خط فقر ۱۰میلیون‌تومانی مبنای مزد ۱۴۰۰ قرار گیرد

خط فقر ۱۰میلیون‌تومانی مبنای مزد ۱۴۰۰ قرار گیرد

گروه اقتصادی: کارشناس اقتصادی با بیان این‌که دود تصمیمات اشتباه دولت بیش از همه به چشم کارگران رفته است گفت: ۷۰درصد خانوارهای کارگری زیر خط فقر هستند و مزد ۱۴۰۰ باید بر مبنای خط فقر ۱۰میلیون‌تومانی تعیین شود.
آرمان حاجیان فرد، کارشناس اقتصادی ؛ درباره مشکلات اقتصادی و تأثیر تصمیمات نادرست دولت در زندگی کارگران و قشر ضعیف گفت: شاخص های اقتصادی و علم اقتصاد یک همبستگی و هم‌گرایی ویژه دارد، در همین راستا تمام اقدامات دولت که بازخورد مالی داشته باشد، مستقیم یا غیرمستقیم بر شاخص‌های اقتصادی اثرگذار است.
وی ادامه داد: بنابراین این‌گونه نیست که دولت اقدامی را در حوزه اقتصادی انجام دهد و بگوییم بر سایر شاخص‌ها اثر ندارد، شاید اثر آن در زمان حاضر مشخص نباشد، اما در آینده اثربخش خواهد بود، به همین خاطر تمام اقدامات و تصمیم‌هایی که دولت در حوزه سیاست‌گذاری‌ها دارد، باید با دقت و لحاظ تمام جوانب انجام شود. حاجیان فرد با اشاره به آمارهای مرکز آمار برای تورم نقطه به نقطه در آذرماه ۹۹ گفت: مطابق آمارهای رسمی مرکز آمار، نرخ تورم نقطه به نقطه در آذر ماه ۴۴٫۷درصد بود، همین‌طور نرخ تورم سالیانه در آبان ماه حدود ۳۰درصد بوده است.این کارشناس اقتصادی با تصریح به اینکه دورقمی بودن تورم در اقتصاد یک سم مهلک است ادامه داد: به‌عکس اینکه رئیس جمهور اعلام کردند که “ما تلاش کردیم مردم تورم را احساس نکنند”، با دورقمی شدن تورم، فشارهای زیادی بر معیشت مردم وارد شد و آنها کاملاً‌ تورم را احساس می‌کنند.حاجیان فرد با ابراز اینکه دولت از مشکلات مردم مطلع نیست گفت: چون دولت از مشکلات خبر ندارد، تصمیمات درست هم نمی‌گیرد.وی با یادآوری اینکه حدود ۹میلیون نفر در حوزه کارگری فعالیت دارند گفت: بیش از ۷۰درصد این خانوارها زیر خط فقر هستند بی‌راهه نیست اگر بگوییم خط فقر برای یک خانوار ۴نفره حدود ۱۰میلیون تومان است.
وی با اظهار اینکه کارگران برای تأمین معاش زندگی با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند گفت: جامعه پزشکان در همه کشورها به‌خاطر مهارت و تخصصی که دارند، شرایط مناسبی دارند، و در گزارشات مختلف درآمد پزشکان در ایران شاید به چند ده برابری هم نسبت به سرانه درآمد دیگر اقشار برسد. حاجیان فرد گفت: اوضاع اقتصادی و اجتماعی و… سالهای اخیر به‌گونه‌ای بوده است که این قشر هم در حال مهاجرت از کشور می‌باشند و طی اظهار مشاور عالی رئیس سازمان نظام پزشکی طی ۱۰ماهه اخیر حدود ۳۰۰۰ پزشک اقدام به مهاجرت از مملکت کرده‌اند و این مهاجرت مؤید شرایط سخت زندگی و بی‌ثباتی اقتصادی در ایران کنونی است و حتی اقشار پردرآمد مردم، توان تحمل هزینه‌های زندگی را ندارند وای به حال قشر کارگر و دیگر اقشار کم‌درآمد. وی با اشاره به افزایش ۲۵درصدی حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۰ گفت: دولت اگر بخواهد برای کارگران هم افزایش ۲۵درصدی دستمزد در ۱۴۰۰ را لحاظ کند، هیچ کمکی به کارگران نمی‌شود دستمزد کارگران با این حجم از تورم در جامعه حتی اگر ۱۰۰ درصد هم افزایش یابد، پاسخگوی هزینه‌های آنها نیست.این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در سال جاری با افزایش قیمت‌ها هر روز شرایط زندگی جامعه کارگران بدتر شد گفت: دولت نگاهی واقع‌بینانه نسبت به مشکلات کارگران ندارد. یکی از مشکلات جامعه ما این است که درآمدها به‌صورت عادلانه توزیع نمی‌شود و دهک‌های مختلف خانوارها اختلاف طبقاتی بسیاری دارند، عدالت در جامعه بیشتر در کلام است و در عمل دیده نمی‌شود.
حاجیان فرد با اشاره به اینکه بخش زیادی از کارگران برای اینکه زیر فشار تورمی از بین نروند تصمیم گرفتند با اندک سرمایه‌ای که دارند، سرمایه‌گذاری کنند گفت: یکی از بازارهایی که تعداد زیادی از کارگران انتخاب کردند، بورس بود. دولت در ابتدا در باغ سبز نشان داد و مردم را به بورس دعوت کرد، اما سپس با عرضه‌های آبشاری و دستوری و کنترل بازار باعث شد که بازار با ریزش بالایی مواجه شود. هرچند دولت در بودجه ۹۹ خود، درآمد ۱۱هزار میلیاردتومانی از سود فروش سهام شرکت‌های دولتی در نظر گرفته بود اما با بزرگ کردن بازار و افزایش سهام‌های خود به‌صورت دستوری حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرد.
