مگر می شود زور مافیای گوشت از دولت بیشتر باشد؟!

مگر می شود زور مافیای گوشت از دولت بیشتر باشد؟!

گروه گزارش : در یک سال اخیر دامداران کشور با مشکلات فراوانی مواجه شده اند که این مشکلات باعث شده است تا بسیاری از آن ها تا حد ورشکستگی پیش بروند و حتی برخی واحدهای دامداری به تعطیلی کشانده شوند.
جلال محمودزاده نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس طی مصاحبه ای در ۱۶ آذرماه سال جاری گفت: شرایط دامپروری کشور این گونه است که نزدیک به ۶۰ درصد واحدهای دامی صنعتی و نیمه صنعتی خالی از دام و تعطیل است، در واقع ۴۰ درصد واحدها با ظرفیت کم کار می کند.
با این وضعیت صنعت دامداری، یکی از مشکلات جدی که این روزها گریبان گیر دامداران شده است، موضوع افزایش انباشت دام است.
مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی که در مورخه ۲۴ آذرماه ۱۳۹۸ برگزار شد با اشاره به انباشت دام در دامداری های کشور گفت: اکنون سه راهکار برای حل مشکل ازدیاد دام سنگین پرواری کشور در قالب بسته ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارایه شده است. براساس این بسته، کاهش واردات گوشت قرمز اجازه صادرات محدود دام زنده و خرید تضمینی گوشت گوساله پیشنهاد شده که انتخاب یکی از این روش ها، مشکل دامداران را برطرف می_سازد.
سید احمد مقدسی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی در مورد راهکارهای ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی گفت: این سه راهکار نظر تولیدکنندگان و دامداران می باشد و ما با هر سه راهکار ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش انباشت دام و حفظ تولید کشور موافق هستیم.
وی ادامه داد: هم اکنون میزان تولید گوشت قرمز در کشور مازاد نیاز می باشد. سالانه حدود ۹۰۰ هزار تن گوشت در کشور مصرف می شود که از این مقدار، حدود ۸۸۸ هزار تن در داخل تولید می شود و مابقی به صورت واردات تامین می گردد. البته اعتقاد من این است که میزان تولید گوشت قرمز در سال در کشور بالغ بر یک میلیون تن می باشد.
مقدسی در مورد علت انباشت دام گفت: اینکه می گویند علت این موضوع عدم فروش دام توسط دامداران می باشد یک دروغ محض است و حرف های غیرکارشناسانه ای است که برخی افراد بیان می کنند. هنگامی که دام به حدی می_رسد که باید کشتار شود، ضریب تبدیل غذا به گوشت آن کاهش می یابد.
یعنی دامی که به حد کشتار رسیده است غذای بیشتری در مقایسه با قبل مصرف می کند اما میزان وزن گیری آن در روز همان مقدار سابق و حدود یک کیلو است و نگهداری این دام برای دامدار دیگر توجیهی ندارد.
وی افزود: دلیل انباشت دام، عدم وجود مشتری است. دلیل عدم وجود مشتری نیز واردات بی رویه و توزیع گوشت یخی بین رستوران ها و واحدهای صنعتی مثل واحدهای تولید سوسیس و کالباس است.
ضرر ۶ هزار تومانی دامدار در هر کیلو فروش دام
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران گفت: این وضعیت انباشت دام موجب شده است تا در حالی که قیمت تمام شده هر کیلو دام ۳۱ هزار تومان است، دامدار دام خود را با ۶ هزار تومان ضرر در هر کیلو به ۲۵ هزار تومان بفروشد.
حتی برای همین ۲۵ هزار تومان هم تقاضا وجود ندارد. حالا در این وضعیت پیشنهاد این است که یا دولت اجازه دهد که دام ها را صادر کنیم که برای کشور ارزآوری دارد و یا اگر دولت نگران این است که با صادرات دام، قیمت آن و در نتیجه قیمت گوشت قرمز افزایش یابد خود اقدام به خرید تضمینی دام به قیمت هر کیلو ۳۱ هزار تومان نماید.سیداحمد مقدسی در مورد واردات گوشت قرمز نیز گفت: علیرغم انباشت دام شنیده ها حکایت از آن دارد که هنوز هم واردات گوشت قرمز که عمدتاً گوشت یخ زده می باشد ادامه دارد.
