تفریحات مخفی آسیب اجتماعی مبتلابه جامعه امروز

تفریحات مخفی آسیب اجتماعی مبتلابه جامعه امروز

گروه اجتماعی : از وقتی که زندگی های شهری بر سرمان سایه انداختند برج های سر به فلک کشیده پستویی شدند برای پنهان نگاه داشتنمان از چشم هایی که قلبشان را به تصویر می کشیدند. همسایه حرمت داشت و برای نگاهش ارزش قائل بودیم وقتی سرزنشمان می کرد از خطایی که کرده ایم و یا حالی می پرسید از بیماری که در خانه بود. حالا اما خانواده و اهل و عیال از حال هم بیخبرند چه رسد به همسایه ای که حتی نمی شناسدمان. همین شد که آپارتمان ها امن شدند برای آنها که به دنبال محلی برای تفریحات مخفی بودند. تفریحاتی که شاید در ماه ها و سالهای اول لزوما نامشروع نباشد اما آنقدر از دیده پنهان می ماند که به سمت عدم مشروعیت میل می کند.در سال های گذشته آسیب اجتماعی دیگری هم به همه آسیب هایی که تا به حال در کشور وجود داشته اضافه شده است. تفریحات مخفی مردان متاهل پولدار در خانه های مجردی که گاه به صورت فردی و گاه به صورت مشارکتی اجاره و یا خریداری شدند. تفریحاتی که لزوما خاص این طبقه نیست اما شرایط اقتصادی کمتر اجازه می دهد مردان طبقات دیگر نیز امکان چنین خاصه خرجی هایی داشته باشند.موضوعی که حسین باهر، رفتارشناس آن را یک آسیب اجتماعی در حال گسترش می داند که اگرچه نمی توان منحصر به یک طبقه دانست اما به عقیده او در میان طبقات مرفه بی درد بیشتر رواج دارد.
این آسیب شناس با بیان اینکه تفریحات مخفی مردان متاهل پولدار بنیان خانواده ها را دچار مشکل و تزلزل می کند، می افزاید: ارتقای فرهنگ خانوادگی یکی از راههای پیشگیری از کشیده شدن مردان خانواده به سمت چنین آسیبی است.وی همچنین بر ارتقای سواد همسرداری به عنوان راه های مقابله با آسیب های اجتماعی از قبیل تفریحات مخفی مردان تاکید دارد و می گوید: توجه به سواد و فرهنگ صحیح همسرداری در بین خانواده های ایرانی جایگاه مناسبی ندارد و لازم است بسترهای لازم برای این امر فراهم شود.نقش مهم رسانه ها در فرهنگ سازی موضوعی است که همواره پای تابت تحلیل و بررسی آسیب های اجتماعی است. رسانه هایی مانند تلویزیون می توانند این امکان را فراهم می کنند که مردم نسبت به تاثیرات چنین اقداماتی بر فروپاشی خانواده ها آگاهتر باشند و به یاد آورند بار کج به مقصد نمی رسد.این موضوع را دکتر باهر نیز در صحبت های خود مورد اشاره قرار می دهد و تاکید دارد که »رسانه ها باید به جای سوء استفاده از چنین موضوعاتی، مضرات چنین روندهای ناجوری را مطرح کنند.«کانون خانواده ای که دیگر گرم نیست و صمیمیتی که در لابلای پیام های وایبری و واتساپی و هزار اپلیکپیشن دیگر گم شده، راه را بر گرایش بسیاری از افراد به سمت آسیب های اجتماعی باز می کند. دیدن خانواده هایی که هر کدام از اعضایش در گوشه ای سر در یک وسیله ارتباطی دارند و تنها دلیل شادی و تفریحشان خواندن پیامی است که کسی دیگر برایشان فرستاده منظره مالوف همه سال های اخیر است. از وقتی که ماهواره و تلفن همراه توانستند جای خود را در بین خانواده ها باز کنند و یک پای ثابت همه مهمانی ها و دور همی های خانوادگی شوند، یادگاران خوب گذشته هم در فضای ارتباطات مجازی گم شد. ورود به فضای مجازی نه تنها بندهای دنیای واقعی را از هم گسست بلکه این امکان را فراهم کرد که هر کس در این دنیا به دور از چشم ناظران اجتماعی مانند اعضای خانواده امکان زندگی مستقلی برای خود فراهم آورد. زندگی ای که می تواند به راحتی دستخوش آسیب های اجتماعی می شود.
