نماينده مردم مياندوآب در مجلس:

تبعات حاشیه نشینی در کشور به مرز هشدار رسیده است

تبعات حاشیه نشینی در کشور به مرز هشدار رسیده است

گروه خبر:نمایندگان مردم در خانه ملت با انتقاد از سیر صعودی معضل حاشیه نشینی و بی_توجهی به مدیریت حاشیه نشینی در برنامه_های چهارم و پنجم توسعه سوء مدیریت ها را عامل شیوع معضل حاشیه نشینی دانستند.
در طول سال‌های گذشته دلایل مختلفی چون خشکسالی و بیکاری سبب شده تا عده‌ای مردم که تعداد آنها هم کم نیست، از شهر و روستای خود مهاجرت کرده و در حواشی کلان‌شهرها با امید شغل و درآمد بهتر سکنی گزینند، این افراد بدون آنکه بدانند حاشیه نشینی چه سرنوشتی را برایشان رقم خواهد زد، زندگی در حاشیه شهر را انتخاب کردند در حالی که با حواشی چون فقر، آسیب‌های اجتماعی و محرومیت ها روبه‌رو شده‌اند.
نمایندگان مردم در خانه‌ملت نیز معتقدند معضل حاشیه نشینی می‌تواند کشور را با تبعات گسترده اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و اقتصادی مواجه سازد، لذا آن را ثمره سیاستگذاری‌های اشتباه می‌دانند و در این باره عواملی مانند سوء مدیریت، تقسیم ناعادلانه بودجه و ثروت و همچنین توزیع نامناسب امکانات رفاهی و بهداشتی در روستاها و شهرهای کمتر توسعه یافته را موثر خواندند.
نمایندگان مجلس بر این باورند بی‌توجهی نسبت به پیشگیری از گسترش حاشیه‌نشینی شیوع این معضل را به همراه داشته است؛ در حالی که پیشگیری مقدم بر درمان بوده و در تمامی حوزه ها کاهش هزینه ها را به دنبال دارد.
نمایندگان مردم در خانه ملت، بر کاهش حاشیه نشینی در کلان شهرهای کشور تاکید دارند و می‌گویند: باید نسبت به افزایش هزینه‌های شهری و کاهش هزینه های روستایی برای حاشیه نشینان اقدام کرد، آنها معتقدند که حاشیه نشینی و شهرنشینی برای حاشیه نشینان باید هزینه بر شود تا ماندن در شهر خود را بر زندگی در حاشیه ترجیح دهند. همایون هاشمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در گفت وگو با خانه ملت، درباره اظهارات وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر اینکه حاشیه نشینی یک مساله اجتماعی بوده و آسیب نیست با تاکید بر اینکه حاشیه‌نشینی به وضعیت هشدار رسیده است، تصریح کرد: با توجه به افزایش حاشیه‌نشینی چنین اظهارتی از سوی وزیر تعاون درست نیست بلکه باید نگاهی جدی به رفع این معضل داشت؛ اهمیت حاشیه‌نشینی به عنوان یک آسیب تا اندازه ای است که مقام معظم رهبری در دیدار با وزیر کشور و معاونان ایشان به آسیب های مختلفی در کشور اشاره کردند که یکی از مهمترین این آسیب_ها حاشیه نشینی بوده است.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، با هشدار نسبت به شیوع حاشیه نشینی یادآور شد: متاسفانه این معضل در حال افزایش است و حتی در مناطق برخوردار هم دیده می شود.
وی افزود: واقعیت آن است که حاشیه نشینی فقط در اطراف تهران دیده نمی شود بلکه این معضل در محل‌هایی که تعداد زیادی از مردم حضور دارند هم دیده می شود البته امکانات مدنی، شهری و رفاهی در این مناطق وجود نداشته و اگر هم وجود داشته باشد به صورت غیرقانونی است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با ابراز نگرانی نسبت به بحران حاشیه نشینی با انتقاد از اینکه وزارت تعاون در رابطه با آسیب های اجتماعی ضعیف عمل کرده است، تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید به معضل حاشیه نشینی نگاهی جدی داشته و به عنوان وزارتخانه ای محوری به رفع آسیب هایی مانند اعتیاد، حاشیه نشینی و فقر و بیکاری ورود کرده و در جهت مدیریت این معضلات تلاش کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم، با یادآوری اینکه بحران حاشیه نشینی نسبت به گذشته سیر صعودی داشته است، گفت: حاشیه نشینی می تواند منجر به افزایش دیگر آسیب های اجتماعی در کشور شود و به عنوان یک مخزن و مکانی برای سایر آسیب های اجتماعی است بنابراین باید دولت ها باید برای آن سرانه و وقت بگذارند زیرا حاشیه نشینی به صورت فی النفسه جای نگرانی دارد.
