لزوم سوق دادن جامعه به سمت مصرف تولیدات داخلی

لزوم سوق دادن جامعه به سمت مصرف تولیدات داخلی

گروه اقتصادی : طی سال های اخیر اقتصاد کشور به واسطه تحریم با مشکلاتی مواجه شده است. اما بیش از تحریم، سیاست اقتصاددانانی که به دولت های پیشین مشاوره دادند عامل بروز مشکلات اقتصادی کشور شده است. در این شرایط نکته اساسی این است که تحریم ها عموما فرصتی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرده که بتوانیم به واسطه آن از تولید داخل حمایت کرده و از واردات کالاهای غیر ضروری و خروج ارز جلوگیری کنیم.
نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که تازمانی که ایران هزینه های تجملی را می پردازد، در حق تولیدکننده داخلی ظلم می شود. بنابراین افرادی که با عنوان واسطه جنس را با قیمتی متفاوت از قیمت خرید تولیدکننده، به مصرف کننده عرضه می دارند آگاهانه و غیرآگاهانه به اقتصاد کشور ضربه می زنند.
هم اکنون در شرایطی قرار گرفته ایم که ممکن است تحریم ها به زودی لغو شود. در این شرایط اگر سیاست های مناسبی در راستای مدیریت واردات به کشور اتخاذ نشود تولید کشور با آسیب های غیر قابل جبرانی مواجه خواهد شد. در این شرایط در تهاجم اقتصادی که از طریق واردات و یا سیاست های دلالانه صورت می گیرد، برنده افرادی هستند که پول بیشتری دارند.
نباید شرایط به نحوی پیش برود که جامعه به سمت مصرف گرایی برود و لازمه اصلی این موضوع حمایت دولت از تولید داخل است که متاسفانه در سال های اخیر این موضوع کمتر مشاهده شده است. چراکه مصرف گرایی نتیجه حمایت نکردن از تولید ملی است.
کشور ما در شرایطی در تحریم قرار گرفته است که تنها ۲۰ درصد پوشاک مصرفی در کشور تولید داخل است و این موضوع باعث خروج میزان قابل توجهی ارز از کشور می شود. علاوه بر این وابستگی بالا تا این اندازه باعث افزایش نرخ بیکاری در کشور و کاهش شتاب توسعه اقتصادی می شود.
جلوگیری از خروج ارز، ایجاد اشتغال و افزایش شتاب توسعه اقتصادی ۳ نکته مهمی است که در این شرایط مسئولان اقتصادی دولت باید به ان توجه کنند و نباید سیاست هایی اتخاذ شود که در صورت لغو تحریم ها وابستگی به کالاهای غیر ضروری وارداتی افزایش یابد.
همانطور که در صنایع دفاعی و هسته ای کشور دولت وارد شد تا نتیجه حاصل شود، در عرصه اقتصاد نیز حضور دولت بیشترین تاثیر را دارد. بر همین اساس دولت باید برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مناسبی را برای حمایت از تولید داخل اتخاذ کند.
یک کارشناس مسایل اقتصادی ضمن حمایت از کمپین آری به تولید ملی، گفت: تا زمانی که امنیت سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی برای سرمایه گذاران فراهم نشود، مشکل تولید ملی رفع نخواهد شد.
حمید میرمعینی با بیان اینکه فعالیت کمپین آری به تولید ملی به طور حتم باید استمرار پیدا کند، هدفمند بودن و راهکار دادن را از شروط موفقیت این کمپین دانست و اظهار داشت: کمپین آری به تولید ملی باید مجالی برای بیان تمام نظرات فراهم کند.وی با اشاره به اینکه دست دولت به طور کامل برای انجام اقدامات اساسی باز نیست، افزود: کمپین آری به تولید ملی باید شرایط فرهنگی و اجتماعی را برای رونق و اقبال مردم به سوی تولید ملی فراهم کند.
این کارشناس بازار سرمایه، ضمن تاکید بر ایجاد امنیت سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی به منظور رفع مشکل سرمایه گذاری و تولید در کشور، بیان کرد: تامین امنیت در حوزه های مختلف از شروط اصلی کسانی است که می خواهند تکنولوژی وارد کشور کنند و یا منابع مالی، منابع انسانی و تخصص خود برای رونق تولید ملی سرمایه گذاری کنند.وی ماهیت راه اندازی کمپین هایی همچون آری به تولید ملی را برای کشور مفید ارزیابی کرد و گفت: در بیانیه هایی که توسط این کمپین ها صادر می شود باید راهکارها نیز بیان و علاوه بر آن کنترل و نظارتی از سوی این کمپین به منظور بررسی نتایج راهکارها وجود داشته باشد.
میرمعینی با انتقاد از اینکه در حال حاضر یک راهبرد فعال اقتصادی در دولت دیده نمی شود، اظهار داشت: دولت بایستی بیش از پیش به نخبگان و خبرگان اقتصادی توجه کند.این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه همه مسایل ما ارتباطی با رفع تحریم ها ندارد، تصریح کرد: ما استعدادهای بالقوه ای داریم اما متاسفانه تحریم ها آنقدر در ذهن فعالان اقتصادی تاثیر گذاشته که کسی فکر نمی کند بدون برداشتن تحریم ها بتوان گامی برداشت.وی ضمن تاکید بر یک برنامه ریزی از سوی دولت به منظور استفاده از امکانات فعلی کشور، ادامه داد: همه کشورهای جهان اعم از در حال توسعه و توسعه یافته رونق اقتصادی همراه با تورم را بر وضعیت رکود ترجیح می دهند.
این کارشناس اقتصادی در بخش دیگری با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در تولید ملی موفق باشیم دولت باید خط شکن باشد، گفت: حیف است ایران به سمت بحران اقتصادی برود چرا که نمی توانیم دست روی دست بگذاریم که تحریم ها برداشته شود.
میرمعینی با تاکید براینکه، مشکل اصلی بنگاه های اقتصادی کشور تنها نقدینگی است، اظهار داشت: این بنگاه ها که عمدتا زیر بار تسهیلات بانک ها رفته و در فروش مشکل پیدا کرده اند، به سمت ورشکستگی سوق پیدا کرده اند.
این کارشناس بازار سرمایه، سرمایه را نخستین عامل رونق در تولید دانست و خاطرنشان کرد: بازار سرمایه در اقتصاد جامعه ما از ظرفیت فوق العاده ای به منظور رفع مشکلات نقدینگی بنگاه ها برخوردار است.

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۵:۱۲ ق.ظ

دیدگاه


9 + شش =