تفریحات مخفی مردان متاهل پولدار هم اگرچه یکی از آسیب های اجتماعی مبتلابه جامعه امروز ایران است اما دکتر علی اصغر کیهان نیا حقوقدان و مشاور خانواده آن را ناشی از آسیب بزرگتری می داند که در قالب شرایط اقتصادی خود را نمایان کرده است. »شکل گیری طبقه مرفهی که پس از سالها ساختن با نداری، ناگهان به ثروتی هنگفت رسیده و احساس می کند حالا می تواند تلافی همه آن سال ها را درآورد.«کیهان نیا در توضح این پدیده با اشاره به زیاد شدن آن می گوید: متاسفانه این کار مختص مردان نیست و زندگی مخفی در بین زنان نیز در حال گسترش است.این آسیب شناس خانواده به چند مراجعه کننده مرد خود اشاره می کند که با مدارکی در مورد زندگی مخفی همسرانشان به او مراجعه کردند و خواستار مشاوره و راهنمایی در این زمینه بودند.او یکی از دلایل رواج تفریحات مخفی به دور از چشم همسران را ورود تکنولوژی هایی همچون ماهواره، ایترنت و برنامه های موبایلی به زندگی خانواده ها می داند که امکان صحبت ازادانه در مورد مسائلی که تا پیش از آن حرمت داشت فراهم کرده است.کیهان نیا معتقد است: فیسبوک، وایبر، واتساپ و ماهواره حرمت ها را از بین برده و کار را به جایی رسانده که زنان و مردان در مورد خصوصی ترین مسائل با دیگران صحبت می کنند. نشان دادن هر روزه فیلم هایی که خیانت در آنها امری عادی است قبح موضوع را در بین خانواده از بین برده است.او با بیان اینکه هجوم گستاخانه و بیرحمانه این رسانه ها باعث تغییر دیدگاه های پسران و دختران جامعه به خود و دیگران شده است، می افزیاد: مصرفی شدن برخی زنان واحساس نیاز شدید آنها به داشتن چند کیف و چند کفش و ماشین و موبایل آنچنانی نیز مزید بر علت است. مشکلی که می تواند زمینه ساز انحرافات شود. زیرا در بیشتر مواقع امکان رفع این نیازها از طریق سالم و مشروع فراهم نیست و برخی از زنان برای رفع نیازهای خود به راه های دیگری متوسل می شوند.این مشاور خانواده؛ اقتصاد بیمار را نیز در زمینه ایجاد اسیب های اجتماعی مانند تفریحات مخفی مردان متاهل پولدار دخیل می داند و می گوید: »اقتصاد بیمار این سال ها باعث شد عده ای افراد از خدا بیخبر با استفاده از رانت خواری و زد و بند پول های بادآورده زیادی کسب کنند که برای به دست آوردنش زحمتی نکشیدند. این اقتصاد باعث شد عده ای فرصت طلب از این موقعیت سوءاستفاده کنند و با دست یافتن به ثروت های آنچنانی احساس کنند اکنون زمان آن رسیده که نیازهای سرکوب شده دوران جوانی خود برآورده کنند. عقده های فروخورده ای که سر باز کردند و به دنبال آن آسیب اجتماعی جدیدی در جامعه فرصت ظهور و بروز یافت.«
وی با اشاره به اینکه حتی عده ای از این افراد دیدگاه های مذهبی دارند و بر اساس ان کار خود را توجیه می کنند، اضافه می کند: »آن دسته از مردانی که به این کار روی می آورند باورهای مذهبی دارند و کار خود را با این موضوع که اسلام راه را برای ازدواج مرد با ۴زن باز گذاشته توجیه می کنند. به طور مثال یکی از مراجعان من در مقابل این پرسش که چرا زنی را صیغه کرده جواب داد که شما می خواهید از یک کار شرعی پیشگیری کنید.«کیهان نیا با بیان اینکه آنها هم که اعتقادات مذهبی قوی ندارند دیگر نیازی به توجیه کارشان نمی بینند، خاطرنشان می کند: »متاسفانه زنان زیادی هستند که برای به دست آوردن یک زندگی بهتر بر اساس دیدگاه خود با این مردان همراه می شوند و راه های آشنایی هم که از طریق اینترنت و فیسبوک و ارتباطاتی از این قبیل باز است.«وی گرایش مردان به سمت تفریحات مخفی را یکی از دلایل اصلی افزایش طلاق در جامعه می داند و ادامه می دهد: »هیچ کس نمی تواند در زندگی زناشویی با خیانت کنار بیاید و من زنان زیادی را دیده ام که به دلیل خیانت شوهران خود تقاضای طلاق دارند. این موضوع نزد هیچ کس پذیرفته شده نیست و طبیعی است که با مشخص شدن خیانت همسر طلاق اتفاق بیفتد.«

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۵:۰۴ ق.ظ

دیدگاه


یک + = 9