تظاهر به همدلی احساس همسرتان را جریحه دارمی کند

تظاهر به همدلی احساس همسرتان را جریحه دارمی کند

گروه خانواده وسلامت: همدلی یکی ازمهم‌ترین مهارت های زندگی است واولین جایی که باید تمرین شود وبه شکوفایی برسد، بین همسران است. اصلا همسر، همراه، شریک زندگی و همراز وقتی معنا پیدا می کند که همدلی وجود داشته باشد وگرنه هیچ کدام از این صفت‌ها به تنهایی باعث ایجاد عشق بین زن و شوهر نخواهد شد.
در این جا لازم است یک تعریف مختصر از همدلی را با هم مرور کنیم و بعد به طور خاص‌تری به این مهارت مهم بین همسران بپردازیم. همدلی نوع خاصی از توجه داشتن به دیدگاه دیگری است.
به این معنا که فرد از طریق ادراک واکنش های عاطفی دیگران، واکنش های عاطفی از خود نشان دهد که به آن همدلی می گویند.
روان شناسان معتقدند که همدلی ۲ جزء شناختی و یک جزء عاطفی دارد.
اجزای شناختی همدلی عبارتند از توانایی در شناسایی و نام گذاری حالات دیگران و توانایی در حدس زدن دیدگاه شخص دیگر و جزء عاطفی آن توانایی نشان دادن پاسخ عاطفی مناسب است.
بنابراین یک زن یا شوهر زمانی می تواند ادعا کند که همدل خوبی برای همسرش است که این اجزای همدلی را در رفتارهایش بتوان مشاهده کرد.داشتن شریک همیشگی که می شود با او همدل بود، نعمت بزرگی است که ارزش آن را دارد تا سعی کنیم این مهارت را کاربردی کنیم و به خانه هایمان بیاوریم. در خور ذکر است که اگر در خانه های ما همدلی باشد، شهرمان هم تغییر می‌کند، کوچه ها و خیابان هایمان هم رنگ همدلی می‌گیرد و این جاست که باید اعتراف کنیم که همه چیز از چهاردیواری ما شروع می شود.
توجه داشته باشید که به منظور برقراری روابط همدلانه، فرد باید بتواند خود را به جای دیگران بگذارد، امور را از دیدگاه آنان ببیند و از خود بپرسد که اگر من به جای او و در شرایط او بودم چه احساسی داشتم؟ وقتی این جملات را می‌خوانیم متوجه می شویم اگر زن و شوهری این مهارت را داشته باشند، دیگر بسیاری از مشکلات و سوء تفاهم ها حل خواهد شد اما اگر بخواهید با همسرتان همدل باشید باید خود را مجهز به چه رفتارهایی کنید؟
کار چندان سختی نیست به شرطی که به توصیه‌هایی که در ادامه این مطلب مطرح می شود، توجه ویژه ای داشته باشید.
اول از همه برای آن که بتوانیم با همسرمان همدل باشیم باید نگاهی به خودمان بیندازیم و به شناخت درستی از احساساتمان برسیم. فراموش نکنید تا زمانی که خودآگاهی وجود نداشته باشد، نمی توان از دیگران و احساساتشان آگاهی پیدا کرد. وقتی شما ویژگی ها، موفقیت ها و شکست های خود را شناختید، آن ها را پذیرفتید و به خود به عنوان یک انسان ارزشمند احترام گذاشتید، آن‌گاه می توانید دیگران را با همان وضعیتی که هستند با تمام ضعف ها و توانمندی هایشان بپذیرید و به آن ها احترام بگذارید. بنابراین اگر می خواهید با همسرتان، همدل باشید اول خودتان را خوب بشناسید. با نیازها و خواسته ها و رویاهایتان طرف شوید و این جا دیگر رودربایستی را کنار بگذارید.بعد از این که خود و توانایی هایتان را شناختید، باید قبول کنید همسر شما قرار نیست یک کپی از شما باشد یا یک رونوشت از رویاهای شما. تفاوت در سر انگشتان انسان ها را به یاد بیاورید و قبول کنید که تفاوت های فردی همان چیزی است که دنیا را زیبا کرده است؛ پس هر جا تفاوتی بین خود و همسرتان دیدید، آن را تحمل نکنید بلکه بپذیرید. فکر کنید که چه احساس خوبی در خانه تان موج خواهد زد اگر هر دوی شما بپذیرید که برای همراهی با هم نیازی نیست مانند هم باشید اما می‌توانید هر آن چه هستید را بیان کنید و طرف مقابل آن را قبول می کند و دوست دارد.
همسران همدل از این نمی ترسند که از مشکلاتشان و آنچه در ذهن شان می گذرد، با هم حرف بزنند. آن ها همیشه حرف هایی برای گفتن دارند. برای رسیدن به همدلی باید هم صحبت خوبی با همدیگر باشید. دل های ما از پشت چشمانمان دیده نمی شوند بلکه باید از ابزار کلمات کمک بگیریم تا طرف مقابل بداند در درونمان چه می گذرد.
به هیچ وجه تظاهر به همدلی با همسرتان نکنید و به احساس همسرتان لطمه نزنید. نقش بازی کردن یا استفاده ابزاری برای رسیدن به هدف های خود از طریق داشتن رفتار همدلانه، موجب دلسردی و بی اعتمادی می شود بنابراین هرگز از همدلی برای این مقاصد استفاده نکنید.
در همدلی با همسر از مقایسه کردن خودداری کنید چون ممکن است به احساس های پر امید او لطمه وارد شود. به طور مثال این که در همدلی با همسرتان به او بگویید: »مادر من مشکلات بسیار سخت تری را نسبت به تو تحمل کرده است« یا »کاش کمی از خاله ام یاد می‌گرفتی و با برنامه تر عمل می کردی«، نتیجه همدلی تان را به چیزی جز دلخوری و جر و بحث ختم نخواهد کرد!
از همین امروز برای آن که یک همسر همدل باشید، تلاش کنید و این کار مهم را به فردا موکول نکنید. دل به دل همسرتان بدهید و خود را جای او بگذارید و از دریچه نگاه او به دنیا نگاه کنید.
درک کنید چیزهایی را که برایش دغدغه است و بفهمید موضوعاتی را که در روز وشب های او نقش دارند حتی اگر آن چیزها به نظر شما چندان مهم نباشند. با همسرتان همدل شوید تا شاهد چند برابر شدن عشقتان در زندگی مشترک باشید.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۵:۱۹ ق.ظ

دیدگاه


3 + = ده