مطمئن از کارگر نبودن آه خانوارهای کارگری نباشید

مطمئن از کارگر نبودن آه خانوارهای کارگری نباشید

گروه اقتصادی: نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اثرگذاری سوابق کار در میزان دستمزد گفت: هر ساله علاوه بر تعیین حداقل دستمزد مبلغی به عنوان پایه سنواتی تعیین می_شود که این مبلغ در سال های بعد حذف نمی_شود، و همگام با افزایش مزد به آن اضافه می_شود.
علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار ، درباره اینکه آیا سابقه کاری در میزان دستمزد کارگران تأثیر دارد گفت: همه ساله در بخشنامه مزد علاوه بر تعیین حداقل مزد کارگران مشمول قانون کار همان سال مبلغی نیز به عنوان پایه سنواتی تعیین می شود. این مبلغ در سال های بعد حذف نشده بلکه همگام با افزایش مزد آن هم زیاد می شود.
وی ادامه داد:مزد کارگران بر اساس سابقه کار است.»پایه سنوات« عبارت است از مبلغی که به صورت ماهیانه یا سالیانه به حداقل حقوق کارگرانی که بیش از یک سال مربوط به کار باشند، اعطا می‌شود.
این مبلغ از طرف شورای عالی کار و به عنوان جبران کمبود حقوق به کارگران با حداقل دستمزد داده می‌شود.بنابر این اگر کارگری ۱۰سال سابقه کار دارد، هنگام افزایش دستمزد ۹۸، پایه سنواتی به دستمزد سال گذشته اش اضافه می شود نه اینکه به حداقل دستمزد افزوده شود. همین باعث می شود که کارگری که دارای سابقه کاری است حقوقش با حداقل دستمزد فاصله دارد.
خدایی با بیان اینکه اگر کارگری با ۱۰سال سابقه کار حداقل حقوق را دریافت می کند،می تواند به هیأت های حل اختلاف و ادارات روابط کار مراجعه کندافزود: بدون شک کارگری که دارای ۱۰ سال سابقه کار است نباید مطابق کارگری که یک ماه سابقه کار دارد حقوق دریافت کند.
وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از شکایاتی که در هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف مطرح می‌شود مربوط به مطالبات معوق و اخراج کارگر است ادامه داد: عدم امنیت شغلی موجب شده تا بازگشت به کار برای کارگران ممکن نشود.
عضو شورای عالی کار معتقد است به دلیل نبود امنیت شغلی و نامساعد بودن وضعیت بازار برخی از کارفرمایان به اسم اتمام قرارداد کار نیروهای خود را اخراج می‌کنند تا دیگر کلمه اخراج مطرح نشود.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار بیان کرد: وقتی کارفرما نیروی کارش را به جای اخراج به اسم اتمام قرارداد بیرون می‌کند، کارگر هم نمی‌تواند برای بازگشت به کار شکایت کند و پس از آن ناچار می‌شود به دنبال بیمه بیکاری و حقوق و سنواتش باشد.
خدایی امنیت شغلی را مهمترین دغدغه کارگران دانست و گفت: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کارگران موقت است و نبود امنیت شغلی به بازار کار و کارگر لطمه می‌زند .
اگر کارگری که بیکار می‌شود خیالش آسوده باشد که حداقل‌های زندگی او تأمین است شاید دغدغه امنیت شغلی نداشته باشد ولی متاسفانه بخشی از کارگران که از قشر ضعیف و محروم جامعه هستند از عهده تامین همان حداقل‌های زندگی هم بر نمی‌آیند.
عضو شورای عالی کار اظهار داشت: بازار کار از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و باید مشکلات کارفرمایان را هم بپذیریم، با این حال ؛کارفرمایانی هستند که در شرایط موجود ایستادگی کرده و با وجود افزایش هزینه‌های تولید، نیروی کارشان را حفظ می‌کنند. کارفرمایان نباید از تمدید قرارداد به عنوان اهرمی برای بهره‌کشی بیشتر از نیروی کار استفاده کنند.
