خیانت والدین چگونه بر کودکان تأثیر می گذارد

خیانت والدین چگونه بر کودکان تأثیر می گذارد

گروه خانواده و سلامت: دکتر مجیدابهری ، رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی در پاسخ به این سوال که خیانت والدین چه تاثیری بر فرزندان می گذارد چنین بیان کرد : ازآنجایی که والدین الگوی اصلی رفتار در فرزندان می باشند و پدر و مادر جزء گروه های مرجع رفتاری برای فرزندان می باشند، کشمکش ها و درگیری های والدین فرزندان را به دایره خیانت می کشاند ، فرزندان به سادگی به این پی می برند که پدر یا مادر و یا هر دو آنها ازحریم اخلاقی خارج شده_اند .
کودکی که درچنین محیطی رشد یافته است استعداد ذاتی برای انحراف دارد ،این امر می تواند در دوران بلوغ منجر به بروز بحران های اخلاقی در آنها شود .
هیچ ازدواجی کامل نیست .اکثر زوج ها با انتظار وقوع خیانت وارد ازدواج نمی شوند اما حقیقت سخت این است که بیشتر از آن چیزی که اکثر مردم تصور می کنند اتفاق می افتد. از آنجایی که خیانت اغلب مخفی نگه داشته می شود، تعیین اینکه چه تعداد از افراد متاهل در نهایت خیانت می کنند دشوار است، اما کارشناسان تخمین می_زنند که تا ۳۳ درصد از زوج های متاهل خیانت می کنند.
خیانت مطمئناً تأثیرات مهمی بر ازدواج دارد. به عنوان مثال، این یکی از دلایل اصلی طلاق زوج ها است. اگر زوج‌ها با هم بمانند، خیانت کردن ممکن است سخت‌ترین کاری باشد که انجام می‌دهند. درد و درد ناشی از آن اغلب برای مدت طولانی باقی می ماند.
اما وقتی بچه ها درگیر هستند چطور؟ خیانت چگونه بر کودکان تأثیر می گذارد – چه در بحبوحه خیانت و چه در دراز مدت.
چگونه خیانت بر کودکان تأثیر می گذارد
خیانت بسته به شرایط به طرق مختلف بر کودکان تأثیر می گذارد. بسیاری از بچه‌ها – به‌ویژه بچه‌های کوچک‌تر – از خیانت والدین خود آگاه نیستند، اگرچه می‌توانند احساسات دردناک و خشمی را که ممکن است خیانت در والدینشان ایجاد کند، درک کنند. حتی اگر به کودکان بزرگتر به صراحت گفته نشود که چه اتفاقی در حال رخ دادن است، آنها ممکن است نشانه های خیانت را پیدا کنند – یا حداقل درک کنند که والدین آنها احساس می کنند به نوعی آسیب دیده اند یا به آنها خیانت شده است.
اگر خیانت یک اتفاق مجزا باشد و والدین کودک بتوانند آن را دوستانه حل کنند – اغلب از طریق مشاوره زوجین – ممکن است عواقب کمی برای کودکان داشته باشد. اگر کار کردن از طریق خیانت منجر به درک عمیق تر و التیام زخم ها بین والدین شود، این در واقع می تواند چیز خوبی برای فرزندان باشد.
هنگامی که خیانت به ماه ها یا سال ها تضاد، اعتماد شکسته یا طلاق مشاجره آمیز منجر شود، احتمالاً کودکان به شدت تحت تأثیر قرار می گیرند، به خصوص اگر از آنها حمایت عاطفی یا خدمات مشاوره ای برای کمک به آنها برای عبور از احساسات خود نشود.
سایر عواملی که می تواند تأثیر منفی بر کودکان بگذارد عبارتند از: والدین فرزندان خود را به عنوان «محرمان» معرفی می کنند، جزئیات این رابطه یا احساسات آسیب دیده خود را با فرزندانشان به اشتراک می گذارند. اگر کودک به طور تصادفی متوجه این رابطه شود، این موضوع نیز می تواند تأثیرات ماندگاری داشته باشد.
چگونه به بهبودی کودک خود پس از خیانت کمک کنیم؟
کنار آمدن با خیانت شریک زندگی هرگز سرگرم کننده نیست. احتمالاً احساس آسیب، غرق شدن و سردرگمی خواهید کرد. ممکن است مطمئن نباشید که آیا ازدواج شما دوام می آورد یا خیر. شما احتمالاً تمام انرژی عاطفی خود را صرف اصلاح ازدواج خود می کنید، یا اینکه چگونه به آن پایان دهید.
مهم است که اجازه ندهید فرزندانتان در این مواقع سخت گم شوند. احساسات آنها مهم است و آنها تحت تأثیر خیانت قرار می گیرند، خواه دقیقا بدانند چه خبر است یا نه. بچه‌ها اسفنج‌های عاطفی کوچکی هستند و هر اتفاقی را که در خانه‌شان می‌افتد، خواه ناخواه جذب می‌کنند.
