دو شیفت حقوق هم جوابگوی کارگران نیست

دو شیفت حقوق هم جوابگوی کارگران نیست

گروه گزارش:یک کارشناس بازار کار معتقد است حقوق بازنشستگان کافی نیست و باید واقعی شود. او می‌گوید بیشتر کارگران دو شیفت هم نمی‌توانند از عهده هزینه‌های زندگی برآیند و با داشتن شغل دوم فضای کار افراد دیگر را اشغال می‌کنند.
رحمت اله پورموسی با بیان اینکه برای کارگران سبد معیشت اهمیت دارد، اظهار کرد: ماده ۴۱ قانون کار در بند دوم به سبد معیشت اشاره دارد خوشبختانه در دو سال گذشته معیشت کارگران در جلسات دستمزد بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و تلاش می‌شود تا دستمزد کارگران از تورم بیشتر باشد اما بین دستمزد فعلی و حقوق واقعی کارگران فاصله زیادی است.
وی ادامه داد: هر سال کمیته‌های دستمزد با انجام تحقیقات میدانی و علمی فعالیت خود را شروع می‌کنند و هزینه‌های زندگی و سبد معیشت کارگران را مورد محاسبه قرار می‌دهند.در جلسات شورای عالی کار هم با وجود آنکه همه در جریان مشکلات و هزینه‌های سنگین زندگی کارگران هستند ولی در نهایت آن چیزی که نظر جامعه کارگری است،‌ مصوب نمی‌شود.
این کارشناس بازار کار خاطرنشان کرد: هم اکنون حقوق یک کارگر با مزایا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که باید با آن یک خانواده را اداره کند آن هم در شرایطی که کارگاه مشکلی نداشته باشد و حقوق را با تاخیر پرداخت نکند در حالی که سال گذشته نمایندگان کارگری به رقم دو میلیون و ۴۸۰ هزار تومان به عنوان هزینه ماهانه رسیدند و مقرر شد تا این رقم مبنای تعیین دستمزد در سنوات بعد قرار بگیرد.
پورموسی گفت: متاسفانه امروز بخش اعظمی از کارگران به شغل‌های دیگر روی آورده‌اند و یا ماشین خریدند و در تاکسی کار می‌کنند چون دیگر دو شیفت و سه شیفت کار جوابگوی زندگی آنها نیست ولی با این کار فضای کار چند نفر دیگر را اشغال کرده‌اند.
وی همچنین واقعی شدن حقوق کارگران را خواستار شد و گفت: در حال حاضر ۷۵ درصد بازنشستگان سر کار هستند چون شرایط زندگی سخت شده و فرد بازنشسته ناچار است برای تامین هزینه‌های درمانی و اجاره مسکن مجددا در جایی مشغول کار شود اما مشخص نیست چه زمانی حقوق بازنشستگان واقعی می‌شود؟ در صورتی که می‌توانیم به حقوق بازنشستگان اضافه کنیم تا به لحاظ معیشت در مضیقه نمانند و در دوران کهولت دغدغه داشتن شغل نداشته باشند.
این در حالی است که چندی پیش مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان موافقت کرد.در جریان رسیدگی به کلیات طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان پس از اظهارات طراحان و نمایندگان مخالف و موافق این طرح به رای گذاشته شد که از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر با ۱۳۰ رای موافق ۴۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
در مقدمه این طرح آمده است که براساس تبصره ۱ ماده واحده قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مصوب ۱۳۹۵/۲/۲۰ در جهت به کارگیری افراد با سابقه و متخصصین در پست‌های حساس مدیریتی، سیاسی، امنیتی و نظامی استثناهایی را لحاظ کرده که متاسفانه با تفسیر ناصحیح موجب نقض غرض قانونگذار و به کارگیری حداکثری بازنشستگان شده است.این مقوله موجب می شود که تعداد پرشمار افراد متخصص و دانش آموختگان در سطوح عالی از حضور در صحنه های مدیریتی و سیاسی کشور کنار گذاشته شده و مجال خدمت به نظام اسلامی را نداشته باشند.
لذا با توجه به حساسیت‌های برخی از سمت‌ها (بندهای ۱ و ۲ و ۳ ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری) و نیاز احتمالی نیروها و دستگاه های حساس از جمله نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات به استمرار بهره مندی از سوابق مفید و موثر کارکنان خود در دستگاه های متبوع پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در باب »تجدیدپذیری« و در راستای سنت‌های اسلامی طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بارنشستگان تهیه شده و در دستورکار قرار گرفته است.
براساس طرح مذکور و با توجه به ماده واحده آن تبصره ۱ ماده واحده قانون ممنوعیت به کارگیری بارنشستگان به شرح زیر اصلاح می_شود که در صورت تصویب نهایی اعمال خواهد شد.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از ایسنا تبصره ۱ به کارگیری مقامات مذکور در بندهای الف، ب و ج ماده ۷۰ قانون مدیریت خدمات کشور و همترازان آنها و فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر و آزادگان در سمت‌های مذکور در بندهای الف ب و ج ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و دیگر سطوح مدیریتی کشور و دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری و نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات در دستگاه متبوع خود بلامانع است.درواقع در صورت تصویب نهایی این طرح مفاد تبصره ۱ قانونی و اجرایی خواهد شد.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۰۴ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۶:۵۷ ق.ظ

دیدگاه


2 × شش =