تمام علائم حساسیت غذایی در بیرون و درون بدن

تمام علائم حساسیت غذایی در بیرون و درون بدن

گروه خانواده وسلامت:حساسیت به مواد غذایی چه کم چه زیاد برای بیشتر مردم نامی آشنا است. ولی علائم هر کدام می تواند متفاوت باشد در برخی موارد شدید و در برخی موارد خفیف می باشد.
علائم و نشانه های آلرژی یا همان حساسیت غذایی
علائم و نشانه های آلرژی غذایی می تواند از خفیف و متوسط تا شدید متغیر باشد. درحالی که واکنش ها برای همه متفاوت هستند اما به طور عمومی در عرض دو ساعت بعد از مصرف شروع می شوند. علائم و نشانه های آلرژی غذایی بیشتر پوست, شکم , چشم ها و یا کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. در برخی موارد, آنافیلاکسی که تهدید کننده حیات است نیز ممکن است رخ دهد.
آلرژی غذایی یک واکنش سیستم ایمنی است که پس از خوردن یک غذای خاص رخ می دهد. حتی مصرف یک مقدار بسیار کمی از مواد غذایی که منجر به آلرژی می شود هم می تواند علائم و نشانه هایی از قبیل مشکلات گوارشی، کهیر و تورم مجاری تنفسی را به دنبال داشته باشد.
آلرژی غذایی ۶ تا ۸ درصد از کودکان زیر ۳ سال و ۳ درصد بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد. با وجود این که هیچ درمانی ندارد اما آلرژی در برخی از کودکان با افزایش سن بهبود خواهد یافت. ممکن است که به راحتی آلرژی غذایی را با یک واکنش بسیار معمول که به عنوان عدم تحمل غذا شناخته می شود، اشتباه گرفت.
علائم حساسیت غذایی
برای برخی افراد ، واکنش آلرژیک به یک غذای خاص ممکن است ناخوشایند باشد اما شدید نباشد. برای افراد دیگر، آلرژی غذایی می تواند ترسناک و حتی مهلک باشد. علائم آلرژی غذایی معمولاً در عرض چند دقیقه تا دو ساعت پس از خوردن غذای خاص، ایجاد می شوند. بسیار مهم است که بدانید در صورت وقوع واکنش ها چگونه مدیریت کنید و همچنین چطور باید از آنها اجتناب کنید. برخلاف آلرژی های غذایی، واکنش های حساسیت غذایی مانند موارد مربوط به عدم تحمل لاکتوز یا بیماری سلیاک، ممکن است تا ۲۴ ساعت به تاخیر بیافتد. واکنش های پوستی
آلرژی های غذایی می توانند موجب مشکلات پوستی شوند، که عبارتند از:
کهیر:
برامدگی های قرمزی که به طور ناگهانی روی بدن ظاهر می شوند و با خارش همراه هستند.
واکنش های چشمی
با پزشک خود در مورد این که چگونه اشک و خارش چشم هایتان را درمان نمایید، صحبت کنید. برای بسیاری از مردم استفاده از آنتی هیستامین خوراکی به رفع علائم کمک می کند، اگرچه ممکن است به قطرات چشمی نیز نیاز باشد.
آنافیلاکسی
آنافیلاکسی نوعی شوک ناشی از واکنش آلرژیک است . این نوع واکنش ممکن است در عرض چند دقیقه بعد از قرار گرفتن در معرض آلرژن رخ دهد ، اگر چه برای برخی ممکن است تا چند ساعت بعد نیز رخ ندهد . با توجه به شدت این واکنش، مهم است که اولین نشانه را نادیده نگیریم.
این واکنش ممکن است شامل برخی یا تمام علائم مشخص شده در بالا (به ویژه دشواری تنفس)، به اضافه واکنش های دیگر نیز باشد:
گیجی، سرگیجه :
این واکنش اغلب به خاطر افت فشار خون است.
از دست دادن آگاهی:
این واکنش با فشار خون پایین و کاهش ضربان قلب همراه است.
مسمومیت غذایی:
گاهی اوقات مسمومیت غذایی ممکن است که مشابه واکنش آلرژیک باشد. باکتری های موجود در ماهی های تن فاسد و ماهی های دیگر نیز می توانند سم خاصی را تولید کنند که واکنش های بدی را در پی خواهند داشت.
حساسیت به افزودنی های خوراکی:
