مدير دفتر برنامه ريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه:

چیزی به نام هاله‌ حرارتی در اطراف دریاچه ارومیه وجود ندارد

چیزی به نام هاله‌ حرارتی در اطراف دریاچه ارومیه وجود ندارد

گروه خبر: مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: از لحاط علمی چیزی به نام هاله‌ی حرارتی که در اطراف دریاچه‌ی ارومیه تشکیل شده و از ورود بارش‌ها به وسط دریاچه جلوگیری می‌کند، وجود ندارد.
به گزاش آرازآذربایجان ، مسعود تجریشی در خصوص هاله‌ی حرارتی دریاچه ارومیه که اخیرا توسط یکی از اساتید دانشگاه مطرح شده است، افزود: زمانی که میزان رطوبت در یک منطقه‌ای کاهش می‌یابد، این امر باعث می‌شود میزان بارش‌ سال‌های آتی در آن منطقه کاهش یابد که این موضوع از لحاظ علمی ثابت شده است ولی از لحاط علمی چیزی به نام هاله‌ی حرارتی وجود ندارد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اظهار کرد: تراز فعلی دریاچه ارومیه ۱۲۷۱٫۴۹ متر بوده که نسبت به شروع سال آبی بالای ۱٫۲ متر افزایش و نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته بالای ۶۵ سانتی متر افزایش داشته است.
وی افزود: با توجه به ارتفاع آب‌ دریاچه ارومیه، ۶۰ درصد عمق دریاچه ارومیه کم‌تر از ۶۰ سانتی متر است و سالانه بالای ۸۵ درصد از آب دریاچه تبخیر می‌شود، به همین دلیل می‌توان انتظار داشت که بارش‌های اخیر کمک بیشماری در افزایش تراز آبی دریاچه داشته‌اند.
تجریشی با اشاره به نقش لایروبی‌ها و رهاسازی‌های آب سدها در زمان مناسب جهت افزایش سطح آب دریاچه، گفت: با ورود آب، بخش اعظمی از نمک‌های کف دریاچه حل شده و در نتیجه عمق دریاچه افزایش می‌یابد. وی ادامه داد: امسال میزان بارش‌ها بیش از نرمال بوده، البته لایروبی‌ها و رها سازی آب سدها در زمان مناسب نیز نقش موثری در افزایش سطح تراز آبی دریاچه داشته است، اگر بتوانیم در سال‌های آتی سیلاب‌ها را در زمان مناسب به دریاچه برسانیم بی شک دریاچه از حالت تثبیت، خارج شده و فرآیند احیا آغاز می‌شود.
وی افزود: در تابستان امسال می‌توانیم انتظار داشته باشیم سطح دریاچه ارومیه مجددا کاهش ‌یابد که این امر طبیعی است، می‌توان با ورود آب‌های جدیدتر ماندگاری آب دریاچه را افزایش داد.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان این‌که بارش‌های اخیر تاثیر مثبتی در افزایش تراز دریاچه داشته است، گفت: امسال نزدیک به ۲٫۷ میلیارد متر مکعب آب به داخل دریاچه وارد شده است، با این‌که بارندگی در بیشتر سال‌های گذشته وجود داشت ولی چون لایروبی رودخانه‌ها انجام نشده بود به همین دلیل بارش‌ها هیچ‌وقت به آب ثابت تبدیل نشده و به داخل دریاچه نمی‌رسیدند.
هحچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با بیان این‌که تاکنون از مجموع اعتبارات مصوب شده برای احیای دریاچه، کم‌تر از ۵۰ درصد اعتبارات محقق شده است، افزود: متاسفانه برخی از پروژه‌های احیای دریاچه هنوز ناقص باقی مانده است.
منطقه آذربایجان شرقی، جواد رحمتی در حاشیه همایش هم اندیشی سمن‌های غیردولتی در احیای دریاچه ارومیه، در گفت‌وگو با خبرنگاران، با بیان این‌که دولت از سال ۹۳ اهتمام جدی برای احیای دریاچه ارومیه داشته و مصوباتی را نیز در این مورد مطرح کرده است، اظهار کرد: طرح‌های سازه‌ای از جمله انتقال و رهاسازی آب سدها، رودخانه‌ها، احداث تونل و رسوب برداری و لایروبی مسیل‌ها برای انتقال آب به دریاچه بخشی از برنامه‌های دولت جهت احیا بوده است.
وی افزود: علاوه بر توجه به بحث‌های سازه‌ای در احیای دریاچه ارومیه، توجه به مسائل اجتماعی، فرهنگی و ایجاد تحولات در بخش کشاورزی از جمله تغییر الگوی کشت و صرفه جویی در مصرف آب و حذف چاه‌های غیر مجاز نیز همواره مدنظر بوده است که بر اساس این مجموعه اقدامات، مقرر شد دولت سالانه مقدار مشخصی از آب را به دریاچه برساند واحیای دریاچه تا سال ۱۴۰۴ محقق شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با بیان این‌که برخی پروژه‌های احیای دریاچه از جمله احداث مدول دوم تصفیه خانه‌ی تبریز به دلیل کمبود اعتبار هنوز ناقص باقی مانده است، افزود: با احداث تصفیه خانه‌ی تبریز ۱۵۰میلیون مترمکعب آب به داخل دریاچه‌ی ارومیه منتقل می‌شود، سال ۹۷ حدود ۱۴۳ میلیارد تومان اعتبار در حوزه‌ی سازه‌ای متعلق به آذربایجان شرقی بود و حدود یک میلیارد تومان نیز مختص مسائل اجتماعی در حوضه‌ی دریاچه ارومیه بود‌.
وی با بیان این‌که اقدامات زیادی در تغییر الگوی کشت برای کاهش مصرف آب در حوضه ی آبریز دریاچه ارومیه انجام شده است، گفت: توقف تولید چغندر قند و جایگزینی محصول کلزا و زعفران به جای کشت این محصول یکی از روش‌های موثر برای مصرف بهینه آب در این منطقه بوده است.

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۳۵ ق.ظ

دیدگاه


− دو = 0