آرازآذربايجان گزارش مي دهد؛

صرفه جویی در مصرف آب واژه ای مغفول در فرهنگ جامعه

صرفه جویی در مصرف آب واژه ای مغفول در فرهنگ جامعه

گروه خبر:متاسفانه نهادینه سازی فرهنگ صرفه‌جویی در جامعه و آموزش و آشنا کردن شهروندان با مصرف بهینه به درستی در جامعه اجرا و پیاده سازی نشده و عمدتا مشکلات موجود در حوزه کمبود منابع به ویژه منابع آبی از این موضوع ناشی می شود.
به گزارش آرازآذربایجان ، یکی از ارکان دستیابی به صرفه جویی در مصرف آب فرهنگ_سازی است و نقش فرهنگ سازی در مصرف بهینه آب بر اقتصاد خانواده و جامعه بسیار تاثیرگذار بوده و در این زمینه راهکارهای کاربردی در ادامه گزارش ارائه شده است .
متأسفانه یکی از معضلات اساسی در کشور ما مصرف گرایی مفرط در استفاده از انرژیها و همچنین منابع خدادادی که به شکل یک فرهنگ سوء درآمده که به این سبب در جهت کاهش مصرف بهینه با فرهنگ سازی بیشتر از سوی رسانه ها، باورهای اشتباه مردم را اصلاح کنیم.
با هدف گذر از مشکل کم آبی فرهنگ بهینه و صحیح مصرف آب باید در بین آحاد جامعه نهادینه سازی شود و جهت برخورداری از نتیجه مطلوب این امر باید سنین پایین به کودکان آموزش داده شود البته در این میان تأثیرگذاری بالای رسانه ها در انتقال آموزش ها و فرهنگ بهینه مصرف آب را نباید نادیده گرفت.
برای فرهنگ سازی در مصرف درست آب نیازمند برنامه های جامع بوده تا با استفاده از ظرفیت های رسانه ای و جامعه به فرهنگ صحیحی از استفاده از منابع آبی دست یابیم، آب یک کالای اساسی در حیات انسان است ولازم است با فرهنگ سازی از طریق رسانه ها به عنوان ابزار ارتباطی با همه اقشار جامعه، استفاده صحیح از این مایه حیاتی را در جامعه مان نهادینه کنیم.
در حال حاضر با پیشرفت زندگی صنعتی و رشد جمعیت، مصرف آب افزایش یافته و بحران آب در اکثر کشورهای جهان رو به گسترش است در این سالها صرفه جویی در مصرف آب یکی از اصلی ترین دغدغه های کشورهایی است که برای دوری از خطر کمبود آب در فکر استفاده ی بهینه و مدیریت شده از اب هستند.
میزان مصرف سرانه با فرهنگ و ارتقای سطح بهداشت جوامع ارتباط مستقیم دارد متأسفانه در کشور ما هنوز استفاده مطلوب از آب به شکل یک فرهنگ جایگاه خود را پیدا نکرده است مجموعه اقداماتی که تا کنون در کشور در ارتباط با تأمین آب انجام شده، عمدتاً در زمینه مدیریت تولید و عرضه آب بوده و کمتر به مصرف توجه گردیده است.
هدف از مطالعات مدیریت مصرف آب شناسایی و معرفی روش های مختلف و مناسب جهت کنترل مصرف آب و استفاده بهینه از آن می_باشد.
به دلیل قرار گرفتن ایران در کمربند خشک و نیمه خشک جهان، این کشور در زمره کشورهای با محدودیت منابع آب قلمداد می‌شود و به همین دلیل نیز این ماده حیاتی در ایران، یکی از مهم‌ترین ارکان توسعه کشور است که توسعه سایر بخشها در گرو بهره برداری پایدار از آن است.
با نگاهی به میزان بارندگی ها در سطح دنیا و کشور ما ایران نشان میدهد که متوسط بارندگی کشور ۳٫۱ متوسط بارش ها در قاره اروپا میباشد ولی مقدار متوسط مصرف ما نسبت به قاره اروپا ۲ برابر میباشد و از سوی دیگر کشور ایران با تغییرات اقلیمی و گرم شدن آب و هوا طی چند سال گذشته و کاهش بارندگی ها کمتر از ۲۰۰ میلی متر در سال نشانه ای از بحران و وقوع پدیده کم آبی در کشور در سالهای آتی و امسال را دارد و این موضوع اهمیت مشارکت مردم را در استفاده صحیح از این نعمت بی همتای الهی می_طلبد به این بهانه راههای استفاده بهینه از آب را در ذیل میآوریم باشد که در این امر مشارکت جدی داشته باشیم.
برای این منظور ۴۰ نکته کلیدی جهت بهینه سازی مصرف آب توصیه میشود.
۱- از کلیه قوانین و محدودیتهای حفاظت آب که ممکن است در محل زندگی شما اعمال شود آگاه شوید و از آن تبعیت کنید.
۲- از آب حفاظت کنید، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسوول پرداخت آب بها است، آب را هدر ندهید.
۳- موقع مسواک زدن شیر آب تصفیه شده را باز نگذارید.
۴- هنگام استحمام در فاصله بین شستن بدن و سرشویی، لزومی ندارد که شیرآب به طور پیوسته باز باشد.
۵- برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گلها، از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید.
۶- برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آن را به کمتر از ? دقیقه برسانید، با این روش ماهیانه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفه جویی خواهد شد.
۷- بهتر است ابتدا مواد باقیمانده ، از ظرف غذاجدا و بلافاصله شسته شوند. سبزی ها را نیز ابتدا در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید. آبش هم برای گلها.
۸- ازجریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید.
۹-فرزندان خود را به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیازدارند، خودداری نمایید.