برخی افراد پس از خوردن افزودنی های خوراکی خاص، واکنش های گوارشی و سایر علائم را دارند، به عنوان مثال، سولفیت های مورد استفاده برای نگهداری خشکبار و غذاهای کنسرو شده می تواند باعث حملات آسم در افراد حساس شود.
سمیت هیستامین:
ماهی های خاصی، مانند ماهی تن یا خال مخالی، که به درستی نگهداری نمی شوند و حاوی مقادیر بالایی از باکتری ها نیز می شوند، ممکن است حاوی سطوح بالایی هیستامین باشند که علائمی شبیه به آلرژی غذاها را تحریک می کنند. به جای واکنش آلرژیک، این ماده به عنوان سمیت هیستامین شناخته و یا مسمومیت اسکروبوئید نامیده می شود.
بیماری سلیاک:
در حالی که بیماری سلیاک گاهی به عنوان یک آلرژی گلوتنی منسوب است، منجر به آنافیلاکسی نخواهد شد. مانند آلرژی غذایی، شامل یک واکنش سیستم ایمنی است اما یک واکنش پیچیده تری از آلرژی غذایی ساده است. این وضعیت گوارشی مزمن با خوردن گلوتن، پروتیینی که در نان، ماکارونی، شیرینی ها و بسیاری از غذاهای حاوی گندم، جو و چاودار وجود دارد ، بوجود می آید.اگر مبتلا به بیماری سلیاک هستید و غذاهایی حاوی گلوتن می خورید ، یک واکنش ایمنی در بدنتان رخ خواهد داد که باعث آسیب به سطح روده کوچک می شود و منجر به ناتوانی در جذب مواد مغذی خاصی نیز خواهد شد.
سابقه خانوادگی:
در صورتی که آسم، اگزما، کهیر یا آلرژی های غذایی مثل تب یونجه در خانواده شما رایج است، در معرض خطر ابتلا به آلرژی های غذایی قرار دارید.
آلرژی های دیگر:
اگر در حال حاضر نسبت به یک غذا حساسیت دارید، ممکن است در خطر افزایش حساسیت نسبت به فرد دیگر باشید . به طور مشابه، اگر شما انواع دیگری از واکنش های آلرژیک را دارید ، مانند تب یونجه یا اگزما، خطر داشتن یک آلرژی غذایی دیگر در شما بیشتر است.
سن:
آلرژی های غذایی در کودکان، به ویژه کودکان نوپا و نوزادان رایج تر هستند . وقتی بزرگ تر می شوید سیستم گوارشی بالغ می شود و بدن به احتمال کمتری با آلرژن های مواد غذایی تحریک خواهد شد که خوشبختانه، کودکان به طور معمول از آلرژی به شیر ، سویا، گندم و تخم مرغ خلاص می شوند . اما آلرژی های شدید و آلرژی به آجیل و میگو اما احتمالاً مادام العمر هستند. آسم:
آسم و آلرژی غذایی عموماً با هم اتفاق می افتند . زمانی که باهم رخ دهند، علائم به احتمال زیاد شدید تر خواهند شد. پیش گیری آلرژی غذایی زمانی که آلرژی غذایی پیشرفت کند، بهترین راه برای پیشگیری از واکنش آلرژیک، دانستن و اجتناب از غذاهایی است که علائم و نشانه ها را ایجاد می کنند. برای برخی افراد، این یک کار ساده است اما برخی دیگر این کار را یک مشکل بزرگ می دانند. هم چنین برخی خوراکی ها ممکن است کاملاً پنهان باشند. این به خصوص در رستوران ها و دیگر محیط های اجتماعی صدق می کند.
برخی ملاحظات ویژه برای کودکان:
به گزارش آراز آذربایجان به نقل از نمناک،مهم است که بدانید کودکان مبتلا به آلرژی های غذایی، ممکن است علائم خود را متفاوت از بزرگسالان توصیف کنند .
آن ها به سادگی ممکن است کلمات مناسبی را ندانند تا نحوه احساس خود را بیان کنند.به عنوان مثال، کودکان ممکن است بسیار وسواسی یا کج خلق شوند، درد معده یا اسهال را تجربه کنند و قادر نباشند توضیح دهند که چه اتفاقی در حال رخ دادن است.در چنین شرایطی منتظر نباشید تا علائم فروکش کند و یا واکنش خاصی ببینید. اگر صورت ، دهان یا زبان کودک دچار تورم شد یا مشکلی در تنفس ایجاد شد، سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۸:۰۸ ق.ظ

دیدگاه


+ سه = 5