بسیاری از والدین نمیدانند چقدر باید یا نباید در مورد خیانت به فرزندانشان صحبت کنند. هیچ پاسخ مشخصی برای این سوال وجود ندارد. اکثر کارشناسان موافقند که نیازی نیست به کودکان جزئیات زیادی در مورد آنچه اتفاق افتاده است داده شود، اما با این وجود صداقت مهم است.
خیانت والدین زمینه ساز بحران در دوران بلوغ
دکتر مجیدابهری ، رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی درگفت وگو با خبرنگار سلامت نیوز گفت :» ازآنجایی که والدین الگوی اصلی رفتار در فرزندان می باشند و پدر و مادر جزء گروه های مرجع رفتاری برای فرزندان می باشند، کشمکش ها و درگیری های والدین فرزندان را به دایره خیانت می کشاند ، فرزندان به سادگی به این پی می برند که پدر یا مادر و یا هر دو آنها ازحریم اخلاقی خارج شده اند . کودکی که درچنین محیطی رشد یافته است استعداد ذاتی برای انحراف دارد ،این امر می تواند در دوران بلوغ منجر به بروز بحران های اخلاقی در آنها شود «.
دکتر مجید ابهری در رابطه با خیانت هایی که در دنیای اینترنت رخ می دهد چنین گفت :» به علت ورود ماهواره و اینترنت به زندگی و تغییر سبک زندگی ، رفتارهای عاطفی هم تغییر یافته است و در بسیاری از موارد زن و مرد بدون این که قصد قبلی برای خیانت داشته باشند دچار این ناهنجاری می گردند «.
این آسیب شناس اجتماعی گفت :» با توجه به این که افراد در دنیای مجازی با ورود به چت روم ها و فضای سایبری معمولا شخصیت خود را به صورت وارونه جلوه می دهند و بعد از ادامه یافتن روابط گفت و گو در اینترنت نطفه خیانت بسته می شود ، در بعضی موارد ممکن است فرد مرد باشد و خود را زن جلوه دهد و یا بر عکس . در این صورت اگر این روابط ادامه یابد ، واقعیت آشکار شده و یا این که فرد دچار عشق رویایی می گردد به عبارتی عشق مجازی که صورت واقعی ندارد«.
مجید ابهری درادامه افزود :» ۸۰ درصد موارد خیانت که ورود شخص ثالث به زندگی زناشویی می باشد به دلیل کاستی های عاطفی است . عدم توجه مرد یا زن به زوج خود و عدم درک عاطفی آرام آرام باعث می شود که یکی از طرفین به سمت فرد دیگری گرایش پیدا کند «.
بهترین راه حل،گفت و گوی صادقانه و بیان اشتباهات
وی در اینباره توصیه کرد :»در اینگونه مواقع بهترین راه حل گفت و گوی صادقانه و بیان اشتباهات می باشد البته تا جایی که دامن پاک خانواده به آلودگی های دیگر کشانده نشده باشد و می توان از خیانت جلوگیری کرد. بنابراین اگر ارزش های اخلاقی در جامعه احیا و تقویت گردد مانند سه دهه قبل اگر مردی مطلع شد که زنی متاهل است و باید حریم اخلاقی خود را با وی حفظ کند خیانت به وجود نمی آید . بهتر است زن و شوهر به جای خیانت کاستی های عاطفی را در زندگی زناشویی خود پر کنند تا این آسیب اجتماعی در خانواده متولد نگردد زیرا آتش این آسیب اجتماعی ابتدا دامان زن وشوهر را می گیرد و سپس فرزندان «.
به گزارش آراز آذربایجان به نقل از سلامت نیوز،وی در پاسخ به این سوال که خیانت والدین چه تاثیری بر فرزندان می گذارد،گفت :» ازآنجایی که والدین الگوی اصلی رفتار در فرزندان می باشند و پدر و مادر جزء گروه های مرجع رفتاری برای فرزندان می باشند، کشمکش ها و درگیری های والدین فرزندان را به دایره خیانت می کشاند ، فرزندان به سادگی به این پی می برند که پدر یا مادر و یا هر دو آنها ازحریم اخلاقی خارج شده اند . کودکی که در چنین محیطی رشد یافته است استعداد ذاتی برای انحراف دارد ،این امر می تواند در دوران بلوغ منجر به بروز بحران های اخلاقی در آنها شود«.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۹:۲۴ ق.ظ

دیدگاه


چهار + 4 =