سوءتفاهم فرد را در احساس تنهایی رها می کند

سوءتفاهم فرد را در احساس تنهایی رها می کند

گروه خانواده وسلامت: درهر زمان و درهر شرایطی ممکن است دچار سوء تفاهم شوید بخصوص زمانی که می‌خواهید از آن اجتناب کنید. قدرت رابطه‌تان در واقع به سطح اعتمادتان به یکدیگر بر می‌گردد.سوء تفاهم در همه جا هست مهم نیست کجا این اتفاق می افتد و سر و کله آن پیدا می شود، مهم این است که چطور می_توان آن را برطرف کرد، مخصوصا اگر در خانه_تان سبز شود.سوء تفاهم های خانوادگی بیش از هر نوع رابطه دیگری، فرد را در احساس تنهایی رها می کند .شناخت موقعیت های شروع سوءتفاهم و راهکارهای حل درون خانوادگی سوء تفاهم ها لذت زندگی را دو چندان می_کند. اولین قدم در ایجاد یک مسئله یا سوءتفاهم بین شما و پدر و مادرتان، شما و خواهر و برادرتان همین است که هنوز وضعیت و شرایط آنها را قبول نکرده باشید. این کنار نیامدن با میزان منحصر به فرد توان افراد، می تواند دائم بر مسئله_های ریز و درشت شما که ناشی از توقع زیاد شماست بیفزاید. دومین گروه که در معرض ایجاد سوءتفاهم ها هستند، افرادی اند که همیشه و به صورت افراطی کوتاه می آیند. اگر تصمیم بگیرید که باید از همه چیز به صورت افراطی بگذرید و به نفع دیگران از خواسته هایتان دل بکنید روزی می رسد که دیگر توان تحمل و کوتاه آمدن ندارید و آن وقت حتی یک موضوع بی_ارزش هم می تواند رابطه تان را شکننده کند. سومین گروه افرادی هستند که آنچه آزارشان می_دهد را بیان نمی کنند و دائم درون ریزی می_کنند. این گروه کم کم به ادامه روابط و حل مسئله بی میل می شوند و شاید دوستانشان را بر افراد خانواده ترجیح بدهند. چهارمین گروه هم افرادی اند که روش بیان نظرشان را تمرین نمی_کنند و دائم درگیر ایجاد سوءتفاهم می شوند.
وقتی توان انجام کاری را ندارید جمله هایی مثل »نمی توانم، شرمنده اما بلد نیستم« و… را در جواب به اطرافیان تان بگویید.اگر دلتان سرک کشیدن در کار دیگران را بخواهد، باید منتظر دلخوری هم باشید. پیشگیری در این موارد واجب است.احترام گذاشتن به والدین از نان شب هم واجب تر است اما هستند افرادی که بیان نکردن یک دلخوری کوچک در دل شان سم کینه ایجاد می کند و آن وقت فضا بین شما با افراد خانواده تان طوری می شود که ناراحتی ها عمیق شده و به این راحتی ها از بین نمی رود. نگرانی تلقی تان از کار آنها و دلخوری هایتان را تا دیر نشده به آنها در نهایت احترام و آرامش بیان کنید. بعد از آن نوبت شنیدن دلایل آنهاست بدون آنکه خود را حق به جانب بدانید.مشکلات تمام شدنی نیست، پس اول سهم خودتان را در حل سوءتفاهم های خانوادگی بردارید.شما چه ویژگی ها و شخصیتی دارید؟ بخشی از آن که دائم مورد انتقاد نزدیکانتان است را بشناسید و به فکر حل آن نقطه ضعف ها باشید.جاذبه های شخصیت خودتان که برای دورهمی های خانواده، لحظه های شاد، مفید و پر از خنده و مهربانی می سازد، بشناسید و آنها را تکرار کنید.
اگر مسئله ای پیش آمده که رابطه شما را با خانواده تان شکرآب کرده، وقت آن است که به خودتان بگویید مسئله شما ارزش حل کردن را دارد چون خانواده بیش از هر گروه اجتماعی به شما وفادار خواهد ماند. خوشبختانه سوء تفاهم دردی است که درمان دارد. با ایجاد بعضی اصلاحات در روش گفتگو و ارتباط تان می توانید از بروز آن جلوگیری کرده و یا در صورت بروز آنها را حل و فصل کنید.