صنعت قالی بافی آذربایجان غربی از نفس افتاده است

صنعت قالی بافی آذربایجان غربی از نفس افتاده است

گروه اقتصادی: رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: وضعیت بازار فرش استان خوب نیست.
اسد درویشی با اشاره به اینکه قیمت مواد اولیه فرش درسال جاری تا دوبرابر افزایش یافته است، تصریح کرد: تحریم ها و افزایش قیمت دلار عامل اصلی این نابسامانی در قیمت ها است. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: به دلیل مشکلات اقتصادی و پایین آمدن قدرت خرید مردم، بازار فرش استان وضعیت خوبی نداشته و بیشتر تولیدکنندگان مجبور به کاهش تولید شده اند. وی با توجه به شرایط تحریم، پایین آمدن میزان صادرات و بالا رفتن قیمت مواد اولیه ، معافیت مالیاتی تولیدکنندگان فرش کمک بزرگی در پایین آوردن قیمت تمام شده فرش دستباف و افزایش فروش خواهد کرد. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۲۲۷ کارگاه کوچک و بزرگ تولید فرش با اشتغال ۷۲ هزار نفر دراستان فعال است اظهار کرد: متاسفانه منابع مالی و تسهیلات بانکی اختصاص یافته برای تولید کنندگان وبافندگان فرش استان بسیار محدود بوده و پاسخگوی نیاز تولید کنندگان بزرگ و بافندگان خانگی فرش نیست. درویشی ادامه داد: از آغاز سال جاری تاکنون ۴۴۰ نفر برای دریافت وام به بانک های استان معرفی شده اند که از این تعداد درمجموع ۲۸۰نفر تسهیلاتی به ارزش ۲٫۵میلیارد تومان دریافت کرده اند. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در خصوص بیمه قالیباف های استان نیز افزود: طبق آخرین آمار تاکنون ۱۵ هزار نفر از قالیبافان استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی شده اند و طبق تفاهم نامه امضا شده بین صندوق بیمه روستایی وعشایری بقیه افراد نیز از طریق این صندوق، بیمه خواهند شد. درویشی با اشاره به اینکه سالانه میزان صادرات فرش آذربایجان غربی ۲۰میلیون دلار به صورت غیر مستقیم و از طریق سایر استان ها از جمله تهران،تبریز و مشهد است، تاکید کرد: آمریکا،کشورهای اروپایی همچون آلمان، انگلیس، فرانسه،هلند، کشورهای آسیایی همچون چین ، روسیه و جدیدا کشور های آفریقای جنوبی از جمله بازارهای هدف صادرات فرش آذربایجان غربی هستند. وی گفت: اداره فرش آذربایجان غربی برای حمایت از بافندگان و رونق طرح و نقش های اصیل استان از جمله طرح فرش آهنین افشار تکاب و ریز ماهی خوی اقدامات گسترده ای انجام داده بطوری که ثبت ملی و جهانی برند فرش ریز ماهی خوی به اتمام رسیده و ثبت فرش آهنین افشار تکاب نیز ثبت ملی شده و امسال شاهد ثبت جهانی این برند و طرح خواهیم بود. صنعت فرش به عنوان یک ظرفیت بی بدیل صادراتی در شمال آذربایجان غربی محسوب می شود که فرش ریزماهی خوی و آهنین تکاب از جمله برندهای تولید فرش این استان است. از جمله معروفترین مناطق تولید قالی در آذربایجان غربی، شهرستان تکاب است و قالی افشار شهرت جهانی دارد؛ قالی و قالیچه‌های نفیس و گرانبهای افشار محبوبیت خاصی در بازارهای جهانی فرش دارد و از حیث رنگ و مرغوبیت و طرز بافت و نقشه، دارای بهترین کیفیت هستند که بنا به گفته مورخان قدمت فرش افشار به ۷۰۰ سال پیش برمی گردد ماهی قوشخانه، لچک ترنج، شاه عباسی، شکارگاه با حاشیه هایی نظیر شمعدانی، فرهاد میرزا، اسلیمی، کتیبه و افشان از جمله طرح ها و متن های اصیل فرش افشار تکاب هستند. فرش ریز ماهی خوی نیز با قدمت هزار ساله در رج شمارهای ۲۲ الی ۷۰ و با استفاده از مواد اولیه مرغوب، پشم، پنبه، کرک و ابریشم با گره ترکی و رنگ آمیزی های متنوع در ابعاد مختلف تولید می شود.
*فرش افشار تکاب جهانی می¬شود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از پیگیری برای ثبت جهانی فرش افشار تکاب خبر داد.
جعفرصادق اسکندری با بیان اینکه آذربایجان غربی یکی از استانهای مطرح در صنعت فرش کشور به شمار می رود افزود: متاسفانه در سالهای اخیر به علت قرابـت بسیار زیاد فرش استان با تولیدات استانهای همجوار، این فرشها به نام سایر استانها صادر می شود.وی با اشاره به اینکه در این راستا اوایل سال ۹۰ این سازمان با هدف جلوگیری از صدور فرش های استان به نام سایر استانهای کشور و عرضه آن در بازارهای داخلی و خارجی اقــدام به کارسازی برای ثبت برندهای فرش افشار و ریزماهی خوی که از فرشهای اصیل و بومی منطقه هستند کرد.
اسکندری اضافه کرد: در این راستا بعد از ثبت ملی فرشهای فوق، برای نخستین بار در سطح کشور و براساس قوانین و مقررات اداره کل مالکیت صنعتی ایران، ثبت جهانی این برندها پیگیری در سال ۱۳۹۲ ریزماهی خوی به ثبت جهانی رسید و در زمان حاضر نیز ثبت جهانی افشار تکاب در حال پیگیری است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: هم اکنون روند ثبت جهانی فرش افشار تکاب در سازمان جهانی «وایپو»، بعد از فرش ریزماهی خوی که گواهینامه ثبت جهانی دریافت کرده است در دستور کار مرکز ملی فرش قرار دارد.
وی میزان تولید سالانه فرش دستباف در استان را ۲۹۰ هزار مترمربع اعلام و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۲ هزار نفر از جمعیت استان در زمینه قالیبافی فعال اند و شهرستان های خوی، تکاب، ارومیه، بوکان، میاندواب و شاهین دژ بیشترین بافندگان فرش دستبافت استان را دارند.
اسکندری با بیان اینکه از این میزان فرش تولیدی در سال ۲۰ میلیون دلار فرش دستباف به خارج از کشور صادر می شود عنوان کرد: متاسفانه امسال به دلیل نوسانات بازار ارز و وضعیت اقتصادی صادرات خوبی در این زمینه نداشتیم.رئیس صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی تعداد کارگاههای غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز۲۲۷ کارگاه با اشتغالزایی هشت هزار نفر برشمرد و افزود: همچنین ۶۴ هزار نفر نیز در کارگاههای کوچک و خانگی مشغول فعالیت در بخش صمعت فرش استان هستند.
به گزارش آذربایجان به نقل از ایسنا ، وی در خصوص تسهیلات اعطایی به فعالان این بخش گفت: امسال ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی کم بهره مشاغل خانگی در راستای حمایت از قالیبافان این استان پرداخت می شود که تاکنون یک هزار و ۱۵ نفر از فعالان این بخش برای دریافت وام به بانک های عامل معرفی شدند.Arazazarbaijan.aghtesadi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۲ ب.ظ

دیدگاه


7 + نُه =