بسکتبال ورزشی برای بهبود سلامت فکری وجسمی

بسکتبال ورزشی برای بهبود سلامت فکری وجسمی

گروه خانواده وسلامت: شما هم بسکتبال دوست دارید؟ حتماً شنیده‌اید که با این ورزش قوی تر و قد بلندتر خواهید شد. اما جدا از این دو فایده، بسکتبال فواید زیاد دیگری نیز برای سلامت شما دارد.
ورزش بسکتبال در سال ۱۹۸۱ میلادی توسط آموزگاری به نام دکتر جمیزناسمیت ابداع و در استادیوم اسپرینگ فیلد ماساچوست به نمایش در آمد. در آن زمان به جای حلقه های گل از سبدهای مخصوص که به شکل زنبیل بودند استفاده می شد که توپ پس از گل شدن در درون آنها قرار می گرفت.
که پس از هر بار گل شدن توپ را به وسیله نردبان از درون سبد بیرون می آوردند و به وسیله بین طرفین در جریان بازی قرار می دادند. هدف اصلی از ابداع چنین ورزشی ایجاد فعالیت در محیط سر بسته ای در فصل زمستان بود تا ورزشکاران بتوانند در این فصل نیز فعالیت داشته و با ورزش فرم بدنی و وضعیت جسمانی خود را در حد مطلوب حفظ نمایند. به همین جهت تعداد بازیکنان نامحدود بود و هر دفعه می توانستند از هر تعداد دلخواه برای بازی استفاده نمایند که کم کم قوانینی برای انجام بازی و سایر قسمت ها وضع نمودند به طوری که تعداد بازیکنان هر طرف ۹ نفر تعیین گردید وسپس به ? نفر تقلیل یافت و بالاخره این تعداد به ? نفر تثبیت یافته است. هر بازیکن می توانست در موقع وقوع خط به جای کلیه بازیکنان تیم خود پرتاب آزاد را انجام دهد.
هر تیم می توانست از شروع تا پایان بازی توپ را در زمین خود به طور دلخواه نگهداری نماید. هر دفعه که توپ گل می شد بازی یا بین طرفین یا ( جامپ بال ) از وسط زمین ادامه می یافت. بازیکنان بلند قد می توانستند در نزدیک سبد قرار گیرند و توپ را به آرامی در سبد جای دهند ( قانون سه ثانیه وجود نداشت ) با اجرای مسابقاتی چند زمینه تحول و پیشرفت بسکتبال را فراهم کردند لیکن بعد از جنگ جهانی اول ( ۱۹۱۸ ) بسکتبال ورزش رقابت آمیز و بزرگی نشد. درآن ایام سعی شد توجه رؤسای مدارس و گردانندگان سازمان های ورزشی را به تعلیم و آموزش بسکتبال جلب نمایند. با این وجود و این همه تلاش مداوم و پیگیر تعلیم بسکتبال برای مربیان حالت جنبی داشت و اساساً فعالیت آنها در ورزش های رقابت آمیز دیگری مانند فوتبال آمریکائی متمرکز بود.
چند سالی چنین وضعیتی ادامه داشت بعد از جنگ جهانی اول تدریجاً مربیان بسکتبال وضعیت ثابتی پیدا کردند و فعالیتشان مؤثر واقع شد و این ورزش شناخته گردید و به اروپا نیز کشیده شد. در سال ۱۹۲۴ اولین مسابقات بین المللی بین تیم های بسکتبال فرانسه، ایتالیا، انگلستان و آمریکا در پاریس برگزار گردید و از سال ۱۹۳۲ فدراسیون آماتوری بسکتبال در ژنو با نمایندگی چند کشور تشکیل شد و در مسابقات المپیک ۱۹۳۶ برای اولین بار ۲۳ کشور در مسابقات رسمی بسکتبال شرکت نمودند و آمریکا قهرمان المپیک گردید . امروز با اینکه ورزش بسکتبال یکی از سریعترین و پرطرفدارترین ورزش های جهان می باشد و بعضی از اصول آن نیز تغییر یافته ولی هنوز اصول اساسی آن مانند زمان دکتر نایسمیت که در سبدهای هلو انجام میگرفت به قوه خود باقی است. این ورزش توسط آقای فریدون شریف زاده به ایرانیان شناسانده شد و خدمات ارزنده ای برای پیشبرد ورزش بسکتبال انجام داد به طوری که برای اولین بار ایران در سال ۱۹۴۸ توانست در مسابقات المپیک لندن شرکت نمایند.
