مرمت تپه تاریخی حسنلو به پایان رسید

مرمت تپه تاریخی حسنلو به پایان رسید

آرازآذربایجان- مدیر پایگاه ملی حسنلو گفت: عملیات مرمت و ساماندهی مجموعه تاریخی حسنلو که از اوایل خرداد سال جاری با ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی و استانی آغاز شده بود، با ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی به پایان رسید.
حسن شیریافزود: تعیین عرصه و پیشنهاد حریم منطقه تاریخی حسنلو برای ثبت در بین آثارجهانی، اجرای اندود حفاظتی از کاهگل بر روی بقایای معماری و از بین بردن پوشش گیاهی مزاحم از اهم اقدامات سال جاری در این مجموعه باستانی بوده است.
وی بیان کرد: از دیگر اقدامات سال جاری در این پایگاه ملی می توان به اجرای مسیر بازدید شنی و چوبی به طول ۳۵۵ متر، ایجاد مخزن، تعمیر و ساماندهی ساختمان موزه پایگاه حسنلو، خواناسازی قسمت هایی از بقایای معماری، ساماندهی تابلوهای معرفی داخل آثار و تقویت سیستم های حفاظتی و امنیتی مجموعه اشاره کرد.
مدیر پایگاه ملی حسنلو ادامه داد: بحث ساماندهی موزه حسنلو نیز با جدیت پیگیری می شود و ساماندهی این موزه در حال حاضر ۸۰ درصد پیشرفت دارد و تا پایان شهریور نیز بحث ساماندهی این موزه به پایان می رسد.
تپه تاریخی حسنلو در ۸۰ کیلومتری ارومیه و ۹ کیلومتری شهرستان نقده قرار دارد و با قدمت هشت هزار ساله یکی از مهمترین سایت های باستانی ایران با شهرت جهانی است.
جام زرین حسنلو یکی از مهمترین آثار مکشوفه از این محوطه تاریخی است که قدمت سه هزار ساله دارد و هم اکنون در موزه ملی ایران باستان نگهداری می شود .
این اثر در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده و جهت انجام فعالیت های علمی، فنی و پژوهشی به پایگاه ملی تبدیل شده است.
تپه حسنلو بر اساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی، بزرگترین شهر و دژ در نوع خود در عصر آهن در منطقه خاورمیانه به شمار می رفت که قدمت آن به ۶ هزار سال پیش می رسد و پیش بینی می شود که در آینده نزدیک برای ثبت در آثار جهانی به سازمان یونسکو معرفی شود.
بر اساس داده های باستان شناسی، این تپه در ۱۰ دوره مورد سکونت قرار گرفته است که دوره دهم که قدیمی ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می آی،د مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم قبل از میلاد بوده است.

نوشته شده توسط admin در شنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۷ ق.ظ

دیدگاه


یک + = 10