۱۰- هنگام استفاده از دستشویی شیر آب را با حداقل فشار باز کنید و همان را هم به طور مداوم باز نگذارید. چون جریان دایم آب موجب هدر روی آن می شود.
۱۱- اگر دوش حمام شما در طی کمتر از ۲۰ ثانیه یک ظرف چهار لیتری را بتواند پر از آب کند در آنصورت حتماً آنرا با یک سر دوش کاهنده مصرف تعویض کنید.
۱۲- برای نظافت محیط مورد نظر خوداز جمله پارکینک و حیاط، به جای مصرف آب بهتر است از جاروب استفاده شود.
۱۳- در باغچه خانه، درختان، بوته ها و چمن_های بومی و مقاوم به خشکی که به آب کمتری نیازدارند و تحمل ماههای گرم تابستان را دارند بکارید.
۱۴- تمام شیلنگ ها، اتصالات و شیرها را به طور مرتب کنترل کنید تا از نشتی آب جلوگیری شود.
۱۵- ضروری است برای اطمینان از سلامت لوله ها و شیرهای آب؛ آنها را مرتباً کنترل شوند.
۱۶- درمواقع جایگزینی یا افزودن گل و گیاه در باغچه خانه، گیاهی را انتخاب کنید که آب کمتری مصرف کند. به این طریق سالانه ۲۲۰۰ لیتر آب برای هر گیاه قابل صرفه جویی خواهد بود.
۱۷- ازنصب سیستم های آب تزیینی (مثل فواره ها) اجتناب کنید. مگر اینکه آب در سیستم بازیافت شود.
همچنین سیستم را درجایی نصب کنید که تلفات کمی در اثر تبخیر و باد داشته باشیم.
۱۸- لوله های آب منزل خود را عایق بندی کنید.
عایق کاری لوله های اب گرم، روشی است که هدررفتن آب را قبل از خروج آب گرم کاهش می_دهد.
۱۹- لوله های آب گرم را عایق بندی کنید تا برای رسیدن آب گرم به شیرآب، لازم نباشد آنرا بی جهت بازبگذارید.
۲۰- هرگز آبی را که می توان به مصارفی نظیر آبیاری و یا شستشو رسانید، فاضلاب حساب نکنید.
۲۱- ماشین های لباس شویی معمولاً مقدار زیادی آب مصرف می کنند.
بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین لباس شویی بکاهیدو همچنین ازحداکثر ظرفیت آن استفاده کنیم ، عملاً در مصرف اب صرفه جویی کرده ایم
۲۲-فلاش تانک ها و یا مخزن توالت فرنگی اگر امکان تنظیم وجود ندارد، یک بطری پر از آب یا یک کیسه نایلونی پراز شن و کاملاً در بسته را در مخزن توالت فرنگی و یا فلاش تانک قرار دهید تا مصرف آب را در هر بارکشیدن سیفون، کاهش دهید.
۲۳- آب خنک مورد مصرف خود را همواره دریخچال نگهدارید تا مجبور نباشید شیر آب را برای مدتی بازبگذارید تا آب خنک شود.
۲۴- برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر آب را مدت زیادی باز بگذارید، بهتراست ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را بازکنید.
۲۵- به کودکان آموزش دهیم تا با بستن بموقع شیر، از هدر رفتن آب جلوگیری نمایند.
۲۶- می توان از آبی که برای شستن سبزی ها و دست و صورت استفاده می شود، به وسیله لوله کشی و هدایت آن به سمت فلاش تانک، در توالت استفاده نمود.
۲۷- فلاش تانک هایی که نشتی دارند، آب را به داخل کاسه توالت هدر می دهند.
۲۸- به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد.
۲۹- درحالی که کمبود آب در شهر احساس می شود، لزومی به شستشوی پیاده روی مقابل مغازه و منزل نیست.
۳۰- هنگام احداث ساختمان از کارگران ساختمانی بخواهید از آب تصفیه شده استفاده نکنند.
۳۱-زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گلهای منزل هستید با شنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در بهتر است ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آنها پاسخ دهید.
۳۲- تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را در شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیرآب جلوگیری شود.
۳۳- نصب کولر در سایه و با استفاده از پوشش مناسب و جلوگیری از نشت آب کولرهای آبی باعث صرفه جویی زیادی در مصرف آب می_شود.
۳۴- زمانی که به مسافرت می روید، ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید. تا از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شود.
۳۵- در مراکز آموزشی و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جویی آن را آموزش دهیم.
۳۶- کارکرد کنتور در زمانی که همه شیرهای آب بسته است، دلیل تلف آب از لوله های داخل ساختمان می باشد که در نتیجه آن، مقدار زیادی آب به هدر رفته و هزینه گزاف آن را شما خواهید پرداخت.
۳۷- درمحل کار، کارکنان را به صرفه جویی در مصرف آب تشویق نمایید. همچنین پیشنهاد کنید گرایش به حفاظت از آب در فعالیت های عملی و دوره های آموزشی آنها گنجانده شود.
۳۸- گروه های فرهنگی، غیر دولتی را به ایجاد و ارتقای فرهنگ حفاظت از آب در میان کودکان و بزرگسالان تشویق کنید.
۳۹- هرگونه اتلاف قابل توجه آب، شکستگی لوله ها و هدر رفتن آب در هر نقطه را به مرکز ارتباطات مردمی (تلفن ۱۱۲) اطلاع دهید.
۴۰- تعویض واشر شیر آب برای جلوگیری از چکه کردن آب کار دشواری نیست.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۶ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۸:۲۶ ق.ظ

دیدگاه


7 − = شش