لزوم برطرف کردن موانع تولید از سر راه سرمایه‌گذاران ترک

لزوم برطرف کردن موانع تولید از سر راه  سرمایه‌گذاران ترک

مهدی قلی پور
– گروه اقتصادی: مهم ترین دلیلی که باعث می_شود گسترش روابط میان ایران و ترکیه برای هر دو طرف مهم باشد موضوع همسایگی است زیرا همیشه منافع همسایگان با هم گره خورده و اگر امنیت یکی از آنها به خطر افتد، دیگری نیز در معرض خطر است.در شرایطی که وضعیت اقتصادی نامطلوب و وجود رکود در بخش های مختلف تولیدی استان آذربایجان غربی ؛ لزوم حمایت سرمایه گذاری داخلی و به خصوص خارجی را بیش از پیش نمایان کرده است به نظر می رسد باید با ایجاد ارتباطی چند جانبه مابین مدیران واحدهای تولیدی و مدیران دستگاه‌های دولتی، مشکلات و چالش‌های موجود تولید را به حداقل رساند.
یکی از کشورهای همسایه و همجوار آذربایجان غربی که جزء بهترین و تاثیرگذار ترین و همچنین پر رونق ترین کشورهاست، کشور ترکیه است.حمایت از سرمایه گذاران ترکیه در استان آذربایجان غربی یک ضرورت است و مشکلات این سرمایه گذاران که از جمله مباحث اقامت، تضمین‌های بانکی و موضوعات کارگری جزو محورها و معضلات است و همواره از سوی سرمایه گذاران ترک مطرح می_شود که باید با همکاری همدیگر در رفع این موانع کوشید.
وجود بازار قوی و ظرفیت‌های مطمئن سرمایه_گذاری در استان آذربایجان غربی یک امتیاژ ویژه برای سرمایه گذاران ترکیه ای به حساب می آید و باید زمینه برای توسعه سرمایه‌گذاری ترکیه‌ای‌ها در آذربایجان غربی ایجاد شود.
سرمایه‌گذاری و تولید قطعا بدون مشکل نیست و سرمایه‌گذاران این حوزه با نیت خیر و عشق به تولید و اشتغال‌زایی پا به این عرصه گذاشته‌اند اما باید تلاش شود با ارج نهادن به این نیت خیر و علم به وجود مشکل، پیگیر مشکلات تولیدکنندگان بوده و با رفع موانع پیش روی تولیدکنندگان، بتواند همراه با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به رونق تولید کمک کند.
این در حالی است که افزایش شش برابری مراجعه ترک‌ها برای آشنایی با فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تجارت کشور در شرایط کنونی برای توسعه استان آذربایجان غربی بسیار فوق_العاده و ویژه است.موافقت‌نامه ایران با ترکیه برای اخذ تخفیف ۱۴۰قلم محصول کشاورزی نیز در سال گذشته به امضای دو کشور رسیده است و از مسئولان استان آذربایجان غربی انتظار می‌رود این محصولات را بررسی کرده و مواردی که توانمندی در صادرات دارد را شناسایی کند.صادرات ترکیه در سال گذشته ۱۵۷ میلیارد دلار و واردات ۲۴۰ میلیارد دلار بود که در مقایسه با سال مشابه قبل تر کاهش ۱۰درصدی صادرات ترکیه را نشان می دهد. از دلایل عمده این رکود تحولات سیاسی در این کشور است و با وجود روابط سیاسی ایران و ترکیه روابط اقتصادی مطلوب است.