وی افزود: در حالی که نیاز کشور به واردات گوشت در سال حدود ۳۰ هزار تن می باشد اما در سه ماهه اول سال بالغ بر ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شد. این یعنی تنها در سه ماهه اول سال جاری ۷۰ هزار تن گوشت قرمز مازاد بر نیاز کشور وارد شده است.
مقدسی با اعلام اینکه در گذشته ما راهکار عرضه مستقیم گوشت قرمز را نیز ارائه کردیم، اظهار داشت: این راهکار، راهکار اساسی و دائمی کشور در زمینه تامین گوشت قرمز با قیمت مناسب می باشد. هم اکنون قیمت تمام شده دام زنده در هر کیلو ۳۱ هزار تومان می باشد که اگر کشتار انجام شود این قیمت به ۶۲ هزار تومان می رسد.
۲۲ درصد هزینه استخوان و کشتار و … افزوده می شود و این قیمت به ۷۴۴۲۰ تومان می رسد. از این مقدار ۷ درصد هزینه آلایش کم می شود و قیمت گوشت قرمز به ۶۷۴۲۰ تومان می رسد. اگر قرار باشد این گوشت قرمز با سود ده درصد در خرده فروشی ها توزیع شود قیمت واقعی گوشت قرمز باید هم اکنون حدود ۷۵ هزار تومان باشد. اگر قیمت برای مصرف کننده بالاتر از این میزان است باید دولت با خرید تضمینی و عرضه مستقیم گوشت قرمز، این افزایش قیمت را کاهش دهد و به ۷۵ هزار تومان برساند.رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در انتهای صحبت های خود ابراز امیدواری کرد که یکی از این سه راهکار برای کاهش انباشت دام و جلوگیری از ضرر و زیان دامداران عملیاتی شود و مافیای واردات گوشت قرمز در این مسیر سنگ اندازی نکنند و به عبارت بهتر زور دولت به مافیای گوشت قرمز بچربد!
سعید سلطانی سروستانی رئیس اتحادیه مرکزی دامداران ایران نیز طی مصاحبه ای با رادیو در مورخه ۵ آذر ماه سال جاری گفت: قیمت دام زنده سنگین (گوساله) به ازای هر کیلوگرم از ۴۱ هزار تومان در ابتدای سال جاری در حال حاضر با کاهش ۴۰ درصدی به ۲۵ هزار تومان رسیده است. قیمت دام زنده سبک نیز در ابتدای امسال به ازای هرکیلوگرم ۴۸ هزار تومان بوده که هم اکنون با افت ۲۵ تا ۳۰ درصدی به ۳۵ هزار تومان رسیده اما مشتری برای این دام ها وجود ندارد.
وی افزود: بدیهی است که در شرایط حاضر گوشت گوساله با توجه به کاهش ۴۰ درصدی قیمت دام زنده باید کیلویی ۶۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی حداکثر ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد.سلطانی سروستانی با بیان اینکه هیچ گونه کمبودی به لحاظ دام زنده اعم از سبک و سنگین و گوشت قرمز در کشور وجود ندارد بلکه دامداری ها با مازاد تولید مواجه هستند، گفت: افراد فرصت طلب و سودجو شرایط را به نحوی فراهم می کنند که بازار کمبود نشان دهد و با این بهانه به واردات بی حساب و کتاب گوشت بپردازند که بدون شک واردات بی رویه به تولید داخلی ضربه می زند.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از تابناک ، شایان ذکر است که طبق آخرین آمار مرکز آمار ایران قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند در آبان ماه سال جاری با رشدی ۶۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۹۴ هزار و ۵۸۶ تومان گزارش شده است. همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت گاو یا گوساله با رشدی ۴۲ درصدی در مقایسه با آبان ماه سال گذشته به ۸۴ هزار و ۵۹۱ تومان رسیده است.
Arazazarbaijankhabarname@gmail.com

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۱ ب.ظ

دیدگاه


− یک = 7