همدلی پوشاننده تفاوت های فرهنگی زوجین

همدلی پوشاننده تفاوت های فرهنگی زوجین

گروه خانواده وسلامت : معمولا کنار هم قرار گرفتن دو فرد که تربیت شده خانواده هایی با فرهنگ های متفاوت هستند یقینا زمینه ایجاد تنش و اختلاف میان طرفین را فراهم می آورد. به همین دلیل است که زن و مردی که تازه با یکدیگر عقد کرده اند به همان اندازه که به هم علاقه دارند، نگران و مضطرب بوده و به خصوص در ابتدای این دوران دچار اختلاف در عقاید و تفکرات می‌گردند. علت اصلی این امر تفاوت طرفین در فرهنگ، باور، آرزوهایشان است که کاملا طبیعی و عادی می باشد. عدم توجه به این تفاوت و دامن زدن به آنها بزرگترین اشتباهی است که ممکن است افراد در دوران نامزدی مرتکب شوند، به همین دلیل همه باید سعی نماییم جهت درک و فهم تفاوتهایمان خود را به اصل بسیار مهمی با عنوان »همدلی« مسلح سازیم.
همدلی به معنای درک متقابل طرفین از یکدیگر و اختلافات و تفاوتهایشان بوده و وجود آن باعث برقراری ارتباط عمیق و صمیمی میان همسران و نزدیکتر شدن آنها به یکدیگر می گردد. سخن گفتن: در این اصل به نحوه صحبت کردن فرد با نامزدش و رعایت ادب و احترام در این راستا توجه می شود. رعایت اصول سخن گفتن و عدم تمسخر و توهین و تهدید و … باعث ایجاد همدلی در افراد می گردد. گوش دادن به صحبتهای فرد مقابل: گوش کردن فعال، پایه و اساس هر نوع ارتباط سالمی محسوب می گردد. اموری چون توجه به صحبتهای فرد مقابل،‌استفاده هر از چندگاهی از کلماتی چون بله، ‌درسته،‌صد در صد و …،‌ توجه و درک احساسات فرد مقابل: درک احساسات فرد مقابل بدین معناست که باید به شرایط روحی و روانی وی هنگام صحبت کردن توجه شود.
گاه فرد بسیار ناراحت است و با لحنی غمگین سخن می گوید و انتظار دارد فرد مقابل شرایطش را درک کند. خنده های بیجا و نگاه تمسخر آمیز مخربترین رفتارها در این شرایط می باشند. در مقابل زمانیکه فردی بسیار خوشحال است و حامل خبری خوش می باشد نمی توان با چهره ای درهم کشیده شده و ناراحت با وی برخورد کرد. بهترین راهکار در این زمینه این است که افراد در همه حال و همه شرایط خود را به جای فرد مقابل بگذارد و از دید وی به موضوع بنگرد. در این حالت بهتر و راحتتر می توانند وی را درک کنند. نحوه برخورد با خانواده فرد مقابل: افراد باید بدانند که پدر و مادر نامزدشان،‌پدر و مادر خودشان محسوب می شوند. داشتن این حس باعث ایجاد حس همدلی با خانواده نامزد و نهایتا حس همدلی با خود نامزد می گردد. بدین معنا که فرد درک نشدن خانواده اش را به نوعی درک نشدن خودش تلقی می کند.مزایای همدلی:ایجاد حس درک متقابل در طرفین. ایجاد حس سعادت و خوشبختی در طرفین.اجتناب از درگیری و اختلاف در دوران نامزدی.نزدیکی روحی و روانی زن و مرد به یکدیگر. ایجاد روابط گرم و صمیمی میان زوجین و خانواده هایشان. روابط خانوادگی واجتماعی را بهبود می بخشد. مخرب های اصل همدلی :گاه افراد در حین همدلی کردن با نامزدشان ناخواسته از برخی اعمال و رفتارها استفاده می کنند که باعث زیر سوال رفتنشان شده و این اصل را از مسیر اصلی خود خارج می‌گردانند.