هاشمی با بیان اینکه نظارت ها بر مناطق حاشیه نشینی ضعیف است، تصریح کرد: در حالی روز به روز بر جمعیت مناطق حاشیه نشینان افزوده می شود که هیچ گونه نظارتی بر این مناطق نشده و علاوه بر این موضوع آموزش و پرورش و رفاه در این مناطق بسیار ضعیف است.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در مجلس دهم، یادآور شد: حاشیه شهر با حاشیه نشینی بسیار متفاوت است؛ حاشیه نشینی یک آسیب اجتماعی است که می تواند مولد سایر آسیب های اجتماعی هم باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با یادآوری زاغه نشینی و حاشیه نشینی در مناطقی از پایتخت مانند دروازه غار، فرحزاد و هروی، گفت: هر چند در این مناطق افرادی با وضعیت مناسبی زندگی می کنند اما حاشیه نشینی و زاغه نشینی هم در این مناطق وجود دارد؛ حاشیه نشینی به معنای تخصصی خود یک آسیب اجتماعی جدی است.
یک نماینده دیگر مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تصاحب مزارع کشاورزان و زیر کشت بردن آنها از سوی صنایع کشاورزی عامل موثر دیگری است که در مهاجرت روستاییان و کشاورزان و افزایش حاشیه نشینی در این کلانشهر موثر بوده است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس دهم، با بیان اینکه حاشیه نشینان اهواز عمدتا افراد تهیدست و بی بضاعتی هستند که توان اقتصادی خرید مسکن را ندارند، تصریح کرد: رفع مشکلات حاشیه نشینان کلان شهر اهواز مستلزم توجه جدی دولت و همکاری تمامی مسئولان استانی و کشوری است.این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه حاشیه نشینان اهواز از کمبود امکانات بهداشتی، درمانی و اقتصادی در رنج هستند، افزود: جمعیت حاشیه نشین اهواز از انشعاب گاز، برق و آب، آسفالت، فضای سبز و همچنین مراکز درمانی محروم بوده و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
.این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: زمانی که مسئولان باید به فکر تمرکززدایی و رعایت عدالت باشند نبودند، زمانی که باید به تمامی شهرهای استان خراسان توجه می شد نشد و در این رابطه به جای توجه به تمامی شهرهای استان توجهات بیشتر به سمت مشهد جلب شد که این موضوع افزایش حاشیه نشینی و همچنین شیوع مهاجرت به این کلانشهر را به دنبال داشته است.
وی با انتقاد از اینکه معضل حاشیه نشینی سیاستگذاری های اشتباه است، تصریح کرد: در حاشیه نشینی احتمال دچار شدن به آسیب های اجتماعی بسیار زیاد است؛ هر چند با تاکیدات مقام معظم رهبری، وزرای بهداشت و راه و شهرسازی اقداماتی را در زمینه ارائه امکانات بهداشتی و خدماتی به حاشیه نشینان داشته اند اما به دلیل آنکه در گذشته نسبت به ارائه امکانات به حاشیه نشین بی توجهی شد در حال حاضر این امکانات کافی نبوده و نیازمند خدمات رسانی بیشتری هستند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه امروزه معیشت مردم دغدغه ای جدی است، تصریح کرد: عاجز بودن مردم در تامین معیشت عوارض زیادی را به همراه داشته و به آسیب های اجتماعی دامن می زند و چنانچه مردم مشکل معیشت داشته باشند ممکن است خلاف رویه عمل کرده و فضا برای سوء استفاده از چنین افرادی به آسانی فراهم شود بنابراین افراد در جامعه ای که از رفاه مناسب برخوردار است باید دارای شغل و بیمه رایگان باشند و اگر به چنین مواردی توجه نشود جامعه دستخوش آسیب های اجتماعی خواهد شد.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۶:۲۹ ق.ظ

دیدگاه


7 + سه =