قراردادهای سفید امضاء روزگار کارگران را سیاه کرده است

قراردادهای سفید امضاء روزگار کارگران را سیاه کرده است

گروه اقتصادی: حفظ امنیت شغلی کارگران مستلزم دوام و ماندگاری کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی است و خصوصی‌سازی در ایران زمانی جواب می‌دهد که ثبات و پایداری به اقتصاد برگردد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه با راه‌اندازی سامانه جامع قراردادهای کار شاهد حذف یا کاهش قراردادهای سفید امضا خواهیم بود، گفت: همه مردم، کارگران و کارفرمایان باید در این سامانه ثبت‌نام کنند و احراز هویت شوند.
حاتم شاکرمی اظهار کرد: سامانه جامع روابط کار مشتمل بر ۳۲ زیرسامانه است که از جمله آنها ثبت و پیگیری قراردادهای کار، ثبت دادخواست‌ها، ‌ بررسی مشاغل سخت و زیان‌آور و بیمه بیکاری است و در حال حاضر این سامانه در تهران و اردبیل به اجرا درآمده و ۱۲ استان دیگر هم اعلام آمادگی کرده‌اند.وی درباره تاخیر در راه‌اندازی سامانه با توجه به اینکه از سال گذشته به اجرا درآمده بود، گفت: مشکل ما در فراهم کردن تجهیزات و زیرساخت‌هایش بود. همین حالا در ادارات تهران تنها ۶۰۰ کامپیوتر باید به روز شوند که در حال بروزرسانی و آماده کردن زیرساختها هستیم. سرورهای سامانه یک ماه است خریداری شده و در حال نصب و استقرار در وزارت کار است به همین دلیل با تاخیر همراه بود.
حذف و کاهش انعقاد قراردادهای سفید امضا
معاون روابط کار وزارت کار سامانه جامع روابط کار را اقدام بزرگ وزارت کار در راستای تحقق دولت الکترونیک عنوان کرد و گفت: همه مردم و کارگران و کارفرمایان یکبار باید وارد سامانه شده و احراز هویت شوند.سامانه به لحاظ امنیتی قوی است و تلاش کردیم امنیت اطلاعات مردم حفظ شود به همین دلیل اجازه ندادیم خارج از وزارت کار سرورهایش نصب شود. شاکرمی درعین حال راه اندازی سامانه روابط کار را پایان قراردادهای سفید امضا دانست و گفت: با ثبت قراردادهای کار تکلیف قراردادهای سفید امضا روشن خواهد شد و انتظار ما این است که با اجرای این طرح، کارفرمایانی که اقدام به بستن قرارداد سفید امضا می‌کنند شناسایی شده و به دنبال ثبت قرارداد از سوی کارگران، دیگر قرارداد سفید مصداقی نخواهد داشت به نحوی که قراردادهای سفید از بین رفته یا کاهش پیدا خواهند کرد.
۹ میلیون کارگر ایرانی دارای بیمه اجباری هستند
وی از بیمه اجباری ۹ میلیون کارگر ایرانی خبر داد و گفت: در حال حاضر به غیر از کارگران اختیاری و آزاد، ۹ میلیون کارگر ایرانی دارای بیمه اجباری هستند و کارفرما دارند.
ما معتقدیم راه‌اندازی این سامانه ضمن تداوم سیاست شفاف‌سازی وزارت کار، موجب تحقق دولت الکترونیک و ارائه خدمات به شکل غیر حضوری می‌شود و در سلامت و سهولت و سرعت خدمت رسانی به مردم موثر خواهد بود.معاون روابط کار وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی ابراز امیدواری کرد: با مراجعه مردم به دفاتر پیشخوان و ثبت ‌نام در این سامانه جلوی انعقاد قراردادهای موقت و سفید امضا و فاقد بیمه و مزایای قانون کار گرفته شود.
به گفته شاکرمی افراد با ثبت‌نام در سامانه و دریافت کد ورود دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارند و از خانه و با تلفن همراه می‌توانند وضعیت قراردادهای خود را مشاهده کنند و در صورت شکایت از کارفرمایی بدون مراجعه به ادارات کار به راحتی وارد سامانه شده و شکایت خود را ارائه دهند.