نصیحت کردن.سرزنش کردن.کوچک شمردن مشکل یا صحبت فرد مقابل. به سخره گرفتن صحبت ها و افکار فرد مقابل . ارائه دادن راه حلهای مکرر و بی فایده. مقصر جلوه دادن فرد مقابل همدلی،مهر و محبت و روابط عاطفی در میان والدین تاثیرات مثبتی روی فرزندان آن ها می گذارد ،بهتر است محبت کردن را به هم بیاموزیم آن دسته از همسران و زوج هایی که این هنر را بهتر فرا گرفته باشند و بتوانند به شکل مطلوب و در جای مناسب از آن استفاده کنند، قطعا زندگی پایدارتر و همراه با آرامش بیشتری خواهند داشت.تقابل همسران با یکدیگر هیچ کمکی به پیشرفت و تعالی خانواده نمی کند و برای رشد و تعالی یک خانواده همکاری و همراهی زوجین لازم و ضروری است.همسران نباید اجازه دهند که مشکلات در خانواده تشدید شود و اگر مساله و مشکلی ایجاد شد به سرعت نسبت به شناخت و رفع آن اقدام کنند چرا که هرچه زمان بگذرد حل آن مشکل سخت تر خواهد شد.بعضا مشاهده می‌شود که در خانواده هایی که زوجین دچار مشکل و اختلاف هستند به آنها توصیه می شود که بچه دار شوند که این یک تجویز کاملا اشتباه و یک راهکار خرافی است چرا که همسرانی که قادر نیستند مشکلات خود را حل کنند چگونه می‌خواهند فرد جدیدی را در جمع خودشان بپذیرند و به او رسیدگی کنند.
عده ای وقتی با یک خانواده و زوج موفق مواجه می شوند تصور می کنند که آن زوج از ابتدا و بدون هیچگونه مشکلی خوشبخت و موفق بوده‌اند در حالی که اینگونه نیست.چه بسا همان خانواده خوشبخت نیز در ابتدای امر با مشکلات و مسایل بسیاری مواجه شده اند اما با تلاش مستمر و همکاری و همدلی توانسته اند بر آن مشکلات غلبه و شرایط مطلوبی را ایجاد کنند.اگر افراد از زندگی و شرایط خود راضی نباشند، ممکن است مدام احساس خستگی، بی حوصلگی و حتی فراموشکاری داشته باشند که ریشه تمام اینها به اضطراب باز می گردد که زوجین باید برای تغییر آن حالت و بهبود شرایط با هم همکاری و همراهی داشته باشند.زوجین خصوصا در ابتدای شروع زندگی مشترک باید هر یک به دیگری کمک کند تا به رشد و تعالی برسد.اگر در خانواده حتی یکی از زوجین، چه پدر و چه مادر دچار مشکلات رفتاری باشند، این در رشد مناسب کودک خلل ایجاد می کند و بر کودک تاثیرات بدی می گذارد.این روانشناس و استاد دانشگاه، هدف از ایجاد شبکه های مجازی را گسستن روابط سالم در خانواده ها دانست و افزود: شبکه‌های اجتماعی به ایجاد اختلاف و قطع روابط عاطفی بین زوجین منجر خواهد شد و اگر در خانواده روابط عاطفی بین همسران از بین برود به دنبال آن همه چیز از بین خواهد رفت.
همدلی، توانایی فرد در توجه به مسائل از نگاه دیگران است. چنین فردی می‌تواند احساسات و ارزش‌های دیگران را درک کند و دنیا را از زاویه دید آنها ببیند. انسان این ویژگی را از چهار یا پنج سالگی‌اش یاد می‌گیرد، اما اگر بخواهیم با تمام وجود نسبت به دیگران همدلی داشته باشیم، به این معناست که باید بتوانیم واکنش‌های احساسی خود را تنظیم کنیم، برای دیگران ارزش قائل شویم و درک کنیم آنها چه نیازهایی دارند.
در ضمن به عقاید مختلف احترام بگذاریم. تحقیقات نشان داده است تمام مهارت ها را می‌توان آموخت یا به دیگری آموزش داد و البته همدلی با دیگران را باید از کودکی یاد گرفت. مثلا در تحقیقی که روی کودکان مدرسه ای انجام شد و در آن در مورد محتوای احساسی داستان ها صحبت کردند، معلوم شد وقتی به کودکان بگویید در تصورات خود نسبت به دیگران احساس همدلی داشته باشند، این ویژگی در آنها افزایش می یابد.
کودکان همیشه ارزش های والدین خود را در باورها و ارزش های خود می آمیزند و اگر والدینی تمام وقت به دنبال شهرت، موفقیت های دانشگاهی و پول باشند، کودکانشان بعید است همدلی با دیگران را بیاموزند و به احساس دیگران اهمیت بدهند. بنابراین یادگیری همدلی با دیگران از نشان دادن این احساس شروع می شود و وقتی کودکان احساس امنیت کنند و به آنها اهمیت داده شود می توانند به دیگران هم توجه و همدلی نشان دهند.

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۵:۱۷ ق.ظ

دیدگاه


× سه = 15