ثروتی نهفته در دل خاک آذربایجان غربی

ثروتی نهفته در دل خاک آذربایجان غربی

آرازآذربایجان، ۵۱۱ معدن دارای پروانه بهره برداری در آذربایجان غربی،با ظرفیت ۵۲۰۸ نفر اشتغال مستقیم، فرصتی است کم نظیر که سالهاست با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند.
آذربایجان غربی در شمالغرب کشور با ظرفیتهای متعدد در بسیاری از شاخص های توسعه عقب مانده است، استانی که ثروتهای نهفته ای در دل خاک به امانت دارد و ۵۱۱ معدن دارای پروانه بهره برداری سندی بر وجود یکی از این ثروتهای نهفته اما مغفول است.
به گفته مسئولین، آذربایجان غربی دارای ۵۱۱ معدن با پروانه بهره برداری معتبر با ذخیره قطعی بیش از یک میلیارد و ۱۴۴ میلیون تن مواد معدنی است که سالانه بیش از ۱۷ میلیون و ۸۲۸ هزار تن انواع مواد معدنی ازاین معادن استخراج می شود همان ثروتی عظیم که نتوانسته به سبب مشکلات موجود در این حوزه در رشد استان اثرگذاری واقعی داشته باشد.
افزایش سرمایه گذاری در حوزه معادن آذربایجان غربی
پریسا عابدپور، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت آذربایجان غربی در گفت و گو گفت: طی ۱۰ ماهه نخست سال جاری در استان ۳۸ معدن جدید با اخذ پروانه بهره برداری وارد مدار تولید شدند که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته از لحاظ صدور پروانه بهره برداری نزدیک به ۱۲ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به بهره برداری از ۳۸ معدن از ابتدای سال جاری با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۳ میلیون و ۹۴۲ هزار تن انواع مواد معدنی افزود: برای بهره برداری از این معادن ۱۴۱۲ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته با بیش از ۳۲۹ درصد افزایش روبرو بوده است.
عابدپور تصریح کرد: با توجه به افزایش سرمایه گذاری در حوزه معادن استان و به بهره برداری رسیدن معادن جدید زمینه اشتغالزایی مستقیم برای ۷۲۸ نفر فراهم شده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال ۱۳۹۹ بیش از ۲۰۴ درصد در زمینه اشتغال آفرینی نیز افزایش داشته است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت آذربایجان غربی اضافه کرد: در حال حاضر ۵۱۱ معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ذخیره قطعی بیش از یک میلیارد و ۱۴۴ میلیون تن و استخراج سالانه بیش از ۱۷ میلیون و ۸۲۸ هزار تن انواع مواد معدنی وجود دارد که برای راه اندازی و بهره برداری از این معادن بیش از ۵۰۴۸ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده و زمینه اشتغال مستقیم برای ۵۲۰۸ نفر در این معادن فراهم شده است.
عابد پور عنوان کرد: هم اکنون ۲۱۷ محدوده معدنی دارای پروانه اکتشاف و ۶۴ معدن دارای گواهی کشف معتبر در استان مشغول به فعالیت و تکمیل فرایند اخذ پروانه بهره برداری می باشند که با وارد شدن این معادن به چرخه تولید افزایش چشمگیری در زمینه های سرمایه گذاری، فرآوری، استخراج و اشتغالزایی در حوزه معادن خواهیم داشت.

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۹:۵۱ ق.ظ

دیدگاه


+ سه = 4