ضرورت جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در پروژه‌های عمرانی آذربایجان غربی

ضرورت جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی  در پروژه‌های عمرانی آذربایجان غربی

گروه اقتصادی: جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در اجرا و اتمام پروژه های ملی و عمرانی آذربایجان غربی و در حوزه مدیریت شهری یکی از ضروریات برای توسعه استان و شهر زیبای ارومیه است و برای تحقق این امر شورای شهر و شهردار ارومیه و نمایندگان و مدیران اجرایی استان باید پیشقدم باشند.
آذربایجان غربی به دلیل هم مرزی با کشورهای همسایه از جمله ترکیه و عراق در منطقه شمال غرب جمهوری اسلامی ایران موقعیت بسیار فوق‌العاده ای را به لحاظ قرار داشتن در مسیر جاده ابریشم در مبادله کالا و تجارت و سرمایه گذاری‌های بخش مختلف دارد. این استان با داشتن مرزهای مشترک با کشورهای همسایه می‌تواند با کسب درآمد بیشتر و صادرات غیر نفتی کمک بزرگی به برقراری نظم و امنیت در مناطق مرزی بکند.
توسعه اقتصادی استان آذربایجان غربی مستلزم حل موانع جذب سرمایه گذاری است و یکی از مشکلات سرمایه گذاران آذربایجان غربی هماهنگ نبودن دستگاه‌ها با یکدیگر است، این مشکل برای سرمایه گذاران داخلی به دلیل ارتباطات قابل تحمل است اما سرمایه گذار خارجی را اذیت می‌کند و نبود هماهنگی و موازی کاری دستگاه‌ها از جمله عوامل دیگری است که در کندی جذب سرمایه گذاری موثر است. از سوی دیگر بروکراسی شدید اداری و دیوان‌سالاری حاکم باعث شده تا روند سرمایه گذاری کند شود. همچنین بانک‌های عامل نیز در عمل تسهیل کننده امر سرمایه گذاری نیستند. بانک‌ها به جای از میان برداشتن مشکلات ارزی، مالیاتی و گمرکی، به عنوان یکی از موانع سرمایه گذاری در اقتصاد کشور و استان مطرح هستند. کارشناسان اقتصادی معتقدند تهیه نقشه راه برای جذب سرمایه گذار در استان از نیازهای اساسی آذربایجان غربی است و با توجه به اینکه نقشه های ناحیه ای جامع تدوین شده و ملاک و معیار سرمایه گذاری در استان این نقشه است از این رو مرکز سرمایه گذاری استان باید بر اساس نقشه ناحیه جامع تدوین شده پیش رود.
این در حالی است که باید جذب سرمایه گذاری از طریق پنجره واحد تجاری صورت گیرد و رسیدگی خارج از نوبت به پروژه‌هایی که نیاز به جذب سرمایه گذار دارند از برنامه‌هایی است که در اولویت کاری قرار دارند و هر دستگاه نباید به صورت واحد سرمایه گذاری کند. در زمینه معادن استان نیز ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد و سرمایه گذاری در زمینه فرآوری و اکتشاف نیز باید جزء اولویت‌های کاری باشد. برای شناسایی سرمایه گذاران و معرفی توانمندی‌ها و فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف به آن‌ها ایجاد شرکت‌های مشاوره سرمایه گذاری در استان نیاز است و با تشکیل این شرکت‌ها علاوه بر اینکه اولویت‌های سرمایه گذاری استان به سرمایه گذاران معرفی می‌شود سایر خدمات مشاوره ای نیز در حوزه های مختلف در اختیار آنان قرار می‌گیرد.
این در شرایطی است که حل موانع و مشکلات جذب سرمایه در استان وظیفه تمام دستگاه‌های اجرایی است و این امر کار گروهی و هماهنگ دستگاه‌ها را می‌طلبد تا شاهد توسعه همه جانبه اقتصادی استان باشیم.
نیاز استان آذربایجان غربی با ظرفیت‌های فراوان و بالقوه جهت نیل به توسعه و همچنین نیاز کشور در شرایط کنونی، سرمایه و سرمایه‌گذار و در حقیقت، تقویت بخش خصوصی‌ در جهت گشایش گره‌های کور اقتصاد ایران و برون‌رفت از معضلاتی مانند بیکاری و تورم که‌ نتیجه عملکرد اقتصاد متمرکز دولتی است.
این در حالی است که جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در اجرا و اتمام پروژه های ملی و عمرانی آذربایجان غربی و در حوزه مدیریت شهری یکی از ضروریات برای توسعه استان و شهر زیبای ارومیه است و برای تحقق این امر شورای شهر و شهردار ارومیه و نمایندگان استان باید پیش‌قدم باشند.
ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فراوان استان و شهر ارومیه می‌طلبد که بخش خصوصی در پروژه های عمرانی شهر ارومیه و استان آذربایجان غربی وارد شوند چرا که انتظارات ملی، شهری و استانی از ارومیه و آذربایجان غربی بسیار بالاست و با وجود ظرفیت‌های بالقوه علمی، مدیریتی، زیربنایی و سرمایه ای، امکان دسترسی به اهداف توسعه وجود دارد.
ارومیه به عنوان یک شهر با فرهنگ‌های مختلف این قابلیت را دارد تا محور تسریع توسعه و تبدیل ایران به کشور برتر منطقه در افق چشم انداز ۲۰ ساله نظام قرار گیرد و این آرمان دور از دسترس نیست.
موفقیت‌های سال‌های اخیر ارومیه در حوزه های مختلف به خصوص اجرای پروژه های بزرگ عمرانی و ترافیکی نشان می‌دهد که سرمایه گذاران بخش خصوصی می‌توانند در این حوزه شهری وارد شوند و در سال‌های اخیر قدم‌های مثبتی در راه جذب سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در حوزه مدیریت شهری برداشته شده و باید با رفع و برچیدن برخی موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاری و کشاندن پای سرمایه گذاران بیشتر به این شهر زمینه را برای تسریع روند توسعه ارومیه فراهم کرد.این در حالی است که کارشناسان اقتصادی معتقدند که نخستین گام در راه توسعه استان و شهر ارومیه دیدن و نظاره کردن شاخص‌های پیشرفت در تمامی نقاط جهان و الگوگیری از این شاخص‌ها است و باید همه مدیران و به خصوص استاندار آینده آذربایجان غربی به این امر مهم و حیاتی توجه نماید.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۷:۱۴ ق.ظ

دیدگاه


− 4 = یک