کمبود دارو مردم را مجبور به تهیه آن از بازار قاچاق می کند

کمبود دارو مردم را مجبور به تهیه آن از بازار قاچاق می کند

گروه خبر: رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس گفت: در برخی موارد مردم به دلیل کمبود دارویی مجبور می شوند از مسیرهای قاچاق داروی مورد نیاز را تهیه کنند.
به گزارش آرازآذربایجان، همایون هاشمی از پلیس برای برخورد با دلالان دارو و کشف۳۰۰ هزار قلم داروی قاچاق و تقلبی در پایتخت سپاسگزاری کرد و داروهای تقلبی را آسیب و معضلی بزرگ دانست و گفت: داروی تقلبی به سلامت انسان و اقتصاد کشور آسیب های زیادی را وارد می کند.
رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی افزود: وجود تخلفات گسترده در حوزه دارو سود سرشاری را راهی جیب قاچاقیان دارو می کند.
وی راهکار جلوگیری از عرصه داروهای قاچاق و تقلبی را تشدید نظارت ها دانست و ادامه داد: توسعه نظارت و نظارت های تخصصی می‌تواند در این رابطه بسیار موثر باشد و می طلبد بخش نظارتی و بازرسی های سازمان غذا و دارو تقویت شود البته نقش تحریم ها و تورم در این رابطه بی تاثیر نیست. این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه مردم باید داروهای مصرفی خود را از مراکز معتبر مانند داروخانه ها تهیه کنند گفت: متاسفانه در برخی موارد کمبود برخی داروها در داروخانه ها موجب سرگردانی مردم می شود که مجبور می شوند داروهای مورد نیاز خود را از مسیرهای دیگر و بازار قاچاق تهیه کنند.
هاشمی با انتقاد از اینکه در برخی موارد داروهای قاچاق سر از گیشه های داروخانه ها در می آورد تصریح کرد: مهمترین راهکار مقابله با قاچاق دارو نظارت و بازرسی از سوی سازمان غذا دارو است؛ نیروی انتظامی، سپاه، بسیج، قوه قضاییه، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت باید با همکاری هماهنگ برای مقابله با قاچاق دارو گام بردارند زیرا موضوعی ملی است البته متولی یعنی سازمان غذا و دارو باید از این دستگاه_ها درخواست کمک کند./
همچنین رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، با بیان اینکه هزینه‌های تولید دارو از مبلغی که برای عرضه دارو تعیین می‌شود، بیشتر است از دولت خواست تا یارانه‌ای را از محل بودجه عمومی جهت حمایت از فعالان حوزه دارو و ممانعت از ورشکستگی صنعت داروی کشور تعیین کند. همایون هاشمی بیان اینکه اصلاح قیمت داروها الزاما به معنای افزایش نرخ آنها نیست، گفت: با توجه به اینکه چندین سال است که در حوزه قیمت‌گذاری داروها تاخیر داشتیم، از سوی دیگر تورم و هزینه‌های بالادست و پایین‌دست داروسازی هم در حوزه تامین مواد اولیه افزایش داشته و هم دستمزد کارگران و هزینه بسته‌بندی و مالیات نیز افزایش یافته است به همین دلیل مبالغی که برای تولید دارو پرداخت می‌شود بیشتر از نرخی است که برای عرضه آنها لحاظ می‌کنند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: هم‌اکنون با توجه به شرایط ایجاد شده، اصلاح قیمت داروها همراه با افزایش نرخ آنها خواهد بود، اما برای اینکه مانع از افزایش پرداختی از جیب مردم شویم باید دولت تدابیری بیندیشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به راهکارهایی که دولت می‌تواند برای جلوگیری از افزایش پرداختی از جیب مردم درپی افزایش نرخ داروها ارائه دهد، تصریح کرد: دولت می‌تواند از طریق تعامل با بیمه‌ها به عنوان واسطه اول در جهت رفع این مشکل چاره‌اندیشی کنند از سوی دیگر می‌تواند سازوکاری طراحی کند که برای این بخش یارانه‌ای در جهت حمایت از فعالان صنعت دارو تعیین شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تاکید کرد: البته افزایش نرخ داروها نیز باید منطقی و متناسب با شرایط اقتصادی کنونی کشور باشد و نباید برای مردم نگرانی ایجاد کند، بنابراین باید دولت به دنبال راهی باشد تا هزینه‌های این بخش را از محل منابع مالی عمومی تامین کند.
رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: دولت باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که هم مردم در تامین هزینه‌های داروی مورد نیاز خود با مشکل مواجه نشوند و هم واردکنندگان و تولیدکنندگان دارو با مشکل مواجه نشده و صنعت داروی کشور ورشکست نشود./

نوشته شده توسط admin در شنبه, ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱:۲۷ ب.ظ

دیدگاه


× نُه = 27