این در حالیست که حدود چند هزار کارگر یعنی حدود چند هزار خانواده. شاید چیزی نزدیک به سی هزار نفر به طور مستقیم وغیر مستقیم، فقط تصورش را بکنید این حجم از هم وطنان ما بیکار شوند، وسط این همه مشکلات اقتصادی و تورم.
این همان برنامه ای است که عده ای با خدشه وارد کردن به اعتبار شرکت قدیمی تکوین الکترونیک در پی آن هستند. شرکتی که تولید کننده محصولات سامسونگ در ایران است. که سودش به جیب همین کارگر ایرانی می رود.
اما بهانه چیست؟ اینکه این شرکت، به طور غیرقانونی در گذشته تغییر کاربری داده است. اینکه صدور مجوز برای فعالیت شرکت تکوین الکترونیک در سال ۹۳ و با وجود مصوبه ممنوعیت ایجاد صنایع جدید در شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهر صادر شده اینها همه بهانه است چرا که چندین و چند بار مسئولین مربوط در این خصوص اطلاع رسانی و شفاف سازی کرده اند. اما هر چند سال یکبار، گروهی با تکرار مجدد این اتهام ها، در صدد خدشه به فعالیت رسمی و قانونی این شرکت و مدیریت ان هستند. به راستی فرماندهی این جریان واتاق فکر ان کجاست چه کسانی از ضربه زدن به این شرکت سود میبرند که نیاز است سازمانهای مربوطه نسبت به این جریان سازی وارد عمل شوند وبا این جریان برخورد قاطع کنند.
درسال ۹۴ این رسانه به این مهم پرداخت و پس از بررسی وپیگیری موضوع مشخص شد هیچ تخلفی در صدور مجوز شرکت صورت نگرفته و طی مراحل قانونی آن هیچ ارتباطی به شخص خاصی ندارد ودر همین راستا معاون وقت سازمان صمت در خصوص این موضوع پاسخ کامل راداد وبیان کرد تمام مراحل قانونی صدور این مجوز طی شده واین تغییر کاربری ها کاملا قانونی است وروزانه تعداد زیادی درخواست تغییر کاربری وجابجایی به سازمان ارسال و در خصوص آن تصمیم گیری می شود.
جالب داستان اینجاست که پیگیری ها از پشت پرده این تلاش برای زمین زدن این شرکت و تخریب مدیریت آن با این همه کارگر ایرانی نشان می دهد کسی که قبلا خط و ربطی به این مجموعه تولیدی داشته و بابت تخلفات درون سازمانی اش که منجر به آسیب جدی به جریان تولید و حقوق کارگران شده بود و با او برخورد و عزل شد، به دنبال این بهانه تراشی ها افتاده و به دلایل شخصی قصد آسیب زدن به این کارخانه و روند فعالیت تاثیر گذار آن بر صنعت لوازم خانگی ملی را دارد.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از تسنیم ، همه اینها در حالیست که امسال ما در سال رونق تولید قرار داریم. یعنی سالی که باید موانع قانونی و غیرقانونی بر سر راه تولید کارخانجات ایرانی قرار دارد، برداشته شود. باید برای بالا رفتن تولید داخلی، همه کمک کنند.
باید به شرکت هایی مثل همین شرکت تکوین الکترونیک کمک کرد تا نه تنها سطح تولید قبل را حفظ کنند که با حمایت های مختلف، تولیدشان بالاتر رود که درآمدشان بالاتر رود تا کارگر ایرانی، در رفاه بیشتری زندگی کند.
اما عده ای هستند که برای جیب خودشان حاضرند جیب بقیه را خالی کنند. این ها از آه آن خانواده کارگران ایرانی نمی ترسند؟
Arazazarbaijan.aghtesadi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۴۵ ب.ظ

دیدگاه


− 7 = دو