این در حالی است که تحریم های اقصادی علیه ایران عامل موثری در گسترش روابط ایران و ترکیه است. نگاهی به روابط دو کشور همسایه نشان می‌دهد که در سالهای اخیر در ابعاد سیاسی روابط دو کشور به دلایل مختلف که مهمترین آن مسئله سوریه است، آنچنان گرم نبوده اما با این حال روابط اقتصادی مانعی بزرگ در مقابل سردی کامل روابط بوده است. تعامل با کشور ترکیه در راستای به ‌کارگیری دستاوردهای علمی و پیشرفت‌های اقتصادی صورت خواهد گرفت و نگاهی به روابط سیاسی و اقتصادی ایران و ترکیه نشان می دهد که با وجود فراز و فرودهای بسیار و موضع گیری های سیاسی متفاوت در مواردی همچون دولت بشار اسد، حمایت از داعش و … دو کشور با علم بر ضرورت همکاری فی مابین بر برقرار ارتباطات دوستانه و قوی تر تاکید داشته اند.کارشناسان اقتصادی بر چهار عامل همسایگی، تاثیرگذاری در منطقه، شراکت تجاری با ایران و اسلامی بودن ترکیه تاکید می_کنند و معتقدند که مهم ترین دلیلی که باعث می شود گسترش روابط میان دو کشور برای هر دو طرف مهم باشد موضوع همسایگی است زیرا همیشه منافع همسایگان با هم گره خورده و اگر امنیت یکی از آنها به خطر افتد، دیگری نیز در معرض خطر است.با توجه به مشترکات فرهنگی و مذهبی موجود میان ایران و ترکیه گسترش روابط با این کشور برای ما اهمیت ویژه ایی پیدا می کند.
فراموش نکنیم که ترکیه دموکراتیک ترین کشور اسلامی منطقه است و بعد از سالها که اختلافاتی میان ما و حزب در قدرت این کشور وجود داشت اکنون امید به گسترش روابط سیاسی بیشتر شده است.این در حالی است که اختلاف نظرهای میان ایران و ترکیه در مسایل منطقه ایی و بین المللی می تواند مشکلی در روند گسترش روابط دو کشور داشته باشد و به هر حال در دنیای سیاست خارجی همواره این اختلافات وجود دارد اما منافع ما و البته ترک ها در گرو تعامل و روابط بهتر است لذا باید اجازه داد که اختلافات گذرا مانند تفاوت موضع گیری در مورد دولت بشار اسد به مرور زمان مرتفع شود.ارتباطات تجاری ایران و ترکیه همواره بر اقتصاد دو کشور تاثیر گذاشته است و در شرایط تحریمی کنونی به نفع ما است که کالاهای مورد نیاز را از ترکیه وارد کنیم. البته این مساله به معنی نیاز بیشتر ایران به بهبود روابط با ترک ها نیست و این نیاز دوطرفه است زیرا برای ترکیه نیز بهتر است که محصولات خود را به کشور همسایه_اش صادر کند و به دنبال بازارهای دورتر نرود.
ایجاد شهرک صنعتی مشترک میان ایران و ترکیه از دیگر دستاوردهای دیدار مسئولان کشورمان با هیات پارلمانی کشور ترکیه بود که در پی آن مقرر شد مکانی بین آذربایجان غربی انتخاب و یک شهرک مشترک به وسعت هزار هکتار بین دو کشور احداث و یک سری همکاری‌های فنی و اقتصادی جریان یابد.
ساخت شهرک مشترک بین ایران و ترکیه در آذربایجان غربی برای نخستین‌بار در کشور در حوالی شهر بازرگان و منطقه ساری‌سو به منظور توسعه صنعتی و متمرکز شدن تولیدات صنعتی دو کشور دوست و همسایه ایران و ترکیه در نظر گرفته شده است. هدف از ایجاد این شهرک صنعتی، توسعه مبادلات صنعتی دو کشور ایران و ترکیه بوده و همچنین افزایش مراودات صنعتی و تجاری با صنعت‌گران خارج از استان آذربایجان‌غربی نیز مد نظر خواهد بود.این در حالی است که افزایش مراودات تجاری با کشور ترکیه و ساخت شهرک های صنعتی مشترک و ایجاد بازارچه های مشترک بدون شک در توسعه و آبادانی استان مرزی آذربایجان غربی تاثیر شگرفی خواهد گذاشت..

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۵:۴۲ ق.ظ

دیدگاه


5 × شش =