وی گفت: اول اینکه دولت باید پاسخگو باشد که چرا از بودجه خارج شده و عددی و درآمدی را بیشتر از آنچه در بودجه ۹۹ در نظر گرفته بود کسب کرده است، همین باعث شده است که مردم ضرر و زیان بسیاری ببینند. سرمایه‌های مردم در سهام‌های دولتی گرو گرفته شده است و همه سهام‌ها و بازار تنزل ۷۰درصدی را داشته‌اند این مسئله باعث شده است که یک حس بی‌اعتمادی نسبت به دولت ایجاد شده است برطرف کردن این حس بی‌اعتمادی هزینه‌های سنگینی را برای کشور خواهد داشت.این کارشناس اقتصادی افزود: دولت برای سال ۱۴۰۰ درآمد حدود ۹۵ هزار میلیارد تومانی را از محل فروش سهام‌های دولتی خود پیش‌بینی کرده است، با این حساب اتفاق بسیار بدی را در بازار بورس دچار خواهیم شد و این مسئله نگرانی زیادی را برای فعالان بازار سرمایه ایجاد کرده است که دولت چشم طمع به بازار سرمایه دارد، چرا که می‌خواهد کسری بودجه خود را از بازار سرمایه به‌دست آورد، در این میان کسی به‌جز سهام‌داران خرد ضرر نمی‌کند.
این کارشناس اقتصادی گفت: تصمیمات نادرست اقتصادی به هم مرتبط هستند و اثرات آن به‌روی کل جامعه است.یکی دیگر از تصمیمات اشتباه دولت، پیش‌بینی ۴ نوع ارز در بودجه ۱۴۰۰ است، ارزهای مختلف هم برای صادرات نفت هم برای صادرات گاز و هم برای صادرات فرآورده و هم برای واردات دیده شده است. وجود قیمت‌های مختلف برای ارز و دلار فسادبرانگیز است و ایجاد رانت می‌کند، در چندسال اخیر هم شاهد این مسئله بودیم.
وی ادامه داد: ضرورت دارد که یک همگرایی ویژه برای تصمیمات اقتصادی دولت لحاظ شود و یک بودجه واقعی برای سال ۱۴۰۰ نوشته شود. مردم به‌عنوان صاحبان کشور در اولویت باشند. با این بودجه‌ای که برای ۱۴۰۰ در نظر گرفته‌اند شاهد تورمی افسارگسیخته در ۱۴۰۰ خواهیم بود، و شرایط مردم به‌شدت بدتر خواهد شد.
حاجیان فرد با یادآوری اینکه کارگران پایین‌ترین دهک درآمدی را دارند گفت: در بودجه ۱۴۰۰ جایی برای کارگران دیده نشده است، باید فکری به حال مردم کنند، این‌که دولت کمک‌هزینه معیشتی۱۰۰هزارتومانی یا ۱۲۰ هزار تومانی برای مردم در نظر گرفته است درست نیست بلکه باید ساختار اقتصادی درست شود تا مشکلات حل شود. وی با تأکید به اینکه دستمزد کارگران باید با توجه به هزینه معیشت کارگران باشد گفت: دستمزد کارگران باید بر اساس خط فقر ۱۰میلیون‌تومانی تعیین شود.
این کارشناس اقتصادی در بیان پیشنهادات برای حل مشکلات اقتصادی گفت: یکی از مشکلات دولت‌ها این است که بودجه‌های مختلف را به هم گره می‌زنند، یعنی بودجه را بر اساس فروش نفت و فروش دلار پیش‌بینی می‌کنند، همین باعث می‌شود به‌محض اینکه فروش نفت طبق برنامه‌ریزی انجام نمی‌شود یا فروش دلار طبق برنامه نیست، دچار مشکلات می‌شوند.حاجیان فرد خاطرنشان کرد: بهتر است که بودجه ارزی و ریالی از هم جدا شود، در این صورت تمام درآمد در حوزه ریالی می‌تواند مشخص شود، و در این صورت درگیر مسائلی مانند اینکه نفت فروش نرفت و… نخواهیم بود. در بودجه همه چیز باید شفاف جلو رود. کارشناس اقتصادی گفت: با ارائه کمترین خدمات در بخشهای آموزش، بهداشت، مسکن مسایل اجتماعی و… متأسفانه به‌واسطه زیاده‌خواهی، بی‌تدبیری و بی‌مسئولیتی دولت کشورمان به بهشت ثروتمندان و جهنم فقرا و طبقه متوسط تبدیل شده است.
به گزارش آراز آذربایجان به نقل از تسنیم، وی ادامه داد: امیدوار بودیم مجلس انقلابی به‌جای مصوباتی که مسبب ناعدالتی از جمله بی‌تفاوتی به میزان تخصیص بودجه به ارگانها و سازمانهای دولتی و تصویب مبالغ چندین هزار میلیاردی از جمله تخصیص بودجه ۲هزار میلیارد تومانی برای تولید محتوای فضای مجازی به سازمان صداوسیما و دیگر نهادها، یا تخصیص مبالغ چشمگیر به سازمانهای موازی، و جلوگیری از پرداختهای بیش از عرف در ارگانها و وزارت‌خانه‌ها و شرکتهای دولتی باشد نسبت به حداقل حقوق پرداختی به کارگران و قشر کارمند، حساسیت لازم را نشان دهد و با تصویب تعیین حداقل حقوق طبق هزینه معیشت جامعه مرهمی برای مشکلات مالی قشر آسیب‌پذیر و مستضعف در بودجه ۱۴۰۰ باشد.
arazazarbaijan.aghtesadi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱:۲۶ ب.ظ

دیدگاه


× دو = 12