بسکتبال برای سلامت قلب عالی است. در بسکتبال شما تحرک دارید و ضربان قلبتان افزایش می‌یابد همچنین این ورزش کمک می‌کند استقامت بدنتان زیاد شود که این امر برای اطمینان از سلامت قلب ضروری است. همچنین بسکتبال خطر سکته و بیماری‌های قلبی در آینده را کاهش می‌دهد.
آیا می‌خواهید مقدار زیادی از وزنتان کم کنید؟ بسکتبال بازی کنید. تمام حرکات سریع، دویدن و پرش‌های بازی به شما حرکات هوازی می‌دهند که به سوزاندن کالری زیادی کمک می‌کند.فردی با وزن ۷۵ کیلوگرم با یک ساعت بسکتبال ۶۰۰ کالری می‌سوزاند.نیاز به تحرک فیزیکی در این ورزش کمک می‌کند استخوان‌ها تقویت‌شده و قوی شوند. یک فعالیت فیزیکی که همراه با کاهش وزن باشد به ساخت بافت‌های استخوانی جدید کمک می‌کند و در نتیجه استخوان‌ها قوی تر می‌شوند. هردو ماهیچه‌ها و استخوان‌های بدن با بسکتبال قوی می‌شوند زیرا فعالیت فیزیکی ای است که شامل کشیدن و هل دادن ماهیچه در مقابل استخوان می‌شود.
زمانی که بسکتبال یا هر ورزش دیگری انجام می‌دهید این ورزش به کاهش استرس شما کمک می‌کند، انرژی بیشتری خواهید داشت و روی تکمیل کارهای خود تمرکز خواهید کرد.همچنین شما را اجتماعی تر می‌کند که به نوعی به پیشگیری از افسردگی کمک می‌کند. زمانی که استرس کم می‌شود سیستم ایمنی بدن بهبود می‌یابد. با بسکتبال بدن شما تمرینی کامل خواهد داشت. این ورزش به ساخت ماهیچه کمک می‌کند. با بسکتبال ماهیچه‌های کمر، گردن، ستون فقرات و دلتوئید تقویت می‌شود. بسکتبال پاهای شما را قوی کرده و حرکاتی مانند پرتاب توپ یا دریبل ماهیچه‌های بازو و ساعد و عضلات مچ را قوی می‌کند.
بسکتبال بازی سرعتی است که نیاز به مهارت فیزیکی زیادی دارد اما از طرف دیگر بازی ذهنی است که نیاز به فکر برای حرکات دارد. برای بازی باید تمرکز زیادی داشته باشید تا بتوانید تصمیمات موثر گرفته و در زمین خوب عمل کنید. همچنین باید تمرین کنید تا بتوانید اعضای تیم خودی و مخالف را در تمام بازی در نظر داشته و بر اساس حرکات آن‌ها تصمیم سریع و به موقع بگیرید.بسکتبال نیاز زیادی به هماهنگی دست‌ها و هماهنگی کل بدن دارد. زمانی که بسکتبال بازی می‌کنید به شما فرصتی برای تقویت این مهارت‌ها می‌دهد. دریبل به شما هماهنگی دست و چشم را یاد می‌دهد درحالی‌که پرتاب‌های جهشی هماهنگی کلی بدن را به شما آموزش خواهد داد. بسکتبال نیز مانند ورزش‌های دیگر قوانینی دارد که باید در زمان بازی رعایت شوند. زمانی که شما این قوانین را می‌شکنید می‌تواند باعث پنالتی شود. در اینجا شما یاد می‌گیرید در کنار عدالت و رقابت همزمان، قوانین را رعایت کنید. همچنین ذهن شما را هوشیار و متمرکز نگه می‌دارد.
بسکتبال ورزشی است که باید از محیط اطراف خود نیز باخبر باشید. شما باید بدانید کجا هستید تا بتوانید پرتابی مناسب داشته و یا به خوبی دفاع کنید.. زمانی که از موقعیت خود و اطراف آگاه باشید دقیقاً می‌دانید زمانی که هم‌تیمی شما یا حریف پرتابی انجام می‌دهد دقیقاً باید کجا قرار داشته باشید. بسکتبال ورزشی است که حقیقتاً اعتمادبه‌نفس فرد را زیاد می‌کند. بازیکن خوبی بودن و یا عضوی از یک تیم خوب بودن تأثیر زیادی برای اعتمادبه‌نفس بیشتر فرد می‌گذارد. زمانی که اعتمادبه‌نفس شما زیاد شود ایمان شما به مهارت‌هایتان نیز بیشتر می‌شود. داشتن اعتمادبه‌نفس به شما اجازه می‌دهد با رویکردی بهتر با زندگی روبرو شوید و تأثیری مثبت بر جنبه‌های مختلف زندگی برجای بگذارید.

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۶:۲۰ ق.ظ

دیدگاه


شش × 3 =