کمبود نقدینگی و نوسازی ماشین‌آلات مهمترین دغدغه صنعت‌گران آذربایجان غربی

کمبود نقدینگی و نوسازی ماشین‌آلات مهمترین  دغدغه صنعت‌گران آذربایجان غربی

مهدی قلی پور
گروه اقتصادی: مدیریت جدید در استانداری آذربایجان غربی باید با هدف توسعه بازار کار آذربایجان غربی به مواردی از جمله کمبود نقدینگی و نوسازی ماشین آلات صنعتی، جلوگیری از واردات بی رویه، پرداخت سهم صنایع از محل هدفمند سازی یارانه ها، راه اندازی و تکمیل کارخانه های مولد و مادر در استان مد نظر قرار دهد.
اقتصاد و توسعه آذربایجان غربی در همه ابعاد و ظرفیت ها در گرو نگاه علمی و دقیق به مقوله صنعت است و خودکفایی و پیشرفت در زمینه های مختلف زمانی به ارمغان می آید که مدیران اجرایی استان در با همدلی و هماهنگی حرکت کرده و با همگرایی و هم افزایی ظرفیت ها ، در صدد رفع مشکلات و برطرف کردن موانع قانونی توسعه و صنعتی شدن برآیند.
برای حرکت به سمت توسعه و پیشرفت باید زمینه صنعتی شدن استان فراهم شود و در همه حوزه ها مقدمات کار فراهم گردد. مسئولان دستگاههای مختلف اجرایی در حوزه کشاورزی ، صنایع مختلف و معادن و سایر بخش ها باید تمام قدمهایی را که می تواند در جهت حمایت از تولید داخلی موثر باشد، بردارند و واحدهای صنعتی و تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی از توان و پتانسیل بالایی برخوردار هستند و برگزاری نمایشگاه ها و ارایه توانمندی ها می تواند گامی مهم در جهت شناساندن این توانایی ها داشته باشد.
استان آذربایجان‌غربی نیز به دلیل اینکه یکی از مناطق محروم کشور قلمداد می‌شود و کمتر مورد توجه دولت ها بوده است، همواره از توسعه و پیشرفت در شان و اندازه ظرفیت های فوق العاده بالای خود محرم بوده و در حوزه کشاورزی و جذب توریست و همچنین بخش معادن و غیره هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده است.
از سوی دیگر، سفرهای تجاری فعالان بخش های مختلف به کشورهای دیگر موجب شناخته تر شدن واحدهای تولیدی و همچنین بالا رفتن تقاضای کالاست و فعالان اقتصادی و مدیران واحدهای تولیدی باید تمام توان خود را به شناساندن هرچه بهتر و بیشتر کالای ساخت داخل به سایر کشورها به کار گرفته و به این ترتیب زمینه ایجاد رابطه میان واحدهای تولیدی را فراهم سازند.
کمبود نقدینگی و تامین و نوسازی ماشین آلات مهمترین دغدغه صنعت گران آذربایجان غربی است و متاسفانه بنگاه‌های کوچک و متوسط در حوزه های مختلف صنعتی استان بدلیل کمبود نقدینگی و کمبود سرمایه در گردش تولیداتشان به روز نشده و به سبک قدیم تولیدات خود را ارایه می کنند و به عبارتی در حال حاضر مهمترین دغدغه صنعت گران آذربایجان غربی کمبود نقدینگی، تامین مواد اولیه و نوسازی و بهسازی ماشین آلات و نیز احیاء مجدد برخی از واحد هاست.
البته برخی از موانع موجود در مسیر واحدهای تولیدی برگرفته از توجه دستگاه ها به مباحث قانونی است و این موانع باید رفع شود تا فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی و تجاری توان استفاده از زمان را داشته باشند. تشکیل نمایشگاه های بین المللی با شرکت نمایندگان فعال بخش های مختلف داخلی و خارجی عاملی در توسعه و پیشرفت آذربایجان غربی است و برپایی نمایشگاه های فعال و شرکت فعالان بخشهای مختلف باعث رشد و پیشرفت روزافزون کشور و استان و بالا رفتن سطح مبادلات تجاری استان آذربایجان غربی خواهد شد.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که کارخانه های فعلی استان آذربایجان غربی بی شک کفایت نمی کند و با این هجم فارغ التحصیل دانشگاهی و کارگران فصلی و ساختمانی؛ آذربایجان غربی نمی تواند با تولید آب میوه و کنسانتره و نوشابه به جایی برسد. نبود کارخانه های مولد و مادر دلیلی بوده بر اینکه آذربایجان غربی نتواند به یک استان صنعتی تبدیل شود و این در حالی است که با مکانیزه کردن کشاورزی و توسعه کارخانه های فن آوری مواد غذایی، توجه به صنعت گردشگری و راه اندازی کارخانه پتروشیمی می توان تغییراتی در وضعیت صنعت استان به وجود آورد.
از سوی دیگر عدم حمایت از واحدهای تولیدی استان موجب شده شهرکهای صنعتی در حد یک فروشگاه و انبار تنزل پیدا کند. بطوریکه با وجود احداث سوله های متعدد فعالیت تولیدی قابل توجهی در فاز های یک و دو ارومیه انجام نمی شود و تعداد واحدهای راکد رو به افزایش است.
این در شرایطی است که علت رکود واحدهای صنعتی استان در سیاستگذاری های نادرست است. مسئولان استانی در برخی موارد غافل از پتانسیل های منطقه، سرمایه ها را به سمت و سوی نادرستی هدایت می کنند. کارشناسان معتقدند مدیریت جدید در استانداری آذربایجان غربی باید با هدف توسعه بازار کار آذربایجان غربی به مواردی از جمله کمبود نقدینگی و نوسازی ماشین آلات صنعتی، جلوگیری از واردات بی رویه، پرداخت سهم صنایع از محل هدفمند سازی یارانه ها، راه اندازی و تکمیل کارخانه های مولد و مادر در استان مد نظر قرار دهد.
این در شرایطی است که حمایت های فراوان و بدون محدودیت در حوزه صنایع پایین دستی کارخانجات و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی جهت نیل به توسعه و گشایش گره‌های کور اقتصاد استان و برون‌رفت از معضلاتی مانند بیکاری و تورم ضروری است.
به نظر می رسد که راه اندازی راه آهن و اتصال به مسیر ترانزیت بین المللی، ایجاد منطقه های آزاد تجاری بیشتر در استان، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و توجه ویژه در بخش توریسم نیز از جمله اقداماتی است که می تواند به حرکت صنعتی شدن آذربایجان غربی شتاب بخشد.

نوشته شده توسط admin در شنبه, ۱۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۹:۲۹ ق.ظ

دیدگاه


سه × = 18