همانطور که گوش دادن به کسی که با شما مخالفت میکند یا از شما انتقاد میکند سخت است، گوش دادن به نارضایتی های یک فرد هم کار سختی است اما میتواند کمک تان کند بفهمید مشکل کجاست و راه حلی برای آن پیدا کنید.بیشتر زوج ها به جای اینکه درک کنند آن موقعیت چطور بر همسرشان تاثیر گذاشته است، به فکر ثابت کردن خودشان هستند. نتیجه این کار چیزی جز این نخواهد بود که هر دو طرف آسیب ببینند و ناراحت شوند. چیزی که خیلی اهمیت دارد این است که همسرتان بفهمد که ارزش زیادی برای او و رابطه تان قائل هستید.زوج ها معمولاً طی مشاجرات بر افکارشان متمرکز می شوند و احساسات خود را نادیده می گیرند. قبل از اینکه شروع به مشاجره کنید، مکث کرده، نفسی عمیق بکشید و ببینید چه حسی دارید.بعد احساساتتان را با همسرتان در میان بگذارید.یادتان باشد که همسر شما دشمنتان نیست. شما و همسرتان هر دو در یک تیم هستید. فقط همین تغییر دیدگاه به شما کمک می کند همدیگر را بهتر درک کرده و برای رسیدن به یک راه حل مشترک و حل سوء تفاهم پیش آمده تلاش کنید.
رفتن نزد مشاوره فواید بسیار زیادی دارد و به شما کمک خواهد کرد الگوی ارتباط تان را از نو بسازید و راههای سالمی برای ارتباط پیدا کنید.
در مورد اختلاف نظرهایتان در مواقعی که خلق و خویتان خوب است صحبت کنید. اگر حتی یکی از شما در شرایط خوبی نیستید در مورد سوء تفاهمات بحث نکنید.پای مسائل دیگر را به میان نکشید. همزمان درصدد حل چند مشکل مختلف بر نیایید و در زمان صحبت فقط در مورد همان مشکل خاص بحث کنید. سعی کنید از به رخ کشیدن مشکلات گذشته بپرهیزید.صدایتان را بلند نکنید. بلند کردن تن صدایتان مشکلات را حل نمی‌کند، اگر همه چیز فراموش شود همسرتان هرگز این را فراموش نمی‌کند که صدایتان را برای او بلند کردید.غرور را کنار بگذارید: در اغلب موارد غرور ما را از رسیدن به یک راه حل دوستانه باز می‌دارد. گذشته خود را فراموش کنید و از هر فرصتی برای مصالحه استفاده کنید.اختلاف نظر خود با همسرتان را برای دیگران بازگو نکنید. هرگزاختلافاتتان را با والدین و دوستانتان در میان نگذارید. هرگز در مکان‌های عمومی درگیر نشوید زیرا به اعتماد به نفستان آسیب می‌زند. یک زوج باید بتوانند بدون ترس دخالت شخص سومی با یکدیگر به صحبت بپردازند و سنگ‌هایشان را وا بکنند.
قبل از حل اختلاف به خواب نروید. حتی اگر در بحث خود به بن بست رسیدید، سعی کنید به یک توافق موقت برسید. با درگیری ذهنی به خواب نروید. روز بعد را به تحکیم توافقات خود اختصاص دهید.قبل از اینکه مشکل را حل کنید در مورد آن صحبت کنید. ابتدا مشکل را تعریف کنید و سپس نظرهای یکدیگر را برای حل مشکلتان بررسی کنید. به حرف‌های هم گوش کنید و سعی کنید یکدیگر را درک کنید.
حل مشکل: صحبت درباره مشکل تنها نیمی از راه است. می‌توانید مراحل زیر را اتخاذ کنید: ابتدا مشکل را شناسایی کنید، سپس فکر کنید و ایده‌های خود را بر روی کاغذ یادداشت کنید. جوانب مثبت و منفی هر راه حل را بررسی کنید. راه حل مناسب را باهم انتخاب کنید و زمانی را برای پیگیری آن اختصاص دهید.وقتی دو نفر با شخصیت های مختلف و از خانواده های مختلف به هم می رسند، بروز اختلاف و سوء تفاهم غیرقابل اجتناب است. اما زوج های سالم قادرند به طور سازنده ای این اختلافات را پشت سر بگذارند. یادتان باشد شما و همسرتان در یک تیم هستید نه در مقابل هم. احساساتتان را بشناسید و با آرامش ابراز کنید و صادقانه به حرفهای همسرتان گوش کنید.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۷:۱۲ ق.ظ

دیدگاه


− 1 = یک