شبکه های اجتماعی رابطه عاطفی همسران را شکننده کرده است

شبکه های اجتماعی رابطه عاطفی همسران را شکننده کرده است

گروه خانواده و سلامت:شما به عنوان یک فرد متاهل، هر چقدر هم که رابطه محکمی با همسرتان داشته باشید، باز هم ممکن است که با اشتباهی تمام آنچه ساخته بودید، یکباره فرو ریزد. رابطه عاطفی شکننده است به همین دلیل نباید نسبت به آن بی توجه بود.
در اینجا ۵ مورد از کارهایی را که باید به شدت از انجام دادن آنها در شبکه های اجتماعی بپرهیزید، برایتان آورده ایم. بنابراین، اگر شما هم به دنبال یک ازدواج شاد و سالم هستید، این نکات را رعایت کنید.
برای داشتن یک ازدواج موفق، باید به تمام جنبه های یک رابطه، از زمانی که با هم سپری می_کنید گرفته تا فعالیت هایتان در شبکه های اجتماعی، توجه کنید شبکه های اجتماعی از آن دسته مواردی است که می تواند در رابطه عاطفی مشکلات غیر قابل جبرانی بوجود آورد. پس آنچه شما در دنیای مجازی به زبان می آورید، اهمیت زیادی پیدا می کند.
در اینجا ۵ مورد از کارهایی را که باید به شدت از انجام دادن آنها در شبکه های اجتماعی بپرهیزید، برایتان آورده ایم. بنابراین، اگر شما هم به دنبال یک ازدواج شاد و سالم هستید، این نکات را رعایت کنید.
آیا تا به حال برای شما هم اتفاق افتاده که به گذشته نگاهی بیاندازید و از انجام برخی کارها و حرف هایی که زده اید، پشیمان شوید؟ حتما بارها شما هم با خود گفته اید: »چرا این حرف را زدم«، »در آن لحظه چه فکری می کردم؟« یا »کاش این جمله را نمی گفتم«… همه ما اشتباه می کنیم همه ما از اشتباهاتمان درس می گیریم و می_آموزیم که هر روز بهتر از قبل باشیم، بنابراین اجازه ندهید که پست های قدیمی شما در شبکه_های اجتماعی، بهانه ای به دست دیگران دهد تا جرو بحث های گذشته تان را مدام به رویتان آورند. یادتان باشد که خاطرات بد خود را در مکان های عمومی ثبت نکنید. تنها شما و همسرتان باید از جر و بحث هایتان آگاه باشید.
شبکه های اجتماعی پر از پست های مختلف از تست های شخصیتی گرفته تا سرگرمی و شعر و عکس و غیره… است. اگر چه گفتن »دوستت دارم« به همسرتان در وب سایت هایی چون فیسبوک یا اینستاگرام رمانتیک است و آزاری هم به کسی نمی رساند اما حقیقت این است که دیگران تمایلی ندارند وارد خصوصی ترین حریم شما شوند. بهتر است به جای این که به دیگران نشان دهید که همسرتان را دوست دارید، گوشی_تان را کنار بگذارید، به کنار همسرتان بروید و این عشق را تنها به او ثابت کنید.لزومی ندارد دیگران از هر قدمی که بر می دارید یا تک تک غذاهایی که می خورید، آگاه شوند. پس بهتر است که گوشی تان را کنار بگذارید و از تمام لحظه هایی که با همسرتان سپری می کنید، لذت ببرید.
این یکی از موارد مهمی است که بسیار از زوج ها رعایت نمی کنند. واقعیت امر این است که شما نباید بدون اجازه همسرتان وارد حریم خصوصی اش بشوید، مگر این که از قبل مطمئن باشید که او به شما این اجازه را خواهد داد. شاید او چیزی برای پنهان کردن نداشته باشد اما با ورود به صفحه شخصی اش ممکن است برنامه ای که او برای سورپرایز شما در نظر گرفته بود را خراب کنید.
به علاوه، به هیچ وجه به جای او مطلب یا عکسی را منتشر نکنید. شاید عقیده همسرتان با شما متفاوت باشد، پس این اجازه را به او دهید که خود برای آنچه می خواهد در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارد، تصمیم بگیرد.
