای دریاچه ظرف مدت ۱۰ سال به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ خورشیدی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از گستره آن خشک شده است. وی در ادامه با تاکید بر نقش دانشگاه ها در دستیابی به توسعه اقتصادی و رفع چالش های این بخش نیز گفت: سیاستگذاری ها در کشور باید مبتنی بر علم و آگاهی باشد.
وی درباره ارتباط صنعت و دانشگاه در مقابله با چالش های اقتصادی کشور اظهار داشت: سیاستی به نام سیاستگذاری مبتنی بر علم در جهان وجود دارد که بر مبنای آن نقش دانشگاه ها نمود عینی پیدا می کند.به گزارش آراز آذربایجان به نقل از ایرنا، ارتباط دانشگاه و صنعت در کشور دارای سابقه_‌ای ۷۰ ساله برابر با عمر دانشگاه در کشور است، اما با وجود توافق عمومی بر ضرورت و اهمیت این مهم، هنوز این رابطه سیستمی و پیوسته نیست و به شکلی گاه ‌به ‌گاه و گسسته وجود دارد. در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴کشور، بر توسعه دانش‌بنیان ایران با رعایت مشخصاتی مانند استفاده بهینه از علم، فناوری و نوآوری و نیز تعامل سازنده بین تمام نهادهای موجود در حوزه_های علوم پایه، علوم ارزشی و معرفتی، علوم کاربردی و فناوری تاکید شده است. وی افزود: مهم این است که سیاستگذاری در کشور حتما بر اساس علم و آگاهی باشد و هیچ چیزی خطرناک تر از این نیست که سیاست ها بر مبنای تصمیم های نادرست گرفته و اجرایی شود.
طاهری گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه و ارتقای این رابطه سیاست دقیق و درستی است که به نفع کشور خواهد بود و امید می رود اجرایی شود.

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۹:۵۵ ق.ظ

دیدگاه


شش + 2 =