سامانه جامع روابط کار با هدف شفاف‌سازی و ساماندهی اطلاعات در حوزه روابط کار راه اندازی شده و از ۳۲ زیرمجموعه تشکیل شده است که زیر سامانه جامع ثبت دادخواست‌ها‌ آموزش ایمنی نیروهای کار، ثبت و تایید و پیگیری قراردادهای کار، بیمه بیکاری، حمایت از مشاغل، شناسایی واحدهای مشکل‌دار، شوراهای سازش و بیمه کارگران ساختمانی از جمله آنها به شمار می‌رود.این سامانه ابتدا در چند استان کشور از جمله تهران،‌البرز و اردبیل به اجرا درآمده و پس از آن در سراسر کشور عملیاتی خواهد شد.
این در حالیست که از نگاه یک کارشناس مسایل اقتصادی حفظ امنیت شغلی کارگران مستلزم دوام و ماندگاری کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی است و خصوصی‌سازی در ایران زمانی جواب می‌دهد که ثبات و پایداری به اقتصاد برگردد.
علی اکبر لبافی ، با بیان این که در بحران‌های اقتصادی بسیاری از بنگاه‌ها مثل “شرکت نیشکر هفت‌تپه” نمی‌توانند دوام بیاورند، گفت: در جریان خصوصی‌سازی بنگاه‌ها باید تشریفات قانونی را لحاظ می‌کردیم و شاخص‌هایی را مدنظر قرار می‌دادیم که به پایداری بنگاه منجر می‌شد، ولی متاسفانه به دلیل نبود ثبات اقتصادی و شرایط نامساعد فضای کسب و کار، بسیاری از بنگاه‌ها و کارخانه‌ها نظیر فولاد اهواز و هفت‌تپه دچار مشکل شدند و نتوانستند دوام بیاورند.
وی اهلیت و صلاحیت و داشتن ضمانت اجرای برنامه‌ را دو شرط واگذاری بنگاه‌ها به بخش خصوصی دانست و گفت: در بحث واگذاری‌ها لازم است شاخص‌هایی که بنگاه را ارتقاو بهره‌وری آن را افزایش می‌دهد، لحاظ کنیم و از کسانی که می‌خواهیم بنگاه را به آنها واگذار کنیم برنامه بخواهیم تا چنانچه برنامه موفق نبود و بنگاه به مشکل خورد، برنامه اصلاح شود و اگر مشکل از سوء مدیریت بود با آن برخورد کنیم.
به اعتقاد این کارشناس مسایل اقتصادی حفظ امنیت شغلی کارگران مستلزم دوام و ماندگاری کارخانه‌ها و بنگاههای تولیدی است و با حفظ بنگاههای اقتصادی، قراردادهای کارگران هم تمدید و امنیت شغلی نیروهای کار حفظ می‌شود.
لبافی در عین حال با تاکید بر لزوم حمایت از کارگران کارخانه‌ها، تصریح کرد: خصوصی سازی زمانی جواب می‌دهد که شرایط اقتصاد کشور مطلوب باشد و از تکانه‌هایی همچون نوسان نرخ ارز یا بحران‌های اقتصادی تاثیر نپذیرد. صرفنظر از این مساله بخش اعظمی از مشکلاتی که امروز گریبان کارخانه‌هایی مثل هفت‌تپه را گرفته ناشی از قصور مدیریتی و شرایط اقتصادی کشور است که باید با ضابطه‌های موجود تطبیق داده و در جهت رفع مشکلات و محدودیتها اقدام شود.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از ایسنا، شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در یکی دو دهه اخیر از پرحاشیه‌ترین و دردسرسازترین شرکت‌های ایران بوده است . وجود بحران‌های ناشی از مدیریت ناصحیح و در پی آن اعتراضات کارگری در عدم رسیدگی به مطالبات کارگران و انباشت حقوق معوق نیروهای کار این شرکت را در سالهای گذشته با مشکلات متعدد مواجه کرده است. در روزهای اخیر با تصمیم اعضای هیات مدیره، مدیریت این شرکت تغییر کرد و مدیرعامل جدید شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به کارگران معرفی شد.
arazazarbaijan.aghtesadi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۳۷ ق.ظ

دیدگاه


هفت + = 9