شاید داشتن یک صفحه مشترک برای هر دویتان لذت بخش باشد اما این کار دیگران را گیج خواهد کرد. به عنوان مثال آنها نمی دانند که چه کسی را مخاطب قرار دهند. شما یا همسرتان را؟ علاوه بر آن، دوستان تان دیگر هیچ پیغام خصوصی برای شما نخواهند گذاشت، زیرا که نمی دانند کدامیک از شما آنها را خواهید خواند. صداقت یکی از مهمترین عوامل در رابطه عاطفی است اما بهتر است که تحت هر شرایطی، حتی پس از ازدواج، حریم خصوصی خود را حفظ کنید. هنگام کامنت گذاشتن برای دوستان حواستان باشد که چه می نویسید. شاید با دیدن گلهای زیادی که همسر یکی از دوستان تان برایش خریده، پیش خود فکر کنید که ای کاش شما هم اینگونه سورپرایز می شدید، اما نوشتن این که »این کاش من جای تو بودم« نه به شما و نه به همسرتان احساس خوبی را منتقل نخواهد کرد. ممکن است که همسرتان از این که شما به طور مستقیم احساسات تان را با او در میان نگذاشته_اید، دلگیر شود. پس دور »ای کاش« ها رادر شبکه_های اجتماعی خط بکشید و از آنچه دارید لذت ببرید.
شبکه های اجتماعی فواید بسیاری دارد اما بهتر است که در استفاده از آن تعادل و نکاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم را رعایت کنید تا مشکلی در رابطه تان پیش نیاید.در شبکه های اجتماعی افراد با استفاده از کلمات محبت آمیز و برخورد های متشخصانه و محترمانه درصدد برقراری ارتباطاتی خارج از چهارچوب عرف جامعه و نظام خانواده هستند که موجب پیدایش خیانت های پنهان میشود.ارتباطات در شبکه های اجتماعی هرچند دارای ابعاد مثبتی از جمله گستره ی ارتباطات رفع موانعی چون بعد مکان و زمان و دسترس پذیری تسهیل یافته تری است اما ارتباطات انسانی را در معرض آسیب های جدی زندگی مدرن قرار می دهد. در جامعه امروزی تعاملات آنلاین جایگزین روابط فیزیکی گشته است و به طور مشهود ارتباطات رودروی تا حد زیادی کاهش یافته است. برای این تحقیق از آزمون تعارض زناشویی MCQو آزمون سنجش میزان استفاده ازشبکه های اجتماعی بر روی جوانان متاهل که در دامنه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال قرارداشتند استفاده شد.
یافته ها نشان می دهد که تمام ابعاد تعارض زناشویی از شبکه های اجتماعی تاثیر پذیرفته اند.
کاهش همکاری، رابطه عاطفی امورمالی رابطه باخویشان همسر، رابطه باخویشان خود و امور فرزندان قرار دارد که بیشترین تاثیرپذیری در هر سه گروه مربوط به امور جنسی و تحریک پذیری و کمترین مربوط به رابطه باخویشان خود همسر و امور فرزندان (یعنی اموری خارج از جنبه زن و شوهری و مربوط به شخص سوم) است. بین استفاده ازشبکه های اجتماعی ومیزان تعارض زناشویی رابطه وجود دارد و بیشترین آسیب در حوزه روابط عاطفی و کمترین آسیب در تنظیم امورمالی است ولذا حوزه های که درگیرمستقیم با تعامل هستند آسیب بیشتری دریافت می کنند.
دو دسته مسایل باعث تعارض همسران می‌شود که یکی مسایل آشکار و دیگری مسائل پنهان است. در اکثر زمان‌ها مسایلی که به وسیله حوادث ایجاد می‌شوند بسیار شفاف هستند و در مورد موضوعاتی‌اند که اکثر ما در هر روز با آن‌ها مواجه هستیم و مستقیماً به همان موضوع برمی‌گردند، مثل پول، کارهای منزل، مسایل کودکان، خویشاوندان همسر، مسایل مذهبی شغلی. گاهی اوقات همسران درگیر مشاجره در مورد مسایلی هستند که خود نیز از آن ناآگاهند و حتی با اصلاح آن موضوع نیز رابطه پیش نمی‌رود و لذا مسایل پنهانی اغلب باعث بحث‌های ناکام کننده و تخریب گردر در میان همسران می‌شود. که درباره این مسایل به صورت باز گفتگو نمی‌شود. آن‌ها انتظارات، نیازها و احساسات ابراز نشده‌ای را بازنمایی می‌کنند که اگر به آن‌ها توجه نشود باعث آسیب جدی به ازدواج می‌شود. مسایل پنهانی در خشمی که حوادث به ظاهر خنثی می‌توانند فرا بخوانند به خوبی بازنمایی می‌شوند.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۱۷ فروردین ۱۳۹۶ ساعت ۵:۰۹ ق.ظ

دیدگاه


× 4 = بیست